isspro Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 το θεμα ειναι αν με τα τωρινα δεδομενα αξιζει να παει καποιος να παρει AMD... εγω εχω q6600 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος τοσο στα παιχνιδια οσο και στα προγραμματα. βεβεαι με amd θα εφτιαχνα ενα 2ο PCακι αλλα αξιζει amd με αυτες τις τιμες και αποδοσεις ή να περιμενουμε για: α)πτωση τιμων και απο τις 2 εταιρειες λογω ανταγονισμου ή εχτω απο amd β)καλυτερα μοντελα απο amd anyone who knows?
random Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 οι Φένομ θα ξεπουλήσουν σαν ζεστά ψωμάκια. Τέλος ...σε office pc's, αντε και κανα database server. :lol: :lol: για τους άλλους... έβλεπες τα τρένα να Πενρούν και νοσταλγούσες ... Τεσσεράμιση γιγα με αέρα... λιγο αέρα, λιγο αέρα, λιγο αέρα...
raven3x7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι ΟΛΟΙ οι GO stepping q6600 (δηλαδή αυτοί που αγοράζεις τώρα με το κιλό) ΠΑΝΕ 3.2 - 3.5 με μαμά ψύξη και με DEFAULT ρεύμα. Σου φαίνεται απίστευτο, το ξέρω, αλλά έτσι έλεγα και εγώ μέχρι που αγόρασα... Όσο για τις μητρικές των 100? με p35 δεν έχουν μεγάλες διαφορές στο o/c από αυτές των 200? με P35. (ίδιο chipset, παραπάνω φρου-φρου έχουν μόνο οι ακριβές και λίιιιιγο καλύτερη παθητική ψύξη). Θες να μάθεις πόσο έχω πάει τον C2D 6600 που φοράει η μητρική μου Gigabyte P35-DS3 (budget p35), με default ρεύμα? γιατι οχι. Πες μας ομως και τη θερμοκρασιες εδειχνε το Coretemp και αν μπορουσαι να τρεξει Orthos τουλαχιστον για 1ωρα. 'Οσο για τη διάρκεια ζωής o/c επεξεργαστή, please.... Δε θα ζήσει 10 χρόνια, θα ζήσει 5... Ε και τι έγινε? Θα τον κρατήσεις 5 χρόνια, ή θα μπορείς να τον αξιοποιήσεις μετά από 5 χρόνια? Τόσα χρόνια o/c κάνω, ποτέ δε μου κάηκε ή "ψόφησε" τίποτα. Δεν προλάβαινε να λήξει η εγγύηση στα παλιά και είχα κάνει ήδη αναβάθμιση... Τι να λέμε τώρα... μαλλον δεν χρησιμοποιησα τη καταλληλη λεξη. Καταρχην η αυξημενη ταση μπορει να ριξει σημντικα τη διαρκεια ζωης ενος επεξεργαστη. Και εννοω αν θα τρεχει σταθερα μετα απο 1,5-2 χρονια οχι μετα απο 10. Γενικοτερα δεν θα σταματισει ξαφνικα να δουλευει, απλως ο επεξεργαστης κι η μητρικη σιγα σιγα φθειρονται και με τον χρονο θα παρουσιαζουν ολο και περισσοτερα προβληματα ασταθειας. Ειδικα αν δεν εχεις και καλο τροφοδοτικο και η μητρικη δεν εχει καλα PWM. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί "παίζω με την τύχη μου" όταν όλο μου το hardware καλύπτεται από 3ετή εγγύηση. Και στο ξαναλέω: Δεν καίγεται τίποτα εκτός και αν κάνεις τρελές υπερβολές στο ρεύμα που θα χώσεις στο cpu ή επιχειρήσεις να κάνεις mod στη μητρική και κάνεις μαμακία. Αλλά ας ξεχάσουμε για λίγο το o/c. Στα default δηλαδή οι Phenom θα είναι καλύτεροι? Όχι. Και στο λέω με βεβαιότητα γιατί οι πηγές μου είναι πολύ (μα πολύ ψαγμένες). Κάνε υπομονή για τα επίσημα bench μετά την κυκλοφορία και θα το δεις. Οι phenom θα πουλήσουν καλά ΜΟΝΟ αν είναι 20-30% πιο φθηνοί από αντίστοιχους Intel. Δεν ειπα κατι τετοιο. Αν και αμφβαλω αν εχεις καλυτερες πηγες απο μενα. Περιμενω να ειναι απο -10% εως +3% περιπου σε απoδοση σε σχεση με αντιστoiχα κλοκαρισμενο Penryn αναλογα με την εφαρμογη. Αυτο που ομως λεω ειναι οτι η AMD θα τιμολογισει τους Phenom ετσι ωστε σε stock ταχυτητες να εχει γρηγοροτερο επεξεργαστη στα ιδια λεφτα. Τελος δεν απαντησες στο οτι η διπυρηνοι Intel θα αντιμετοπιζουν τους τριπυρηνους AMD.
george_o/c Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Με τα 575? της σύνθεσης που σου έδωσα, πάω στα 3.5 GHz χαλαρά και φτάνω στα 4 με ακριβή αερόψυξη. Αλλά και στα default, οι επιδόσεις μου πάλι καλύτερες θα είναι. Σε παρακαλώ δώσε μου μια συγκεκριμένη σύνθεση AMD στα 575? και μετά να συγκρίνουμε. Κόψε κάτι μάστορα ... 3.5GHz με καλή αερόψυξη σε G0 stepping Q6600 είναι εφικτά, αλλά για τα 4GHz θες υδρόψυξη ... Εκτός αν έχεις ambient temps < 10 βαθμών Κελσίου (και πιο κάτω μή σου πω), και ανέβεις εκεί μόνο για benches ... Αλλά και πάλι όχι ... Σε οτιδήποτε άλλο λες είσαι σωστός Σιγά μην καταφέρει η AMD να ορθοποδήσει ...
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Αυτα περι μειωμενης διαρκειας ζωης κλπ αν κανεις overcloking ειναι π@π@ριες, χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν.Παπαγαλιζετε οτι χαζομαρα διαβασετε που γραφει η x ή y εταιρια οτι το overcloking κανει κακο στο χρονο ζωης.. Στην πραγματικοτητα αυτο που κανει ενα μικρο κακο, ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας, που αν την αντιμετωπισεις σωστα δεν εχεις κανενα προβλημα. Οι εταιριες τι περιμενετε να πουν? Παρτε τον ποιο φτηνο επεξεργαστη και overclockαρετε τον ωστε να ξεπερασει σε επιδοσεις το ακριβοτερο μοντελο, και αφηστε μας να πουλαμε τα ποιο φτηνα κοματια και να πεταμε ολα τα υπολοιπα (τα ποιο ακριβα που μας φερνουν και το μεγαλυτερο κερδος) ? Pentium 2 350@450 mhz απο την πρωτη μερα αγορας. Χρησιμοποιηται ακομα και σημερα για κατεβαστηρι. Δουλευει μια χαρα ,ακομα με τη stock ψυξη. Ποτε θα χαλασει αληθεια? Γιατι 10 χρονια overcloking δεν εχει παθει τιποτα. Περιτο να πω οτι ξερω αλλους με pentium2 350 χωρις overcloking ποτε να εχουν χαλασει. Καποτε ερχεται το πληρωμα του χρονου για ολα. Αν χαλασει και το δικο μου κοματι αυριο, τι εφταιξε? το overcloking ή ειναι ενα απλο τυχαιο γεγονος που θα συνεβαινε και χωρις αυτο.? Να γραψω και αλλα? athlon xp 1400@1650. Aμα χαλασει ποτε γραψτε μου.. Δεν εχετε καταλαβει ακομα ορισμενοι οτι ΔΕΝ εχει καμια κατασκευαστικη διαφορα π.χ conroe και 1.8 conroe 3 giga. Βγαινουν απο το ιδιο εργοστασιο την ιδια μερα απο την ιδια γραμη παραγωγης συνηθος. Απλα στον ενα κλειδωνουν τον πολλαπλασιαστη στο x και στον αλλο στο y . Γι αυτο και σε overcloking κλειδωνουν σε παρεμφερη επιπεδα. Καλα ακομα να καταλαβετε οτι στην ουσια ενας conroe 3 giga ειναι στην ουσια ενας overclockαρισμενος conroe και 1.8 με διαφορετικο κλειδομα στον πολλαπλασιαστη? Προσωπικα ποτε δεν αγοραζω επεξεργαστη με βαση την ονομαστικη συχνοτητα λειτουργιας αλλα με βαση που φτανει. Τωρα οποιος ειναι παπαγαλος ,δεν ξερει καθολου απο τεχνολογια, και απλα παπαγαλιζει οτι διαβαζει, ας δινει 1000 ευρω να περνει το ποιο γρηγορο κοματι, ή ας δινει λιγα και να μενει σε χαμηλες επιδοσεις. Ευτυχως για τις εταιριες υπαρχουν παρα πολοι τετοιοι, αλλιως θα πουλαγανε μονο τα φτηνα κοματια. Δεν μιλαμε για overcloking με υγρο αζωτο ή ψυγιο με φρεον κλπ. Μεχρι και με water cooling δεν εχει κανενα ΑΠΟΛΥΤΩΣ προβλημα ο επεηεργαστης ,και οποιος εχει μιαλο ας το καταλαβει. ΤΕΛΟΣ
kosmasgr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Πές τα χρυσόστομε. Κάπως έτσι τα πράγματα Αντε να βγούνε και τα καινούρια socket από Intel με το νέο έτος να γουστάρουμε. Να δούμε και τα χαρακτηριστικά του phenom και ίσως ψωνίσουμε απο AMD
gdp77 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 γιατι οχι. Πες μας ομως και τη θερμοκρασιες εδειχνε το Coretemp και αν μπορουσαι να τρεξει Orthos τουλαχιστον για 1ωρα. Από 2.4 είμαι στα 3.3 με default ρεύμα. Τρέχω διπλό prime95 24 ώρες rock stable και έχω θερμοκρασίες 50 C το χειμώνα και 60 C το καλοκαίρι (την ώρα που τρέχω διπλό prime). Βέβαια έχω ψήκτρα των 50? και άριστο εξαερισμό κουτιού. Αν πειράξω ρεύμα πάει άνετα παραπάνω, αλλά στην ηλικία μου (30) ο χρόνος που έχω για "παιχνίδια" είναι σχεδόν μηδενικός.... Θυμάμαι με νοσταλγία τα χρόνια που παράγγελνα από Αγγλία αντλίες και block (γιατί στην Ελλάδα δεν υπήρχαν) και "έψηνα" τον 2500 mobile (και αυτός παραγγελία με συγκεκριμένο stepping από Αγγλία) για να πάρω μισό MHz παραπάνω ... Γενικοτερα δεν θα σταματισει ξαφνικα να δουλευει, απλως ο επεξεργαστης κι η μητρικη σιγα σιγα φθειρονται και με τον χρονο θα παρουσιαζουν ολο και περισσοτερα προβληματα ασταθειας. Ειδικα αν δεν εχεις και καλο τροφοδοτικο και η μητρικη δεν εχει καλα PWM. Στον 2500 που σου ανέφερα, είχα χώσει τάση 2.2v . Τον είχα για 1-2 χρόνια. Τον έδωσα σε φιλαράκι και ακόμα δουλεύει μετά από τόσα χρόνια απρόσκοπτα. Μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει "φθορά" σε κανένα hardware κομμάτι που έχει περάσει από τα χέρια μου. Εννοείται ότι το o/c θέλει και καλό hardware (psu / ψύξη κτλ) Δεν ειπα κατι τετοιο. Αν και αμφβαλω αν εχεις καλυτερες πηγες απο μενα. Περιμενω να ειναι απο -10% εως +3% περιπου σε απoδοση σε σχεση με αντιστoiχα κλοκαρισμενο Penryn αναλογα με την εφαρμογη. Συμφωνούμε. (Όχι για τις πηγές ) Αυτο που ομως λεω ειναι οτι η AMD θα τιμολογισει τους Phenom ετσι ωστε σε stock ταχυτητες να εχει γρηγοροτερο επεξεργαστη στα ιδια λεφτα. Τι θα εμποδίσει την Intel να κοστολογήσει στα ίδια χρήματα με την AMD π.χ. τον 2.6 τετραπύρηνο; Η AMD μέχρι 2.3 θα έχει σε volume , με τον 2.4 paper launch. Βγάζει η Intel 2.3 quad core? Από 2.4 ξεκινάει.... Κόψε κάτι μάστορα ... 3.5GHz με καλή αερόψυξη σε G0 stepping Q6600 είναι εφικτά, αλλά για τα 4GHz θες υδρόψυξη ... Ναι. Οι penryn όμως ανεβάζουν 4+ με αέρα... Εξάλλου τους penryn θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι phenom.
george_o/c Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Ναι. Οι penryn όμως ανεβάζουν 4+ με αέρα... Εξάλλου τους penryn θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι phenom. Αναφέρθηκα καθαρά στον Q6600 G0 stepping, και συγκεκριμένα έκανα quote για το σημείο που είπες ότι βαράει τα 4GHz άνετα με καλή αερόψυξη ... Όσο για τους yorkies ... QX9650 3GHz @ 4.4GHz 1.49Vcore on Sunbeam Tuniq Tower + 120mm Delta fan 24/7 full stable ...
oldnew Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Όσο για τους yorkies ... QX9650 3GHz @ 4.4GHz 1.49Vcore on Sunbeam Tuniq Tower + 120mm Delta fan 24/7 full stable ... Για αυτο ,υπαρχει κανα link?
gdp77 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Αναφέρθηκα καθαρά στον Q6600 G0 stepping, και συγκεκριμένα έκανα quote για το σημείο που είπες ότι βαράει τα 4GHz άνετα με καλή αερόψυξη ... Πάντως με ψήκτρες όπως η thermalright Ultra 120 extreme, που με καλό αερισμό κουτιού ξεπερνούν entry level υδρόψυξη, τα 4GHz είναι εφικτά με G0 stepping. Πολλά τα παραδείγματα και στο XS και στο thelab κτλ.
ashton Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Eκτιμώμενες τιμές λιανικής, με βάση τιμοκατάλογο χονδρικής αυτής της βδομάδας (ο 1ος που περιλαμβάνει μέσα και Phenom). AMAD297 HD9700XAGDBOX 2400MHz Socket AM2+ 125W 4MB 275 ? AMAD296 HD9600WCGDBOX 2300MHz Socket AM2+ 95W 4MB 260 ? AMAD295 HD9500WCGDBOX 2200MHz Socket AM2+ 95W 4MB 235 ?
nikosl Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 H AMD στην συνέντευξη τύπου χθές όμως έδωσε άλλες τιμές 169ευρώ για τα 2,2 (9500) 190ευρώ για τα 2,3 (9600)
gdp77 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Με τις τιμές του ashton η AMD απλά αυτοκτονεί. (Εκτός και αν είναι καλύτεροι σε απόδοση σε σχέση με τον Q6600). Οι τιμές του nikosl φαίνονται να είναι οι λογικές βάσει της απόδοσης των phenom. Επίσης 2,4 δε θα δούμε στα μαγαζιά σε volume μέχρι το 2008.
ashton Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 H AMD στην συνέντευξη τύπου χθές όμως έδωσε άλλες τιμές169ευρώ για τα 2,2 (9500) 190ευρώ για τα 2,3 (9600) Tελικές τιμές και με ΦΠΑ μέσα ?? Μακάρι... γιατί εγώ στον online τιμοκατάλογο της ΟΚΤΑΒΙΤ (επίσημου αντιπροσώπου AMD στην Ελλάδα) βλέπω άλλα... Βέβαια οι cpu δεν είναι ακόμα διαθέσιμες και ίσως αλλάξουν οι τιμές όταν έρθουν πραγματικά στις αποθήκες τους. Πάντως η 9700 είναι για Φλεβάρη'08 αν θυμάμαι καλά ένα ενημερωτικό που ήρθε..
nikosl Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Οι τιμές αυτές δώθηκαν προχθές στο event της AMD στην βαρσοβία, προσωπικά πιστεύω ότι δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος φόρος,οπότε στο ελλαδιστάν με 19% ΦΠΑ θα έχουμε 201 ευρώ για τον 9500 226 ευρώ για τον 9600. Το site της οκταμπιτ δεν το είδα ακομα αλλά λογικά θα έχουν και την αναλογη "προμήθεια". Δεν νομίζω όμως να καπελώσουν 50 ευρώ στο κομμάτι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.