Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Κατ αρχας να πω οτι τιμω τους Κρητικους και οσα ατομα εχω γνωρισει ειναι αξιολογοτατα.Μαλιστα απο εδω μεσα εχω κανει δυο φιλους απο Ηρακλειο και Ιεραπετρα που εχουμε κανει και παρεα παρα την αποσταση που μας χωριζει. Αλλα την μικρη αυτη μειονοτητα που λενε "Εμεις ειμαστε Κρητικοι" λες και ειναι κατι παραπανω απο τους υπολοιπους Ελληνες και οτι η κατοχη και χρηση οπλου εστω και σε τελετες χαρας οτι ειναι ... ενδειξη ανδρισμου πρεπει να τους απομονωσουν οι ιδιοι οι Κρητικοι γιατι δεν τους εχουν αναγκη για αναδειξη της παληκαριας τους. Καπου μαλιστα εδω μεσα εχω δει σε υπογραφη μελους την φραση "Λαϊκη δημοκρατια της Κρητης. Θεωρω οτι τετοιες ενεργειες προσβαλουν τους αληθινους Κρητικους.
kirimis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Εεεε δεν ειναι και "μικρη μειονοτητα" Μην τρελλαθουμε τωρα... Ειναι ενα σεβαστο μερος του πληθυσμου, ειδικα στα βουνα πανω... ειναι αλλος κοσμος, πρωτογονα πραγματα. Υπαρχουν εντονες κοινωνικες στρεβλωσεις και γι αυτο φταιει και το κρατος το οποιο δεν εδινε το παρον για δεκαετιες.
vastravoud Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Το να "αφοπλιστεί" η Κρήτη μέσα σε 2 μήνες είναι απλά αδύνατον, και φυσικά δεν γίνεται με ανόητες "διακυρήξεις" τύπου Βουλγαράκη. Κάτι τέτοιο παίρνει χρόνο και περνάει μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό. Δεν έχω διαννοηθεί ποτέ να ρίξω μπαλωθιά, και σιχαίνομαι όταν με ενοχλούν οι ριπές στα γλέντια. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα με το να παίξουν 2-3 ήρεμα, μακριά από τον κόσμο όταν θα παίρνουν τη νύφη π.χ. Σε όλα χρειάζεται μέτρο, και αξίζει να σημειώσουμε ότι βραχυπρόθεσμα οι μόνοι που μπορούν να κόψουν ΜΑΧΑΙΡΙ τις μπαλωτές στα γλέντια είναι οι λυράρηδες.
silverthan Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 "Άοπλη και ατραγούδιστη ανε πομείνει η Κρήτη, οι οχτροι θα του ζηλέψουνε πάλι του Ψηλορείτη"
theoritikos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάλι νομίζω πως είναι πρακτικά απίθανο να "αφοπλίσεις" την Κρήτη επειδή είναι ένα κομμάτι της παράδοσης τους. Δεν ξέρω τι άποψη θα έχουν οι νεότεροι Κρητικοί για το θέμα, αλλά για τους γεροντότερους (ειδικά όσοι πολέμησαν στην μάχη της Κρήτης) θα είναι σαν να τους σκοτώνεις άμα τους πάρεις τα όπλα τους.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δεν ξέρω τι άποψη θα έχουν οι νεότεροι Κρητικοί για το θέμα, αλλά για τους γεροντότερους (ειδικά όσοι πολέμησαν στην μάχη της Κρήτης) θα είναι σαν να τους σκοτώνεις άμα τους πάρεις τα όπλα τους. Γιατι ειδικα αυτοι ???? Οσοι πολεμησαν στην Αλβανια και τα αλλα μετωπα τι επαθαν που δεν εχουν οπλα ???? Ειναι λιγοτερο αντρες ή λιγοτερο ηρωες ????
theoritikos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Γιατι ειδικα αυτοι ???? Οσοι πολεμησαν στην Αλβανια και τα αλλα μετωπα τι επαθαν που δεν εχουν οπλα ???? Ειναι λιγοτερο αντρες ή λιγοτερο ηρωες ???? Ωχ! Ξέχασα να τους προσθέσω και αυτούς! Ειδικά αυτοί, πρέπει να θεωρούνται περισσότερο γενναίοι απο τους άλλους.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Ωχ! Ξέχασα να τους προσθέσω και αυτούς! Ειδικά αυτοί, πρέπει να θεωρούνται περισσότερο γενναίοι απο τους άλλους. Και μπορουν και χωρις οπλα και μπαλοθιες !!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Κατ αρχας να πω οτι τιμω τους Κρητικους και οσα ατομα εχω γνωρισει ειναι αξιολογοτατα.Μαλιστα απο εδω μεσα εχω κανει δυο φιλους απο Ηρακλειο και Ιεραπετρα που εχουμε κανει και παρεα παρα την αποσταση που μας χωριζει. [...] Η Κρήτη: Βορείως βρέχεται από θάλασσα, νοτίως βρέχεται από θάλασσα, δυτικώς βρέχεται από θάλασσα και ανατολικώς συνορεύει με το Ηράκλειο.
silverthan Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Η Κρήτη: Βορείως βρέχεται από θάλασσα, νοτίως βρέχεται από θάλασσα, δυτικώς βρέχεται από θάλασσα και ανατολικώς συνορεύει με το Ηράκλειο. Τι χωρίζει όμως το Ηράκλειο από τα σκατά? Το Ρέθυμνο....
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Η Κρήτη: Βορείως βρέχεται από θάλασσα, νοτίως βρέχεται από θάλασσα, δυτικώς βρέχεται από θάλασσα και ανατολικώς συνορεύει με το Ηράκλειο. Καλός ο ποιητης !!!! Ειδες εβαλα και τον για να μην παρεξηγηθω !!!!:-D:-D
thes1os Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Εμένα όλο αυτό με την υπόθεση της Κρήτης μου κάνει για μεγίστη υποκρισία. Πρώτα απ'όλα βέβαια η υπόθεση με το χασίς, το οποίο θα συνεχίσει υποθέτω να εξάγεται στην Ολλανδία "νομίμως" όπως λεν ότι γινόταν τόσα χρόνια. Ίσως απ'ότι φαίνεται... (οι Ολλανδικές αρχές πως εννοείται ότι έβρισκαν το χασίς απο την Ελλάδα, μιας και απαγορεύεται η καλλιέργειά του? Σε συνέντευξη που είχα διαβάσει της Ολλανδής πρέσβειρας στην Ελλάδα, είχε πει ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν σκοτεινές πτυχές και ζήτησε να περάσει στην επόμενη ερώτηση) Όσο για τους Κρήτες γουστάρω την μαγκιά τους και την παληκαριά τους, χωρίς να το περνάω απο φίλτρα. Μου αρέσει που κρατάνε ζωντανή την λεβεντιά, γουστάρω τον κύριο της φωτογραφίας . Δεν ξέρω αν είναι πιο μάγκες απο τους υπόλοιπους αλλά νομίζω πως είναι. Και αν ήμουν Κρητικός δεν θα ένιωθα καμία ντροπή για τίποτε απο όλα αυτά. Ως κοινωνία Ελληνική έχουμε άπειρα άλλα πράγματα να ντραπούμε γι'αυτά και να διορθώσουμε παρά να φοπλίσουμε τους Κρήτες. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με τα θύματα απο τις μπαλωθιές αλλά δεν φάνηκε να είναι αυτό που ενόχλησε την κοινωνία μας αυτές τις μέρες σε σχέση με την Κρήτη. Viva Κρήτες!
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Θέμα παιδείας είναι το όλο ζήτημα. Άλλο να έχεις το όπλο κλειδωμένο στο σπίτι σου για ασφάλεια από οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο θεωρείς οτι υπάρχει και άλλο να επιδυκνείεις τη συλλογή από παράνομα όπλα που κατέχεις με κάθε ευκαιρία. Στους γάμους και τα πανηγύρια είναι λές και βλέπεις διαγωνισμό ποιός έχει το καλύτερο όπλο και ποιός θα σύρει τις πιό πολλές. Μεγάλα μωρά με επικίνδυνα παιχνίδια...
Beholder Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Εμένα όλο αυτό με την υπόθεση της Κρήτης μου κάνει για μεγίστη υποκρισία. Πρώτα απ'όλα βέβαια η υπόθεση με το χασίς, το οποίο θα συνεχίσει υποθέτω να εξάγεται στην Ολλανδία "νομίμως" όπως λεν ότι γινόταν τόσα χρόνια. Ίσως απ'ότι φαίνεται... (οι Ολλανδικές αρχές πως εννοείται ότι έβρισκαν το χασίς απο την Ελλάδα, μιας και απαγορεύεται η καλλιέργειά του? Σε συνέντευξη που είχα διαβάσει της Ολλανδής πρέσβειρας στην Ελλάδα, είχε πει ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν σκοτεινές πτυχές και ζήτησε να περάσει στην επόμενη ερώτηση) Όσο για τους Κρήτες γουστάρω την μαγκιά τους και την παληκαριά τους, χωρίς να το περνάω απο φίλτρα. Μου αρέσει που κρατάνε ζωντανή την λεβεντιά, γουστάρω τον κύριο της φωτογραφίας . Δεν ξέρω αν είναι πιο μάγκες απο τους υπόλοιπους αλλά νομίζω πως είναι. Και αν ήμουν Κρητικός δεν θα ένιωθα καμία ντροπή για τίποτε απο όλα αυτά. Ως κοινωνία Ελληνική έχουμε άπειρα άλλα πράγματα να ντραπούμε γι'αυτά και να διορθώσουμε παρά να φοπλίσουμε τους Κρήτες. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με τα θύματα απο τις μπαλωθιές αλλά δεν φάνηκε να είναι αυτό που ενόχλησε την κοινωνία μας αυτές τις μέρες σε σχέση με την Κρήτη. Viva Κρήτες! Ναι φυσικα.Γιατι να ντραπει καποιος στο κατω κατω της γραφης? Για τα ναρκωτικα,την παρανομη οπλοκατοχη και οπλοχρησια,τον παρανομο πλουτισμο και τοσα αλλα? Ελα βρε συ!Ειναι μονο παραβασεις του μισου ποινικου κωδικα!Να ηταν ολοκληρου το συζητουσαμε! Μαγκια κλανια και εξατμιση... Η χαρα του 'Ελληνα' δηλαδη.
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 ποια ειναι η διαφορα αυτου του topic απο το αλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.