Προς το περιεχόμενο

20/11/07 AMD Phenom

stf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
to oti exeis megaliteri L3 den einai anagkaia kalo. osi megaliteri exeis toso megalonei o xronos prospelasis tis. den einai kai tixaio pou me ti misi cache i AMD vgazei CPUs analogis taxititas me tis intel.

Είπα εγώ ότι είναι αναγκαία καλό; Ανέφερα ότι όταν έχεις πλεονέκτημα στην κλίμακα ολοκλήρωσης μπορείς να βάλεις περισσότερη cache ή logic. Ανάλογη ταχύτητα με την Intel? Πού την βλέπεις? Σε ποιο benchmark? Σε ποιο site?

1o λάθος σου. (εκτός αν έχεις 1 Link σε ολόκληρο το νετ)

to SOI epitrepei stin AMD na vgazei kaliteres sixnotites se opiadipote nm se sxesi me alles texnologies, kai me kalitero kostos. epomenos ksanaleme oti to na pas 65->45 den linei ta provlimata.

Ήθελα να ήξερα σε ποιο κόσμο ζεις... Βγάζει η AMD "καλύτερες" συχνότητες στα 65νμ? Μήπως είχε "καλύτερες" συχνότητες στα 90nm? Μήπως βγάζει "καλύτερες" συχνότητες στα 45nm? Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η μικρότερη κλίμακα ολοκλήρωσης είναι πανάκεια. Βλέπε Κ8(90nm) > P4 (65nm). Αυτό που έγραψα με σαφήνεια είναι ότι η μικρότερη κλίμακα ολοκλήρωσης μπορεί να δώσει σαφή πλεονεκτήματα στην εταιρεία που την υλοποιεί. (Όπως τώρα στην Intel).

2o λάθος σου (τα περί συχνοτήτων).

btw, kai FYI to 80% tou ogkou peripou se mia CPU (kai idiaitera tis intel, pou einai olo mia cache kai tpt allo) einai oi cache. Gia skepsou loipon ama xoraei kai poso efkola xoraei mia GPU ekei pera. Edo to 690G einai ena mikrotato chipaki kai exei kai GPU kai chipset mesa, alla exei elaxista megalitero megethos apo ena mikrou megethous chipset. kai episis, oso gia tin APLOTATI lisi pou sou ksanapa, na sto theso allios: den xreiazetai na exei to idio megethos me tous phenom/athlon/sempron. Kai diplasio na einai, ligotero sinoliko megethos tha pianei, kai POLLI kaliteres taxitites tha pianei afou ta dedomena de tha pigainoun mesa apo diavlo me bottlenecks.

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς σου. Μάλλον φταίει η φτωχή ικανότητα λειτουργικής ανάγνωσης, που έχω...

btw, oi Fusion anamenontai teli 2008 arxes 2009. prin kai molis arxisei i iiothetisi ton 45nm apo tin AMD.

Ακόμα η AMD δεν έχει ανακοινώσει tape out @ 45nm. Ξέρεις πόσο διάστημα χρειάζεται από το tape out μέχρι την παραγωγή; (Δε βάζουμε καθυστερήσεις για bugs κτλ)... Το Fusion θα βασιστεί κατά πάσα πιθανότητα στους Bobcat. Είδες κανά πρόσφατο roadmap για τους Bobcat?

a, kai parepiptontos, o fusion den einai antikatastatis ton epomenon CPU tis AMD. alimono... to oti tha vgei o deneb den exei KAMMIA sxesi me to pote tha vgei o fusion. gia onoma tou theou ti akoune ta aftia mou. oraios silogismos, pragmatika entiposiastika!

Σε ποιο σημείο ακριβώς έγραψα ότι είναι "αντικαταστάτης";

ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ ΜΕ BOLD

Το ότι πρώτα θα χρησιμοποιηθεί σε laptop το γνωρίζουμε και εξάλλου το έχει πει και η ΑΜD. Ποιος είπε ότι θα είναι socket ΑΜ2? Τι σχέση έχει αυτό;

Ξέρουμε ότι το επόμενο cpu της AMD θα είναι ο Deneb @ 45nm και δεν θα αποτελεί υλοποίηση του fusion.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη λογική σου και όχι τη συλλογιστική μου...

3ο λάθος σου

kai otan akouo malakies tis antikrouo

3/3... Μάλλον κάνουν bounce αυτά που λες και επιστρέφουν...

Y.Γ. Δεν ασχολούμαι άλλο με τα powerpoints της AMD. Ως AMD fan, αρκετό κουτόχορτο έφαγα επί ένα χρόνο για να δω την πατάτα που λέγεται phenom. Από δω και πέρα μένω ontopic, ό,τι και να λες. Εξάλλου δε σε θεωρώ καν σοβαρό ομιλητή για να συνεχίσω κουβέντα για μελλοντικές τεχνολογίες. (Πόσο είσαι 16-20 ; ) . To θέμα μας είναι οι phenom και μόνο σε αυτό θα αναφερθώ σε ενδεχόμενο επόμενο post μου.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω ειμαι γνωστος AMDακιας, που πριζω ολους τους φιλους και γνωστους τα τελευταια 10 χρονια να παρουν AMD. Αμα μπορουσατε να ρωτησετε τους φιλους μου, θα σας λεγανε για μενα οτι "μπορει και να τον πληρωνει η AMD αυτον με τοσο διαφημιση που της κανει" ,και εχω πισει παααρα πολους να παρουν AMD. Απλα γιατι την τελευταια 10ετια εβγαζε απο πολυ ,εως παρα πολυ καλυτερα προιοντα για το ιδιο κοστος παντα. Ασχολουμε με υπολογιστες λιγο καιρο βεβαια, καμια 30ρια χρονια, ξεκινοντας απο comodore και amstrad . Και το μηχανημα που γραφω αυτη τη στιγμη εχει AMD. Δεν μπορει ομως να παραπληροφορουμε και τον κοσμο. Καλως η κακως, το προιον της AMD αυτη τη στιγμη ειναι ΠΟΛΥ πισω απο τον ανταγωνισμο. Δεν μπορει να συναγωνιστει ουτε την υπαρχουσα γενια intel. Δεν συζηταμε καθολου για τους penrin. Εκει απλα, καθε συγκριση ειναι για γελια. Δεν θελω να προσβαλω κανεναν, ας μου επιτεθει οποιος θελει, δεν θα του απαντησω. Απλα ας προσεχει καθενας τι λεει, γιατι σε λιγο θα βουηξει ο τοπος απο περιοδικα κλπ, που θα συγκρινουν τους 2 επεξεργαστες Phenom vs Penrin, και θα γελανε ολοι με αυτα που γραφουν καποιοι. Τα test υπαρχουν και αυτη τη στιγμη, αρκετοι εχουν δωσει link και οποιος θελει μπορει να τα κοιταξει και να σχηματισει δικια του γνωμη. Υπαρχουν πολλα test και λιγο πολυ ολα λενε το ιδιο πραγμα. Δεν ειναι καθολου αναξιοπιστα, και ειναι τα ιδια site που τα τελευταια 10 χρονια (πριν conroe εποχη για την ακριβια) γραφανε για την υπεροχη της AMD. Τι να κανουμε, καιεγω περιμενα κατι καλυτερο, αλλα η αληθεια ειναι οτι οι phenom, δεν ειναι αυτο που ολοι περιμεναμε. Και ενω ειναι πραγματικα 4πυρινος και οχι 2χδιπιρινοι, οπως ειναι στην ουσια οι intel, δεν καταφερνουν να εχουν καλυτερη αποδοση σε καμια περιπτωση. Υπαρχουν και καποιο που το παιζουν επαιοντες και προτινουν phenom. Και κυριως το στηριζουν αυτο, σε οτι σηνεβαινε τα τελευταια χρονια. Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει, και λες και ειναι θρησκεια επαναλαμβανουν τα ιδια και ιδια πραγματα που ισχυαν καποτε. Και βγαζουν και μ@λ@κες οποιος τους λενε το αντιθετο. Αυτος ειναι και ο λογος που γραφω, διαφορετικα, πιστεψτε με δεν θα εκανα τον κοπο. Απο την επιχειρηματολογια τους ,οποιος εχει λιγο μιαλο μπορει να καταλαβει αν ισχυουν αυτα που γραφουν σημερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

ΤΕΛΟΣ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι μερικά μέλη δεν μπορούν να διαφωνήσουν κρατώντας ένα επίπεδο...

Κρίμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...