slipknot Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Όχι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.Απλά γιατί ο Age4Greeks αναρωτήθηκε ποιος θα ξοδέψει λεφτά για game το καλοκαίρι,ήθελα να πω πως και το καλοκαίρι παίζουν games οπότε αν βγάζανε οι εταιρίες θα αγόραζαν οι gamers.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Opos kai na exei na kserete oti peiratis einai autos pou poulaei tin kopia kai oxi autos pou tin katevazi gia prosopiki xrisi...autos legete downloader...imho. Alloste pioi nomizete kanoun ta releases?
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 όταν βγαίνει ένας τίτλος, πόσο μάλλον ένας τίτλος flagship ή very hyped, οι μηχανές και οι μηχανισμοί των developers και των publisher πρέπει να είναι σε πλήρη ανάπτυξη και utilisation τόσο πριν το release (final touches, demo) όσο και μετά (patches, support etc). E το καλοκαίρι κατα κανόνα δεν συμβαίνει αυτό. Και το Bioshock που βγήκε το καλοκαίρι, imho έκανε ένα κατοστάρι (με διάφορες θυσίες από developers ειδικά της pc version που η ανάπτυξη ήταν πίσω σε σχέση με της XBOX) ώστε να μην πέσει πάνω στον ανταγωνισμό και να βγει ταυτόχρονα έκδοση για PC και XBOX (...). Αυτό βέβαια το πλήρωσε γιατί μετά άρχισαν να φεύγουν διακοπές οι developers και ακόμα να βγει patch για το pc 3 μήνες μετά (ενώ για το XBOX διάβασα για patches που δημιουργούν πολλαπλάσια issues!!) με πολλούς να έχουν σοβαρά προβλήματα με το να τρέξουν καν το παιχνιδι.
Toufas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 http://www.dlgamer.com εχει αρκετα games για αγορα παντως. και steam εχει πολλα games μεχρι να ξυπνησει το fileplanet να εχει το direkt2drive στην ευρωπη.
kosmasgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 ε ίδιες τιμές με με ελλάδα. Εγώ τα πέρνω απο eshop με μειωμένο φπα. Να γλιτώσουμε και τίποτα
Arioch79 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 To Play.com το έχει 8 ευρώ φτηνότερα το Crysis (συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά). Εντάξει, είχε και καλύτερες προσφορές στο παρελθόν, αλλά μιλάμε για Crysis τώρα. ΥΓ: 8 ευρώ φθηνότερα ίσον 42 ευρώ.
Age4Greeks Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Σύμφωνοι, η περίοδος των γιορτών είναι αυτή στην οποία όλες οι εταιρείες κοιτάνε να πουλήσουν τα παιχνίδια τους. Οπότε είναι λογικό για την ΕΑ να θέλει να πουλήσει το Crysis τότε, γιατί στατιστικά, θα πουλήσει περισσότερο. Ξεκαθαρίζω, αν δεν ήμουν ήδη σαφής, ότι τα σχόλιά μου περί λάθος προγραμματισμού αφορούν πιο low profile παιχνίδια τα οποία χάνονται μέσα στον κυκεώνα όλων αυτών των κυκλοφοριών. Πιστεύω ότι οι εκδότες αυτών των παιχνιδιών θα έπρεπε να είναι πιο προσαρμόσιμοι και να μην ακολουθούν τυφλά το στατιστικό στοιχείο που λέει ότι τις περιόδους των γιορτών τα video games πουλάνε περισσότερο.Εσύ λοιπόν λες ότι έκανα τα απλά σύνθετα, εγώ λέω ότι είναι ακόμα πιο σύνθετα από ό,τι τα παρουσίασα. Γι' αυτό είναι λάθος να κρεμιέσαι (όχι εσύ, οι publishers) από μία γενική παρατήρηση, αλλά να βλέπεις και σε μεγαλύτερο βάθος. Π.χ. δεν θα ήταν προτιμότερο να βγάλεις "off season" ένα αξιόλογο adventure που ενδεχομένως να τραβήξει περισσότερη προσοχή, από το να το βγάλεις τώρα που χαλάει ο κόσμος με το cod4, το crysis κλπ και το παιχνίδι σου θα περάσει στα ψιλά γράμματα; Φυσικά δεν έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και δεν ξέρω αν στέκουν αυτά που λέω, απλά καταλήγω σε αυτά τα συμπεράσματα με απλές λογικές σκέψεις. Όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις, και, φυσικά, είναι συζητίσιμες. Όσο για αυτό που αναφέρεις ότι λίγοι θα ξοδέψουν λεφτά για να πάρουν παιχνίδι μέσα στο κατακαλόκαιρο, μπορώ να σου πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία κυρίως των ατόμων μικρών ηλικιών που γνωρίζω, περιμένουν πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι για να παίξουν κάνα video game. Sad but true. Φυσικά, από την άλλη, οι εταιρείες κάτι θα ξέρουν που πλασάρουν τα παιχνίδια τους νοέμβριο μήνα. Απλά εγώ κρίνω με βάση αυτά που βλέπω, και αυτά που βλέπω μου λένε ότι παρ' ό,τι τα παιχνίδια π.χ. της Atari τυγχάνουν πολύ καλής αποδοχής από game review sites και παίρνουν μεγάλες βαθμολογίες, η ίδια η εταιρεία δηλώνει απώλειες για άλλο ένα οικονομικό τρίμηνο, όπως διάβασα στο gamespot. Άρα κάτι δεν πάει καλά, έτσι δεν είναι; Φιλε μου, το τι γινεται στην Ελλαδα λογω 3μηνων θερινων διακοπων ποσως ενδιαφερει τους λογιστες των EA, Ubisoft, Microsoft κτλ κτλ. Η χωρα μας εχει μολις 11 εκ κατοικους και με ποσοστο αγοραστων "γκειμερς" πολυ μικροτερο απο αντιστοιχα Βορ. Αμερικης, Δυτ. Ευρωπης και Ασιας. Και σιγα να μη πιστεψω εξαλλου οτι στην Ελλαδα οτι ολοι οι μαθητες και φοιτητες μεσα στις διακοπες αγοραζουν γκειμς...(κοροιδευομαστε?) και δεν τα δινουν τα λεφτα τους αλλου. Την εταιρεια δεν την ενδιαφερει πρωτιστως να παιξεις το γκειμ στον ελευθερο σου χρονο αλλα να δωσεις τα 40-50 ευρω. Μετα ερχεται το αν μπορεις και προλαβενεις να ασχοληθεις. Δουλευα στο παρελθον σε καταστημα παιχνιδιων στην Αγγλια. Λοιπον ακου για να καταλαβεις τι θα πει Χριστουγεννιατικη περιοδος για αυτους. Σε μια μεση μερα το καταστημα ειχε τζιρο γυρω στα 6-7000 λιρες. Απο τελη Οκτωβριου και μετα οι πωλησεις αυξανονταν με αριθμητικη προοδο φτανοντας γυρω στα 40.000 μεσα Νοεμβρη καθημερινως και 70.000 τον Δεκεμβρη. Την τελευταια εβδομαδα πριν τα Χριστουγεννα δε, ειχαμε φτασει τις 80.000 λιρες= 120.000 ευρω σε ΜΙΑ ημερα. Σημειωση οι αριθμοι ειναι ετους 2000, προσθεσε τις αυξημενες πωλησεις παιχνιδιων παγκοσμιως + ενα Α πληθωρισμο ετησιως και υπολογισε για τι ποσα μιλαμε σημερα....Ποιο θερος στην Ελλαδα! σιγα τον πολυελαιο!
Arioch79 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2007 Φιλε μου' date='το τι γινεται στην Ελλαδα λογω 3μηνων θερινων διακοπων ποσως ενδιαφερει τους λογιστες των EA, Ubisoft, Microsoft κτλ κτλ. Η χωρα μας εχει μολις 11 εκ κατοικους και με ποσοστο αγοραστων "γκειμερς" πολυ μικροτερο απο αντιστοιχα Βορ. Αμερικης, Δυτ. Ευρωπης και Ασιας. Και σιγα να μη πιστεψω εξαλλου οτι στην Ελλαδα οτι ολοι οι μαθητες και φοιτητες μεσα στις διακοπες αγοραζουν γκειμς...(κοροιδευομαστε?) και δεν τα δινουν τα λεφτα τους αλλου. Την εταιρεια δεν την ενδιαφερει πρωτιστως να παιξεις το γκειμ στον ελευθερο σου χρονο αλλα να δωσεις τα 40-50 ευρω. Μετα ερχεται το αν μπορεις και προλαβενεις να ασχοληθεις. Δουλευα στο παρελθον σε καταστημα παιχνιδιων στην Αγγλια. Λοιπον ακου για να καταλαβεις τι θα πει Χριστουγεννιατικη περιοδος για αυτους. Σε μια μεση μερα το καταστημα ειχε τζιρο γυρω στα 6-7000 λιρες. Απο τελη Οκτωβριου και μετα οι πωλησεις αυξανονταν με αριθμητικη προοδο φτανοντας γυρω στα 40.000 μεσα Νοεμβρη καθημερινως και 70.000 τον Δεκεμβρη. Την τελευταια εβδομαδα πριν τα Χριστουγεννα δε, ειχαμε φτασει τις 80.000 λιρες= 120.000 ευρω σε ΜΙΑ ημερα. Σημειωση οι αριθμοι ειναι ετους 2000, προσθεσε τις αυξημενες πωλησεις παιχνιδιων παγκοσμιως + ενα Α πληθωρισμο ετησιως και υπολογισε για τι ποσα μιλαμε σημερα....Ποιο θερος στην Ελλαδα! σιγα τον πολυελαιο![/quote'] Φίλε μου, όλα αυτά που λες είναι είναι σωστά και αναμφισβήτητα. Άλλωστε κι εγώ είπα ότι για να βγάζουν οι εταιρείες τα παιχνίδια εκείνη την περίοδο, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Η διαφορά είναι ότι εγώ δεν μίλησα για παιχνίδια γενικά και για συνολικό τζίρο της video gaming industry εκείνη την περίοδο, αλλά για συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών και συγκεκριμένους τίτλους που για τον άλφα ή βήτα λόγο υστερούν (είτε σε hype είτε σε τεχνικά χαρακτηριστικά) από τα υπόλοιπα. Το μόνο που έχω αναθεωρήσει από την ημέρα που άνοιξα αυτό το thread, είναι το εξής: Όσον αφορά τα games, εγώ προσωπικά είμαι παμφάγος. Μου αρέσουν όλα τα είδη, rpgs, adventures, strategies, fps, τα πάντα. Αν αυτό ίσχυε για όλους τους gamers, τότε πιστεύω ότι η λογική μου θα ίσχυε 100%. Δηλαδή θα ήταν καλύτερο για μία εταιρεία που εκδίδει ένα παιχνίδι το οποίο ανήκει σε κάποιο είδος που δεν έχει μεγάλη απήχηση ή γενικά δεν θεωρείται κράχτης, να το κυκλοφορήσει σε μία περίοδο "ανομβρίας", όπου και θα τύχει πιο ενθουσιώδους υποδοχής από τους "διψασμένους" gamers (αν θυμάσαι πριν δύο μήνες όλοι γκρινιάζαμε γιατί δεν έβγαινε τίποτα στο PC ενώ στο X360 και λοιπές κονσόλες μπορεί μεν να μην είδαμε ποτέ αυτή την καταιγίδα νέων κυκλοφοριών, αλλά σίγουρα όλο και κάτι έβγαινε). Επειδή όμως δεν παίζουν όλοι τα πάντα, το ελάττωμα της λογικής μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα (you can't argue with statistics), οι adventure gamers (π.χ.) θα αγοράζουν (συνολικά) περισσότερα adventure games αυτή την περίοδο, παρά σε άλλες περιόδους. Βέβαια και πάλι, το κατά πόσο στέκει αυτό εξαρτάται από το πόσο "εκλεκτικοί" είναι οι gamers παγκοσμίως, κάτι στο οποίο δεν μπορώ να δώσω απάντηση. ΥΓ: Σκέψου το κι έτσι: Δεν είναι λογικό να παρατηρούνται περισσότερες πωλήσεις την περίοδο των γιορτών, τη στιγμή που τότε έχουμε και τις περισσότερες κυκλοφορίες; Μήπως λοιπόν είναι ένας κύκλος η όλη φάση; Βέβαια και πάλι, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά αν εγώ προσωπικά έβλεπα ότι δύο παιχνίδια αντιστοίχου hype που κυκλοφόρησαν το μεν τέλη αυγούστου και το δε τέλη νοεμβρίου έχουν πάνω κάτω τις ίδιες πωλήσεις, θα άρχιζα να αμφισβητώ την θεωρία ότι για κάποιο λόγο μας πιάνει όλους υπερκαταναλωτική μανία στην περίοδο των γιορτών, και ότι η άνοδος του τζίρου της gaming industry οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό (πρόσεξε, μιλάμε πάντα για ένα συγκεκριμένο είδος προϊόντων). Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να προσαρτήσουμε και τον παράγοντα "δώρα" που είναι πολύ σημαντικός για αυτή την περίοδο και που ενισχύει περισσότερο τη δική σου θέση. Απλά εγώ είμαι οπαδός της θεωρίας που λέει ότι δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο και ότι η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Thass all i'm sayin'.
Age4Greeks Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 πειρατεια? ποια πειρατεια! Ενημερωτικως παραθετω το εξης : http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7153474.stm ...Last week more than £87.9m worth of games were sold, setting a new record. Εκει πουλανε οντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.