Προς το περιεχόμενο

αναζητώ την αναβάθμιση του BIOS για μητρική ELITE

mpaxalo5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μεσα σε ενα .txt που έχει γράφει Elite P6BA-A+ Ver 3.3kw οποτε μάλων ούτε αυτο του κάνει αλλα μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στο ίδιο το site δεν έχει αλλα revision καλύτερα να έστελνε ένα mail στην esc να του στέλναν ένα link για να το κατεβάσει :-)

από την ημέρα που έγραψες αυτή την απάντηση έχω στείλει mail στο support της elite και δε μου έχουν απαντήσει ακόμα

τι να κάνω;

μήπως έχει κανείς καμιά άλλη λύση;

μήπως έχει κανείς κανένα αλλο mail να επικοινωνήσω με elite;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ξανά έψαξα αλλα δεν βρίσκω τίποτα με μεγάλη επιφύλαξη θα έβαζα το Patch που βρήκε ο parsifal αν και μονο το board μου ήταν άχρηστο αν είναι το μοναδικό που έχεις θα σου πρωτινά κουτάκια για δίσκους με usd

Δημοσ.

Όταν έγραψα εγώ να στείλεις e-mail, εννοούσα στο δημιουργό του πειραγμένου BIOS, όχι στην Elitegroup. Σιγά μη σου απαντήσουν αυτοί για patched BIOS.

Άλλη λύση είναι να πάρεις έναν PCI controller που θα παρακάμπτει σίγουρα το LBA limit. Εκεί θέλει προσοχή όμως. Η κάρτα πρέπει να μην απαιτεί PCI v2.3, γιατί δε θα παίξει...

Δημοσ.
Με κάθε επιφύλαξη: βρήκα την εξής σελίδα, που περιέχει patched BIOSes ακριβώς για το φράγμα των 32GB που αναφέρεις. Το πρόβλημα είναι ότι στο μοντέλο σου δεν διευκρινίζει για ποιο revision προορίζεται. Αν μπορέσεις να επικοινωνήσεις με κάποιο e-mail π.χ. και πάρεις απάντηση, go for it.

***EDIT: Επίσης, υπάρχει και ένα σχετικό forum...

τελικά έβαλα το 3.3 και εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τον δίσκο των 40 gb αν και μόλις ανοίγω το pc γράφει P6BA-A+ 3.3 και μετά λέει award standard BIOS και κάτι άλλα

καμία άλλη λύση;

Δημοσ.
Δεν τη γλυτώνεις την PCI κάρτα, μου φαίνεται...

Μου λες πως να τη ζητήσω για να μην κάνω καμία γκάφα;

ξέρεις περίπου πόσο μπορεί να κάνει;

Δημοσ.

Δυστυχώς ειχα και εγω ενα ΜΒ της Εlite (Ρ6ΒΑΡΑ αν θυμάμαι καλά)) και με ειχε βασανίσειτο ιδιο προβλημα με 80αρη δισκο.

Λύση:

Επεξα με χειροκίνητη εισαγωγή στοιχειωντυ δίσκου (LBA κλπ)

και τελικά δουλεψε

Δημοσ.

Έχω τη 2η από αυτές που δίνει ο Vatos. Δουλεύει άψογα επάνω σε μία P-III μητρική με 440BX chipset (Abit BE6, για την ακρίβεια)...

Δημοσ.
Δυστυχώς ειχα και εγω ενα ΜΒ της Εlite (Ρ6ΒΑΡΑ αν θυμάμαι καλά)) και με ειχε βασανίσειτο ιδιο προβλημα με 80αρη δισκο.

Λύση:

Επεξα με χειροκίνητη εισαγωγή στοιχειωντυ δίσκου (LBA κλπ)

και τελικά δουλεψε

υπάρχει περίπτωση αν σου διαβάσω κάποια στοιχεία από το δίσκο, να μου πεις πως μπορώ να το κάνω κι εγώ;

Δημοσ.
σε used ζήτα PCI ATA/SATA Controler ανάλογα για σκληρούς την θές

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803125

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801117

Έχω τη 2η από αυτές που δίνει ο Vatos. Δουλεύει άψογα επάνω σε μία P-III μητρική με 440BX chipset (Abit BE6, για την ακρίβεια)...

ευχαριστώ πάρα πολύ όλους

αν τελικά δεν τα καταφέρω ούτε με τις manually ρυθμίσεις, θα πάω στο eshop να αγοράσω τον controller

μόλις το εγκαταστήσω, υπόσχομαι πως θα γράψω τα αποτελέσματα

Δημοσ.
υπάρχει περίπτωση αν σου διαβάσω κάποια στοιχεία από το δίσκο, να μου πεις πως μπορώ να το κάνω κι εγώ;

Κοίτα το sticker του δίσκου αν γράφει LBA,cylinders κλπ αλλιώς αναζήτησε στο ιντερνετ τα στοιχεια του (δεν θυμάμαι αν το everest μπορει να σε βοηθήσει σαυτό)

Δημοσ.
ευχαριστώ πάρα πολύ όλους

αν τελικά δεν τα καταφέρω ούτε με τις manually ρυθμίσεις, θα πάω στο eshop να αγοράσω τον controller

μόλις το εγκαταστήσω, υπόσχομαι πως θα γράψω τα αποτελέσματα

τελικά μίλησα με eshop και βρήκα τον controller

δεν τον αγόρασα όμως γιατί ο υπάλληλος στο τηλέφωνο μου είπε κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Εγώ ήθελα αυτόν τον δισκο να τον κάνω bootable με windows 98. Ο controller χρειάζεται να φορτώσουν πρώτα τα windows για να φορτωθούν τα dirvers για να δουλέψει

άρα .... ναυάγησε και αυτή η ιδέα

τώρα αναζητώ δίσκο 30 gb για να κάνω τη δουλειά μου με το μέγιστο δυνατό δίσκο , ή αλλιώς manually αν τα καταφέρω με τη βοήθεια σας

Κοίτα το sticker του δίσκου αν γράφει LBA,cylinders κλπ αλλιώς αναζήτησε στο ιντερνετ τα στοιχεια του (δεν θυμάμαι αν το everest μπορει να σε βοηθήσει σαυτό)

πάνω ο δίσκος έχει κάποιες πληροφορίες αλλά όχι LBA

(CHS) 16,383 Cylinders 16 heads 63 sectors 78,165,360 addressable sectors

τι άλλο να σας διαβάσω;

Δημοσ.

ο τύπος σου είπε μαλακία κάνει βοοτ κανονικά στην αρχή της εγκατάστασης θα σου ζητήσει να βάλεις drivers gia ton controller και μετά θα λειτουργεί κανονικότατα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...