The_Edge Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δεν έχω δει την ταινία. Αλλά μπορώ να φανταστώ ότι αυτός που την έκανε επένδυσε χρόνο και κόπο. Και δε μιλάμε για μια ταινία που διεκδικεί τα χρήματά σας. Δεν θα πάτε να τη δείτε στις αίθουσες να πληρώσετε και να το μετανιώσετε. Είναι μια ερασιτεχνική ταινία, και εγώ ΟΛΕΣ τις ερασιτεχνικές ταινίες τις σέβομαι. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να ακούω χαρακτηρισμούς "βλάκα" κτλ για κάποιον που έκανε το χόμπυ του ξοδεύοντας χρήμα, ενέργεια και κόπο. Στο κάτω-κατω δεν σας ανάγκασε να τη δείτε. Και στο κάτω-κάτω, ξαναλέω, επιλέχθηκε στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ φεστιβάλ της Ελλάδας. Αν δεν είναι αυτό το φεστιβάλ σοβαρό, ποιο είναι? Και ξαναλέω, η ταινία μπορεί να είναι γαμάτη, μπορεί να είναι και τραγική. Δε με νοιάζει. Σε καμμία περίπτωση δε δικαιολογούμαστε να λέμε τον ερασιτέχνη "βλάκα", ακόμα και αν η ταινία του μας φάνηκε τραγική.
poihths Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Σας αρέσει, δε σας αρέσει, η ταινία επιλέχθηκε για το φεστιβάλ Θεσ/νίκης. Κάντε και εσείς μια ταινία λοιπόν και αν την επιλέξουν τα ξαναλέμε. Είμαστε η χώρα όπου ο καθένας μπορεί να λέει τη μαλακία του. Είμαστε όλοι κριτικοί κινηματογράφου από τα γενοφάσκια μας. Ο άλλος γράφτηκε στο forum μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσει βλάκα και πανάσχετο έναν άλλο, του οποίου η ταινία θα προβληθεί στο φεστιβάλ. Είμαστε όλοι Δανίκες, το έχουμε στο αίμα μας. Καλή συνέχεις memento1985 άντε και του χρόνου στην κριτική επιτροπή στις Κάννες!! παρόλο που εχεις πλήρη αγνοια και για το ατομο αλλά και για τη ταινία κρίνεις εμας που ξερουμε κατι παραπάνω και για τα 2.. και να σου υπενθυμήσω κατι.. ο αλλος που λες ισως να γραφτηκε για να κρίνει τον γιαγκο και τη ταινια του... αλλα για κανε μια ανασκοπιση των δημοσιευσεων του γιαγκου για να καταλάβεις και εσύ και οι υπόλοιποι γιατι γραφτήκε ο γιαγκος εδω. Μισή αλήθεια = ψέμα.. Οποτε καλα ειναι να κοιτάμε και τις 2 πλευρές πριν κρίνουμε και όχι μονο τη μια-του συνήγορου χωρίς γνώση. Βεβαια το ότι εχουμε κανει 2 σελίδες για εναν τελειωμένο(που μονο κυριως όσοι μενουν πατρα γνωρίζουν) ειναι μια καλή διαφήμιση.
horsepower Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Εντάξει είναι σωστό να εξαιρέσουμε το "βλάκας" που όντως δεν έπρεπε να ειπωθεί, όπως και κάθε άλλο προσβλητικό χαρακτηρισμό...Αλλά παιδιά αν δεν έχετε δει την ταινία και αν δεν ξέρετε τι εστί Γιάγκος δεν μπορείτε να κρίνετε..Τεσπα.. Α και το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επειδή είναι το μόνο στην Ελλάδα με αυτή την θεματολογία, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι είναι αξιόλογο..Κάθε άλλο..
StavrosD Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Ωραία η συζήτηση, αλλά το link ακόμα να φτιαχτεί
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Κι εγώ διαφωνώ με τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που απευθύνονται στο Γιάγκο. Έκανε ένα post για να μας ενημερώσει για κατι, και χρησιμοποίησε κάποιες υπερβολές για να το προωθήσει. Ε ok. Γιατί να τον προσβάλλουμε; Προσωπικά δεν θεωρώ ότι τον ξέρω. Τον έχω δει πολλάκις στην Πάτρα και έχουμε μιλήσει μια φορά μονο πριν κάποια χρόνια σε μια προβολή του Γιαγκόναν (την οποιά δεν είδα γιατί ή δεν είχε γίνει ή γιατί είχα φτάσει εγώ αργά). Επίσης προμηθεύτηκα ένα dvd που πουλούσε εκείνη την μέρα με την ταινία (δε θυμάμαι τιμή). Δεν γνωρίζω αν αυτή η ίδια ταινία είναι και αυτή που θα προβληθεί στο φεστιβάλ θεσ/νίκης (γιατί έχω την εντύπωση ότι ήθελε να κάνει sequel(s)). Αυτό τέσπα που είδα για όσο άντεξα (15-20 λεπτά πάνω κάτω) και με πολύ Fast Forward ήταν επιεικώς μια ελεεινή ακαλαίσθητη και χωρίς νόημα ή ειρμό συρραφή κακογυρισμένων σκηνών. (* γενικά με καθαρά ερασιτεχνικές προσπάθειες είμαι θετικός ή τουλάχιστο δεκτικός. πχ "Το Καράτε Τυφλή Φυγή" το βρήκα πολύ καλό, το "Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα" καλή προσπάθεια ...). Δεν κάνω κριτική στην ταινία, την άποψη μου λέω. (αλλιώς θα έπρεπε να γράψω ένα εκτενέστερο κείμενο με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για την 'ταινία' και δεν έχω καμία όρεξη).
poscaman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 βρε καλα μου παιδακια,μη μαλωνετε.αν αμφιβαλλετε,μπορειτε να ρωτησετε κι εμας τους Πατρινους για τα εργα και ημερες του κυριου,καθαρα απο αποψη ατομου,οχι σαν """""καλλιτεχνης"""".Σχετικα με τις ερασιτεχνικες ταινιες,εχω δει κι εγω ΠΟΛΥ καλες ερασιτεχνικες,και εναλλακτικες ταινιες,την βλακεια* ομως του καθενος δεν μπορουμε να την ονομασουμε ερασιτεχνικη ταινια. *δεν αναφερομαι στην συγκεκριμενη ταινια,την οποια και δεν την εχω δει,γενικα μιλαω.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΕΧΝΗ αδερφια,μην τα ισοπεδωνουμε ΟΛΑ
memento1985 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Κ. super moderator πραγματι είμαστε η χώρα που ο καθένας μπορεί να λέει την μαλακία του ελεύθερα.Το κακό είναι να επιβραυέυεται και να επιδοκιμάζεται. Καθένας πρέπει να κατανοήσει πρώτα τις δυνατότητες του πριν αμολήσει κάθε του δημιούργημα στην δημοσιότητα και γίνει αντικείμενο σάτυρας και χλευασμού.Δεν είναι δυνατόν ο κάθε άσχετος να στέλνει την ταινία του σε festival!! Εξήγησα ήδη γιατί μπόρεσε να συμμετάσχει κιόλας. Στα festival πάντα συμμετέχουν και ελεινές ταινίες.Ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει κάποιο τραγικό σενάριο και να σκηνοθετήσει υποτυπωδώς.Όταν δω μια σοβαρή ταινία σίγουρα θα τη σχολιάσω θετικά. Τον κόπο του θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει αλλιώς αν και δεν βλέπω προκοπή για τέτοια άτομα.Ξοδεύοντας χρόνο για να σκεφτείς τη βλακεία θα κάνεις για να γίνεις γνωστός??? Τώρα, δε χρειάζεται να ρωτήσεις κριτικό κινηματογράφου για να σου πει για την ποιότητα της ταινίας . Για τι τύπος είναι σου απάντησαν οι υπόλοιποι που το ξέρουν.Την ταινία του ( ντρέπομαι που την λέω ταινία) σχολίασα και όταν αφιερώνει κάποιος τόσο κόπο για τόσο τραγικό αποτέλεσμα καλύτερα να ασχοληθεί με τπτ άλλο. όλοι ξέρουμε με τι....Φυσικά μαζί σου δε θα μπορούσα ποτέ να συζητήσω για κινηματογράφο..΄Σίγουρα δε θα την θεωρείς ως τέχνη! Για αυτό το λόγο και όχι από οτι φαίνεται γιατί δεν αξιώθηκες ποτέ να δεις καμιά ταινία της προκοπής ή να διαβάσεις ένα βιβλίο ρε παιδί μου να γνωρίζεις τέλοσπάντων κάποια βασικά χαρακτηριστικά ενός έργου. Να ξέρεις πάντως ότι αν ήμουν στις Κάννες δε θα άφηνα ποτέ μια τέτοια ταινία να συμμετάσχει! Τα σχόλια μου δεν είναι ειρωνικά απλώς παρουσιάζουν την ωμή πραγματικότητα και δε θα πρέπει ο καθένας να αποκαλείται καλλιτέχνης γιατί η τλέχνη δε πρέπει να είναι για πέταμα αλλά να χρησιμοποιείται καταλλήλως. Φυσικά αν δε διαθέτεις ούτε την παραμικρή καλλιέργεια για να το αξιολογήσεις αυτό είσαι άξιος της μοίρας σου. Παρόμοιες διοργανώσεις πρέπει νομοτελιακά να αποτελούν το βήμα νέων ανθρώπων με πνευματικό υπόβαθρο και όχι να σπαταλούνται θέσεις οι οποίες προσβάλλουν και την νοημοσύνη μας ,
cosmosfera Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 α ρε γιαγκο κανεις δε καταλαβαινει την επιτηδευμενη τρισμεγιστη καιλα που δινεις στη ταινια σου.εισαι τοσο τραγικος που πρεπει για μενα να παιξεις στην επιδαυρο...μεγαλη cult μορφη...απομυθοποιηση τωρα ολοι μαζι με στοχο την υπερτατη παρακμη....
The_Edge Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Να γράψεις μια επιστολή διαμαρτυρίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τότε και να τους τα εξηγήσεις όλα αυτά. Όσο για τα σχόλια σου αν έχω ανοίξει ένα βίβλιο και αν έχω δει μια ταινία της προκοπής, δε νομίζω ότι γνωριζόμαστε οπότε ό,τι και να λες δε με ενδιαφέρει.
VasKag Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 παρτε και το σωστο λινκ... http://tiff.filmfestival.gr/inst/Festival/gallery/FilmFestival/48/Trailers/giagonan%2090.wmv
LL_NEO Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 μπορειτε να ρωτησετε κι εμας τους Πατρινους για τα εργα και ημερες του κυριου,καθαρα απο αποψη ατομου,οχι σαν """""καλλιτεχνης"""". Κάτσε ρε μεγάλε. Θα μου γαμήσει την κόρη και πρέπει δλδ να ξέρω τα έργα του κύριου; Δεν κατάλαβα δλδ. Οι νιούφηδες θα πρέπει απο δω και στο εξής να μας φέρουν και πιστοποιητικό χρηστών ηθών και γαμάτου χαρακτήρα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να ποστάρουν την αποψή τους;
poscaman Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 δεν μιλησα περι posting,αλλα περι γιαγκοναν.Και οταν ενα ατομο το θεωρεις ΚΑΜΕΝΟ αυτοματα θεωρεις καμενα κι αυτα που κανει... (personaly speaking) τεσπα,δεν θα πιασω κουβεντα με κανεναν για κανενα θεμα σε ενα τοπικ που για τιτλο εχει Γιαγκοναν-Ταινια.Δινω πολυ μεγαλη αξια σε κατι που δεν την αξιζει
Emilie Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 http://tiff.filmfestival.gr/inst/Fes...gonan%2090.wmv To link αυτο δουλεύει σίγουρα? Γιατί μιλατε όλοι, αλλά χωρίς κάποιο δείγμα, κριτική δεν υφίσταται.
VasKag Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 http://tiff.filmfestival.gr/inst/Fes...gonan%2090.wmvTo link αυτο δουλεύει σίγουρα? Γιατί μιλατε όλοι, αλλά χωρίς κάποιο δείγμα, κριτική δεν υφίσταται. αυτο που δινεις εσυ δεν δουλευει... αυτο που εδωσα πιο πανω... ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.