stf Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Stis 20 tou mhna lene oti tha dwsei h AMD tous neous 4pyrinous epeksergastes sthn agora hdh yparxei site pou dinei kai times sto net: http://www.isorm.com/index.php?cPath=91_97_235 exoun bgei k ta prwta benchmark: http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html'>http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html den einai thema entyposiasmou alla toulaxiston elpizw na pesoun kai oi times ton Intel giati exei pesei poly monopwlio. ase pou einai epitaktikh anagkh na parw neo neo pc autes tis meres
pappous_soulis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Nα πέσουν οι τιμές της Intel?! lol Με την καμία...
stf Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 lol kane ena tama kai esy mhn eisai apolytos
raven3x7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Τα benchmark toy expreview einai ψηλο aparadekta gia diaforoyς logoyς. Απο κει και περα βεβαια δεν περιμενω καλυτερη αποδωση απο τους Phenom αλλα σιγουρα και οι επεξεργαστες και κυριος ηπλατφορμα (RD790+ Phenom+ HD38X0) θα σκιζει. GP9500(260E)+RD790(170E)+HD3870(230E)+2GB 1066 RAM(130E)=690E gia koryfh gaming systhma. Gia ftiaxte ena antistoixo Intel me Q6600 kai X38 na doume.
raven3x7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Να και η πρωτη (και μαλλον ακριβοτερη) 790FX μητρικη στην ελλαδα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1033298
gdp77 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 α benchmark toy expreview einai ψηλο aparadekta gia diaforoyς logoyς. Απο κει και περα βεβαια δεν περιμενω καλυτερη αποδωση απο τους Phenom αλλα σιγουρα και οι επεξεργαστες και κυριος ηπλατφορμα (RD790+ Phenom+ HD38X0) θα σκιζει. GP9500(260E)+RD790(170E)+HD3870(230E)+2GB 1066 RAM(130E)=690E gia koryfh gaming systhma. Gia ftiaxte ena antistoixo Intel me Q6600 kai X38 na doume. H AMD δεν έχει τύχη, παρά μόνο αν ρίξει και άλλο τις τιμές της. Q6600 240? (Να μη σχολιάσουμε ότι το G0 stepping πάει στο θεό για πλάκα). Οι phenom δε νομίζω να έχουν τύχη (τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το B2 stepping) P35 105 ? (Γιατί να πάρουμε Χ38? Τις ίδιες επιδόσεις και overclockability έχει και το P35 - Δεν υπάρχει ανάγκη για DDR3 ακόμα). 8800GT 230? (Εννοείται ότι δεν έχει αντίπαλο από καμία κάρτα της AMD/ΑΤΙ) Μνήμες δε χρειάζεται να βάλω, τα ίδια είναι. Σύνολο : 575 --> Intel / Nvidia 660 --> AMD (Με τις τιμές που έδωσες) H Intel / Nvidia θα έχει default καλύτερες επιδόσεις (και καλύτερο o/c). Άρα, η AMD θα πρέπει να πουλάει περίπου 20-30% πιο φτηνά από το αντίστοιχο πακέτο της Intel για να έχει τύχη.
raven3x7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 H AMD δεν έχει τύχη, παρά μόνο αν ρίξει και άλλο τις τιμές της. Q6600 240? (Να μη σχολιάσουμε ότι το G0 stepping πάει στο θεό για πλάκα). Οι phenom δε νομίζω να έχουν τύχη (τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το B2 stepping) P35 105 ? (Γιατί να πάρουμε Χ38? Τις ίδιες επιδόσεις και overclockability έχει και το P35 - Δεν υπάρχει ανάγκη για DDR3 ακόμα). 8800GT 230? (Εννοείται ότι δεν έχει αντίπαλο από καμία κάρτα της AMD/ΑΤΙ) Μνήμες δε χρειάζεται να βάλω, τα ίδια είναι. Σύνολο : 575 --> Intel / Nvidia 660 --> AMD (Με τις τιμές που έδωσες) H Intel / Nvidia θα έχει default καλύτερες επιδόσεις (και καλύτερο o/c). Άρα, η AMD θα πρέπει να πουλάει περίπου 20-30% πιο φτηνά από το αντίστοιχο πακέτο της Intel για να έχει τύχη. E με αυτη τη λογικη γιατι να παρεις 790FX παρε 770 h 790Χ που θα ειναι πολυ φθηνοτερα. Βλεπω εβαλες κι P35 sta 100E poy kinoyntai ta budget P35 kai thes na to sygkrineis me 790FX. Olloi oi Phenom einai B2 kai oi prwtes endeixeis gia OC einai poly thetikes. H HD3870 enai pano katw sta idia epipeda me thn 8800GT. Diwrthwsh GP9700 ennoousa.
gdp77 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Κοίτα αυτό που λέω είναι απλό: Με τα 575? της σύνθεσης που σου έδωσα, πάω στα 3.5 GHz χαλαρά και φτάνω στα 4 με ακριβή αερόψυξη. Αλλά και στα default, οι επιδόσεις μου πάλι καλύτερες θα είναι. Σε παρακαλώ δώσε μου μια συγκεκριμένη σύνθεση AMD στα 575? και μετά να συγκρίνουμε. Μακάρι η AMD να παρουσιάσει εξαιρετικές επιδόσεις με τους phenom, αλλά (και πίστεψέ με το έχω ψάξει πολύ το θέμα) αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Αν καταφέρει κάτι, αυτό θα είναι αξιοπρεπείς budget λύσεις και τίποτα περισσότερο.
raven3x7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Το OC αφoρα μονο οσους κανουν κατι τετοιο. Οso gia t 3.5 kai 4 ghz se aera den ta pianoyn oλοι οι Q6600 και σιγουρα δεν θα τα πιασεις με μητριkη των 100Ε. Telow an nivueiw aneta na trexeiw ton epeksergasth sou sta 70C fysika kai tha ta piaseis. Poso tha zhsei omws h CPU me toso ypsiles taseis? To mobo sou poso tha anteksei kai tis taseis alla kai to ypsilo fsb me to 3phase power (to poly) pou tha exei? Na mhn yperbaloymai. Gmt OC platfrma ths Intel alla an den pareis kala eksarthmata paizes me thn tyxh sou.
nikosl Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Stis 20 tou mhna lene oti tha dwsei h AMD tous neous 4pyrinous epeksergastes sthn agora hdh yparxei site pou dinei kai times sto net:http://www.isorm.com/index.php?cPath=91_97_235 exoun bgei k ta prwta benchmark: http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html'>http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html http://www.expreview.com/news/hard/2007-11-05/1194231291d6785_1.html den einai thema entyposiasmou alla toulaxiston elpizw na pesoun kai oi times ton Intel giati exei pesei poly monopwlio. ase pou einai epitaktikh anagkh na parw neo neo pc autes tis meres Ας το πω αλλη μια φορά. Το συγκεκριμένο bench έχει βγεί FAKE! Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να περιμένουμε μια βδομαδούλα, να βγούν οι cpus να γίνουν κάποιες non biased μετρήσεις και να κρίνουμε εμείς που θα πάρουμε components τα χριστούγεννα. Η intel είχε,εχει και θα έχει μεγάλη επιρροή όσον αφορά στη διαδοση τέοιων νέων και είναι τακτικές που έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν. Επειδή λοιπόν μπαίνει μέσα στο παιχνίδι και ο παράγοντας κέρδος, προτείνω ψυχραιμία και αναμονή μιας εβδομάδας οπου θα δούμε benches από αξιόπιστα site ή περιοδικά, σε εφαρμογές που να χρησιμοποιούν 4 πηρύνες και μετα θα πράξουμε τα ανάλογα. Αν ισχύσουν οι υπάρχουσες μετρήσεις, θα πάμε στην ιντελ για άλλη μια φορά, δεν είμαστε πρόβατα κανενός, ούτε μας δίνουνε ψωμι.
stf Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 apoti diabasa ta sukgekrimena benchmarks den einai fake!O Phenom pou THA bgei sigoura den tha einai autos pou einai sta benchmarks...auta ta links pou edwsa einai bench tou Phenom se proimo stadio isa isa gia na paroume mia geysh!tha doume meta tis 20/11 ta pragmatika
raven3x7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Ας το πω αλλη μια φορά. Το συγκεκριμένο bench έχει βγεί FAKE! Link me apodeikseis?
EKTELESTES Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Ας το πω αλλη μια φορά. Το συγκεκριμένο bench έχει βγεί FAKE! Νίκο, σου έχω απαντήσει και στο άλλο θέμα, ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΛΛΕΣ 2 ΠΗΓΕΣ. Και εκείνες είναι fake?? Ο Anand αναφέρει οτι είναι περίπου 15% πιο γρήγοροι απο τους τωρινούς am2 και ότι οι penryn είναι 5% πιο γρήγοροι απο τους conroe. Αναλυτικά, θα δούμε σύντομα και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και για το θέμα ταχύτητας, αλλά και για το θέμα τιμών !!
gdp77 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Το OC αφoρα μονο οσους κανουν κατι τετοιο. Οso gia t 3.5 kai 4 ghz se aera den ta pianoyn oλοι οι Q6600 και σιγουρα δεν θα τα πιασεις με μητριkη των 100Ε. Telow an nivueiw aneta na trexeiw ton epeksergasth sou sta 70C fysika kai tha ta piaseis. Poso tha zhsei omws h CPU me toso ypsiles taseis? To mobo sou poso tha anteksei kai tis taseis alla kai to ypsilo fsb me to 3phase power (to poly) pou tha exei? Na mhn yperbaloymai. Gmt OC platfrma ths Intel alla an den pareis kala eksarthmata paizes me thn tyxh sou. Κοίτα, ήμουν είμαι και θα είμαι φανατικός AMDάς. Άλλο αυτό, άλλο η πραγματικότητα. (η οποία είναι ότι η AMD κινδυνεύει να κλείσει ή πωληθεί σε 6 μήνες - άλλη συζήτηση αυτό). Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι ΟΛΟΙ οι GO stepping q6600 (δηλαδή αυτοί που αγοράζεις τώρα με το κιλό) ΠΑΝΕ 3.2 - 3.5 με μαμά ψύξη και με DEFAULT ρεύμα. Σου φαίνεται απίστευτο, το ξέρω, αλλά έτσι έλεγα και εγώ μέχρι που αγόρασα... Όσο για τις μητρικές των 100? με p35 δεν έχουν μεγάλες διαφορές στο o/c από αυτές των 200? με P35. (ίδιο chipset, παραπάνω φρου-φρου έχουν μόνο οι ακριβές και λίιιιιγο καλύτερη παθητική ψύξη). Θες να μάθεις πόσο έχω πάει τον C2D 6600 που φοράει η μητρική μου Gigabyte P35-DS3 (budget p35), με default ρεύμα? 'Οσο για τη διάρκεια ζωής o/c επεξεργαστή, please.... Δε θα ζήσει 10 χρόνια, θα ζήσει 5... Ε και τι έγινε? Θα τον κρατήσεις 5 χρόνια, ή θα μπορείς να τον αξιοποιήσεις μετά από 5 χρόνια? Τόσα χρόνια o/c κάνω, ποτέ δε μου κάηκε ή "ψόφησε" τίποτα. Δεν προλάβαινε να λήξει η εγγύηση στα παλιά και είχα κάνει ήδη αναβάθμιση... Τι να λέμε τώρα... Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί "παίζω με την τύχη μου" όταν όλο μου το hardware καλύπτεται από 3ετή εγγύηση. Και στο ξαναλέω: Δεν καίγεται τίποτα εκτός και αν κάνεις τρελές υπερβολές στο ρεύμα που θα χώσεις στο cpu ή επιχειρήσεις να κάνεις mod στη μητρική και κάνεις μαμακία. Αλλά ας ξεχάσουμε για λίγο το o/c. Στα default δηλαδή οι Phenom θα είναι καλύτεροι? Όχι. Και στο λέω με βεβαιότητα γιατί οι πηγές μου είναι πολύ (μα πολύ ψαγμένες). Κάνε υπομονή για τα επίσημα bench μετά την κυκλοφορία και θα το δεις. Οι phenom θα πουλήσουν καλά ΜΟΝΟ αν είναι 20-30% πιο φθηνοί από αντίστοιχους Intel. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος αρνείται να την παραδεχτεί, απλά εθελοτυφλεί...
cosmosfera Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2007 εγω παντα intel ειχα αλλα θεωρω οτι εχει πεσει πολυ προβοκατσια με τους phenom...οι δοκιμες ειναι μουφα γιατι δεν ειναι το τελικο προιον για να μιλαμε απολυτα...παντως για καποιον που ενδιαφερεται για εφαρμογες γραφειου κυριως και τα παιχνιδια ειναι σε δευτερη και τριτη μοιρα εαν o phenom ειναι ανταγωνιστικος η και πιο γρηγορος σε καθημερινες εφαρμογες και ταυτοχρονα πιο φθηνος οπως πιστευω τοτε θα μοσχοπουλησει...σαν παραδειγμα εχω τον ευατο μου,αναβαθμιση θα κανω οταν βγει στην αγορα ο nehalem με τη νεα αρχιτεκτονικη και αφου το συγκρινω με τα προιοντα της amd που θα κυκλοφορουν τοτε(βεβαια πρωτη επιλογη ειναι ο intel λογω αξιοπιστιας αφου ο παλιος μου P3@450ΜΗΖ λειτουργει ακομα αψογα και αντεχει και τα μαρτυρια του πατερα μου στο wireless lan που εχω φτιαξει,καθως και ο τωρινος ειναι σκυλι...).λοιπον αν η μονη τους διαφορα ειναι στα benchmark και τα σχετικα και ο phenom+mobo 30% φθηνοτερος τοτε θα παρω τον amd...εξαλλου με το ιδιο σκεπτικο πηρα το prescott αντι του athlon οταν αγοραζα το pc μου για την αξιοπιστια και την υπεροχη σε εφαρμογες γραφειου και ας ηταν χειροτερος στα benchmark και δεν το εχω μετανοιωσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.