Apanepai Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Καλησπέρα παιδιά. Είπα και εγώ να σπρώξω λίγο τον Q6600 να δω τι ψάρια πιάνει. Πάγα fsb στα 333 και vcore στο 1.27. Μητρική έχω την abit ip35 pro. Και τώρα έρχονται τα ερωτήματα. Γιατί δεν είναι stable το core speed και παίζει ματαξύ 3006.10 με 3006.70? Επίσης γιατί και το core voltage δεν είναι stable? Παίζει μεταξύ 1.230 με 1.260. Και κάτι ακόμα στην mobo δεν μπορώ να παίξω με ποιο μικρές υποδιαιρέσης εκτός απο αυτές που μου εμφανίζει στη λίστα το uguru απο το bios? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Me ti metras?Kai einai logiko na pezei to voltage kai to c-s....pou einai to provlima? Ma kai fusika den mporeis na valeis allo mutli apo tin stigmi pou sugekrimenoun kanei support to cpu sou...ean thimame kala einai 6 me 9... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 η συχνότητα παίζει γιατί το fsb είναι και αυτό συχνότητα και δεν μπορεί να είναι ποτε απόλυτα σταθερή τα ρεύματα είναι μεγάλη ιστορία γιατί δεν είναι σταθερά αλλα δεν θα το θίξουμε απλά θα πούμε ότι είσαι καλά με τους πολλαπλασιαστές ότι είπε και ο φίλος από πάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Οκ σας ευχαριστώ παιδιά. Δεν το θεώρησα πρόβλημα απλά ρώτησα εάν υπάρχει πρόβλημα. Οι μετρήσεις που αναφέρω έγιναν με το CPU-Z και το uguru λογισμικο τις abit (το uguru τα δείχνει stable το fsb στο 334 και το vcore στο 1.275). Αλήθεια γιατί δείχνει fsb 334 ενώ έχει περάστεί 333 από bios. Το ξέρω οτι ξεψηρίζω τον κ..ο της μαιμούς αλλά θέλω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης. Να υποθέσω ότι οφείλεται σε απώλειες των μετροπρογραμμάτων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Α και κάτι ακόμα. Vatos_locos αναφέρεις ότι μιας και πρόκειται για συχνότητα δεν είναι δυνατόν να είναι σταθερή. Νομίζω ότι με την ακρίβεια των ολοκληρωμένων τέτοιου επιπέδου πρέπει να είναι σταθερές σε όποια ρύθμιση και εαν κάνεις (σταθερες σαν μετρο όχι rock stable). Και σαν αντιπαράθεση έρχεται το γεγονός των deffault σταθερών mhz. Ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 η Abit δίνει 1 Mhz παραπάνω και σε μένα σε default το ότι λέει 1 παραπάνω λογικά είναι γιατί υπάρχει αυτό το ανεβοκατέβασμα όσο για τα ολοκληρωμένα που λες τα Pll στην περίπτωση μας που ρυθμίζουν τον χρονισμό αν δεις σε πιο σημείο του αριθμού xxxx,xx κάνουν το ανεβοκατέβασμα θα καταλάβεις ότι είναι φύση αδύνατον να σταθεροποιηθεί γιατί το ρεύμα είναι περίεργο πράγμα ειδικά όταν παίζεις σε τόσο τεράστις συχνότητες της τάξης των Ghz θέλει και λίγο αρχές ηλεκτρονικών να ξέρεις για να το καταλάβεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Κάποις βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών τις έχω χωρίς να θεωρούμε expert. Όσον αφορά αυτό που λες για τα Pll που μπορουμε να το δούμε και να βρούμε μερικές σχετικές πληροφορίες για το τι πρόκειται? Σε ευχαριστω για την διάθεση του χρόνου σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 τα pll πάνω στα board είναι ο χρονιστής μπακαλίστικα εσύ πας στο βίος δίνεις το fsb ( στο pll ) και αυτό πολλαπλασιάζει αυτό που του έδωσες με τον multyplier του cpu σου ( 6-9 σε σένα ) και βγάζει το τελικό αποτέλεσμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apanepai Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Οκ σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Είσαι κατατοπιστικότατος και εύστοχος στις απαντήσεις σου. Για ότι άλλο πρόκυψει θα ποστάρω εδώ. Καλή συνέχεια και ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.