Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Abit IP35 Pro

Apanepai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά είναι φυσιολογικό κατά την έναρξη του pc να δίνεται παραπάνω ρεύμα στα fans με αποτέλεσμα να δουλεύουν σε πολλές στροφές? Αυτό διαρκεί 2 δευτερόλεπτα. Άλλο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζω αλλά μου κάνει εντύπωση μιας και πρώτη φορά το συναντώ.

Δημοσ.

Ετσι ειναι η λειτουργια του απλα.Παρομοιο φαινομενο παρουσιαζει και η 8800GT, τα πρωτα 3'' ειναι στο max ο ανεμιστηρας.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο thread, μηπως ξέρετε για την συγκεκριμένη MoBo τι ακριβώς σημαίνουν οι εκάστοτε ενδείξεις στο Post Code Displayer που έχει ή που μπορώ να τις βρω? Στο site της ABIT δε βρήκα κάτι και στο manual μονο σε ποία "στάδια" όταν κάνει start up το pc δείχνει ενδείξεις.

Επίσης άμα κλείσω ή κάνω uninstall το uGuru τι γίνεται με τα fans? Θα δουλεύουν μονίμως στις ίδιες rpm?

Δημοσ.
a) στο manual

B) και να το κλείσεις λειτουργεί

α) Το manual γράφει ακριβώς αυτό:

This is an LED device to display the “POST” Code, the acronym for Power On Self Test. The

computer will execute the POST action whenever you power on the computer. The POST

process is controlled by the BIOS. It is used to detect the status of the computerʼs main

components and peripherals. Each POST Code corresponds to different checkpoints that are

also defined by the BIOS in advance. For example, “memory presence test” is an important

checkpoint and its POST Code is “C1”. When the BIOS execute any POST item, it will write the

corresponding POST Code into the address 80h. If the POST passes, the BIOS will process the

next POST item and write the next POST Code into the address 80h. If the POST fails, we can

check the POST Code in address 80h to find out where the problem lies.

This LED device also displays the “POST” Code of AC2005, an “uGuru” chipset developed

exclusively by abit.

και

See Appendix for both AWARD and AC2005 POST Code definitions.

Για παράδειγμα τώρα που δουλεύει κανονικά (ελπίζω :P), έχει την ένδειξη FF. Θα ήθελα να ξέρω τι σημαίνουν όλες οι πιθανές ενδείξεις.

β) Εγώ έχω βάλει στο default κάποιες δικές μου ρυθμίσεις, όπως στο πόσο τις % να δουλεύουν στις low θερμοκρασίες και πόσο τις % στις high. Αν κλείσω ή κανω uninstall το uGuru τα RPM απο τα fans θα παίζουν σε αυτές τις τιμές πάλι?

Δημοσ.

α) κοίτα στο appendix λοιπόν :P

β) ναι γιατί οι ρυθμίσεις πάνε στο chip το οποίο τις κρατάει μέσω bios.

Δημοσ.

Ρε κερατά για εγκυκλοπαίδεια με πέρασες; :lol::lol:

Google it!

Είναι τεχνικά αυτά :eek: , αλλά χοντρικά σημαίνει πως φόρτωσε κανονικά τα πάντα από bios και τρέχει λειτουργικό. Το int19h είναι περιοχή της μνήμης του cmos που χρησιμοποιείται και από προγράμματα; Not sure

Δημοσ.

όλα τα ΙΝΙΤ = Initializing ( Προετοιμασία )

το 19Η θα είναι κάποια διεύθυνση η κάποιο Flag δεν ξέρω σίγουρα να σου πω αλλα αν φτάνεις στο FF δεν έχεις πρόβλημα αν κολλήσει πουθενά πιο πίσω τότε χρειάζεται ψάξιμο

Δημοσ.

ε άμα δε ξέρει κι ο vatos σημαίνει πως αρκετά έμαθες σήμερα:-)

Ωρα για νάνι να αφομοιώσεις!! :lol::lol:

Δημοσ.

από λίγο που έψαξα πρέπει να είναι από Assembly ( γλώσσα χαμηλού επιπεδου ) κάποιο Bootstrap

με απλά ελληνικά και τα λίγα που ξέρω από από Assembly είναι το σημείο που δίνει το Βίος την σκυτάλη στον δίσκο για να γίνει το boot του λογισμικού σου

όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη περίμενε να έρθει κάποιος που θα ξέρει σίγουρα και καλύτερα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...