{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 300 mono?Not bad... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 300 μονο για cpu έτσι τίποτα αλλα πάνω σε αυτό το loop για vga έχω ξεχωριστή την οποια την βάζω μονο στα benches Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noobwars Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Nice cooling Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 AI Overclocking: Manual CPU Ratio Control: Manual - Ratio CMOS Setting: 7 FSB Strap to Northbridge: Auto FSB Frequency: 450 PCI-E Frequency: 100 DRAM Frequency: DDR3-1350Mhz DRAM Command Rate: Auto DRAM Timing Control: Manual CAS# Latency: 7 RAS# to CAS# Delay: 7 RAS# Precharge: 7 RAS# Activate to Precharge: 19 TWR: AUTO TRFC: AUTO TWTR: AUTO TRRD: AUTO TRTP: AUTO DRAM Static Read Control: Enabled DRAM Static Write Control: Enabled Ai Clock Twister: Auto Ai Clock Skew For Channel A: Auto Ai Clock Skew For Channel B: Auto Ai Transaction Booster: Auto CPU Voltage: 1,45000V CPU PLL Voltage: 1.50 FSB Termination Voltage: 1.38 DRAM Voltage: 1.90 NB Voltage: 1.41 SB Voltage: Auto Clock Over-Charging Mode: Auto Load-Line CalibrationL Auto Cpu GTL Voltage Reference: Auto NB GTL Voltage Reference: Auto CPU Spread Spectrum: Auto PCIE Spread Spectrum: Auto Advance CPU Settings CPU Ratio Control: Manual - Ratio CMOS Setting: 7 C1E Suppport: Enabled CPU TM Function: Enabled Vanderpool Technology: Enabled Execute Disable Bit: Enabled Max CPUID Value Limit: Disabled Έκανα Stress Test με το Prime95 (Βlend) για δυο ώρες, δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα και οι θερμοκρασίες έφτασαν μέχρι 49 CPU και 58 Core1 και 57 Core2 σύμφωνα με το Everest. Ερώτηση 1: Οι θερμοκρασίες αυτές είναι ok Ερώτηση 2: Τα Volt που έχω βάλει στο NB,στο CPU PLL και FSB Termination είναι ok. Μπορώ να τα κατεβάσω ή προσφέρουν κάποια σταθερότητα στο όλο σύστημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 οι θερμοκρασίες σου δεν έιναι και πολύ καλά αν είσαι με αέρα 9700ΝΤ εκτός αν είναι τόσο μάπα δοκίμασε έτσι για 3,6Ghz και αν κάνει boot δοκίμασε να δεις κατά ποσο σταθερό είναι και μετά κατεβάζουμε ρεύματα AI Overclocking: Manual CPU Ratio Control: Manual - Ratio CMOS Setting: 9 FSB Strap to Northbridge: Auto FSB Frequency: 400 PCI-E Frequency: 101 DRAM Frequency: DDR3- όσο βγάλει DRAM Command Rate: 2Τ DRAM Timing Control: Manual CAS# Latency: 6 RAS# to CAS# Delay: 6 RAS# Precharge: 6 RAS# Activate to Precharge: 10 TWR: AUTO TRFC: AUTO TWTR: AUTO TRRD: AUTO TRTP: AUTO DRAM Static Read Control: Disable DRAM Static Write Control: Disable Ai Clock Twister: Auto Ai Clock Skew For Channel A: Auto Ai Clock Skew For Channel B: Auto Ai Transaction Booster: Auto CPU Voltage: 1,45000V CPU PLL Voltage: 1.50 FSB Termination Voltage: Auto DRAM Voltage: ~1.95 με 2 Volt NB Voltage: 1.41 SB Voltage: Auto Clock Over-Charging Mode: Auto Load-Line CalibrationL Auto Cpu GTL Voltage Reference: 67% NB GTL Voltage Reference: 67% CPU Spread Spectrum: Disable PCIE Spread Spectrum: Disable Advance CPU Settings CPU Ratio Control: Manual - Ratio CMOS Setting: 9 C1E Suppport: Disable CPU TM Function: Disable Vanderpool Technology: Enabled Execute Disable Bit: Disable Max CPUID Value Limit: Disabled @noobwars αν πάει σε μένα thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Φιλε Vatos_Locos σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Το ανώτερο που μπορούσε να ξεκινήσει ήταν έως 3.3 Ghz (7x471). Δοκίμασα με 7x. 8x, 9x (Multiplier) αλλά πάνω από 3.3 δεν ξεκίναγε. Χαμήλωσα τα Hrz της μνήμης έως και DDR3-900 αλλά τίποτα. Ακολούθησα και τις δικές σου ρυθμίσεις αλλά πάλι τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 γιατί παλεύεις με μικρό πολλαπλασιαστεί ? δεν ξέρω και το chipset που έχεις δοκίμασε 9 x 400 με 1,6 Volt στον Cpu μήπως είναι μπανάνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Παρατήρησα ότι έχοντας μικρότερο multiplier και μεγαλύτερο FSB Frequency έχω καλύτερες επιδώσεις στα διάφορα benchmarks. Τώρα να δώσω 1,6 στην CPU. Το όριο λειτουργίας της δεν είναι έως 1.5; Και αν τις δώσω δεν θα ανέβει η θερμοκρασία μιας και το πρόβλημα μου είναι κύριος η αύξηση της θερμοκρασίας αισθητά όσο ανεβαίνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 e μην δώσεις 1,6 δες 1,5 και κανε ένα boot με 9 x 378 να δούμε όντως με μεγαλύτερο fsb έχεις καλύτερο bandwith αλλα ότι και να κανεις στα 3,4-3,6 θα είναι πιο γρήγορο από 3,2 δοκίμασε και με NB Voltage 1,44 και τα settings δες αυτά που σου είναι να γίνουν disable και τα αυτό και φτιαχτά παίζουν ρολο στο Oc που θα κανεις για τις θερμοκρασίες τώρα κανε μια χάρη στο pc σου και ξανά δοκίμασε να βάλεις καλά την ψήκτρα μου φαίνονται ανεβασμένοι για E6600 αλλα ίσως να είναι και καλοί έχω πολύ καιρό να πιάσω αερόψηκτρες και πέρα από αυτό σε c2d πήγα με νερό με την μια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Θα το προσπαθήσω το βράδυ. Όσο αφορά την 9700ΝΤ την έχω βγάλει και βάλει 4-5 φορές άλλοτε έβαζα λιγότερη παστά και άλλοτε περισσότερη. Την τελευταία φορά έπιασα αυτές τις θερμοκρασίες οι οποίες είναι οι πιο χαμηλές σε Full load. Μπορεί ίσως να θέλει κάποιο χρονικό διάστημα για την παστά να έρθει στα ίσια της. Δεν ξέρω ίσως το τσιπάκι της CPU να είναι ελαττωματικό και να υπερθερμαίνετε πολύ ή η 9700 να μην είναι σοι ή το case μου να μην έχει καλή ροή αέρα. Έβγαλα από μια θύρα 5.25 το καπάκι(Δεν την χρησιμοποιούσα) και είδα ότι μετά από λίγο η θερμοκρασία έπεσε 1 βαθμό όταν ήμουν σε Full load. Τράβαγε η 9700 λίγο αέρα και από αυτή την θύρα μιας και είναι μεταξύ τους σε ευθεία γραμμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Φόρτωσα όλα ok με 9x380=3420 αλλά είχα πρόβλημα με την μνήμη η οποία κλείδωνε DDR3-912 (456 Mhz) με 6-6-6-18(ok και με 9x400=3600). Με περισσότερα Mhz στην μνήμη δεν φόρτωνε. Άσε που σε Benchmark που έκανα το σκορ ήταν απελπιστικά πιο κάτω σε σχέση με το σύστημα που έχω τώρα 7x458=3207 και μνήμη DDR3-1374 7-7-7-19 όσο αφορά σε memory test γιατί σε cpu benchmark δεν είμαι τόσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.