chomsky Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Γειά σας, βρίσκομαι σε δίλημμα και για αυτό θα ήθελα και την γνώμη σας. Για κάποιους λόγους βρέθηκα σε μια μικρή επαρχιακή πόλη άγνωστη σε εμένα και την γυναίκα μου,επειδή όμως μας αρέσει δεν θέλουμε να φύγουμε όμως υπάρχει πρόβλημα με την δουλειά, όσο αφορά εμένα, διότι είναι δύσκολο να βρω εταιρεία που να σχετίζετε με αυτοματισμούς(ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ) όπου και έχω σπουδάσει. Έτσι, σκέφτομαι να ασχοληθώ με το service ηλεκρονικών υπολογιστών,περιφερειακών και δικτύων για μικρές επιχειρήσεις, με τους συγκεκριμένους τομείς έχω ασχοληθεί μόνο ως hobby τίποτα άλλο, το θέμα είναι κατα πόσο μπορώ με προσωπική ασχολία να μάθω αυτά που πρέπει μόνος μου και να ξεκινήσω την δουλειά; Για τα δίκτυα έχω αρχίσει να διαβάζω τα βιβλία για το ccna της cisco καθώς επίσης και κάποια άλλα που έχουν να κάνουν περισσότερο με τα καλώδια και βλέπω πως για μικρά δίκτυα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα,επίσης θα υπάρχουν εισοδήματα απο διδασκαλία στο τοπικό ΤΕΙ όπως και στο ΙΕΚ οπότε δεν με πειράζει να βγάζω λίγα χρήματα στην αρχή....προσωπικά πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω απλά θέλω και καμμιά άλλη γνώμη διότι είναι μια κίνηση με κάποιο ρίσκο....επίσης τρέχει και ένα προγραμμα του ΟΑΕΔ 12000 ευρώ για νέους επαγγελματίες που διευκολύνει κάπως τα πράγματα....ευχαριστώ
algait Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Πριν λίγο καιρό συζητούσα με συνεργάτη μου (ανήκω και εγώ στον κλάδο αλλά με διαφορετική ιδιότητα), το γεγονός ότι έχει εισέλθει στο χώρο της πληροφορικής πολύς κόσμος που δεν έχει το εκπαιδευτικό υπόβαθρο αλλά ούτε και την επαγγελματική εμπειρία. Με λίγα λόγια άνθρωποι που ξέρανε να κάνουν ένα φορματ αυτοονομάστηκαν τεχνικοί Η/Υ και βγάζουν χρήματα εκμεταλεύομενοι την αγνοια του κόσμου, χωρίς απαραίτητα να κάνουν σωστή δουλειά, βγάζοντας παράλληλα και κακό όνομα στον χώρο. Εσύ μπορεί να μην έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο αλλά δεδομένου ότι έχεις τελειώσει τει αυτοματισμού (αν κατάλαβα καλά) σίγουρα δεν είσαι άσχετος με το αντικείμενο. Εγώ πιστεύω όπως και να χει ότι τα πτυχία δεν κάνουν τον επαγγελματία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν σπουδάσει πληροφορική και δεν μπορούν να στήσουν ένα απλό δίκτυο. Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι αυτοδίδακτοι άνθρωποι που κάνουν παπάδες με τους υπολογιστές. Τα πάντα εξαρτώνται από την διάθεσή σου να ασχοληθείς σοβαρά και να διαβάσεις. Από εκεί και πέρα αν είσαι καλός στη δουλειά σου θα τα πας μια χαρά. Αν δεν είσαι καλός η ίδια η αγορά θα σε αποβάλει. Αυτό που θα ήθελα να σου επισημάνω έχει να κάνει με την αγορά στην οποία απευθύνεσαι. Εγώ λόγω δουλειάς κινούμαι αρκετά σε επαρχιακές πόλεις και βλέπω ότι μερικές φορές υπάρχει τοπικισμός, ο οποίος τουλάχιστον στην αρχή θα σε δυσκολέψει. Θα χρειαστείς υπομονή μέχρι να κάνεις τον κύκλο των γνωριμιών σου. Πάντως να ξέρεις ότι αν είσαι σωστός και δικτυωθείς όλα θα πάνε καλά και οι δουλειές θα έρθουν από μόνες τους. Good Luck!
21century Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Πολυ σωστά. Μπορεις με τον επαγγελματισμό σου να κάνεις τον κόσμο να έρθει κοντά σου αρκεί να ενημερώνεσαι στον χώρο και αρχικά να γνωριστεις με νέους ανθρώπους. Στη περιοχή μου υπάρχουν άτομα με ανάλογα καταστήματα χωρίς πτυχίο και πουλάνε τα πάντα και κάνουν τα πάντα. Ενας μόνο έχει πτυχίο και έχει ακριβά τις τιμές υπηρεσιών. Αφήστε που υπάρχουν Νετ καφε που κανουν δουλειές για υπολογιστές αλλά ειναι..πιασοκώλησες και χανουν τη πελατεια τους γιατο κοροδιευουν τα νεα παιδια. Ετσι τους λέμε εδω κατω...
kage Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 το να κανεις φορματ να παιρνας προγραμματα δεν ειναι το ιdιο με το να στηνεις δικτυα... <<επίσης τρέχει και ένα προγραμμα του ΟΑΕΔ 12000 ευρώ για νέους επαγγελματίες που διευκολύνει κάπως τα πράγματα>> αυτο τι ειναι για να ανοιξεις επιχειρηση?
chomsky Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Να πω στον algait πως γνωρίζω πως υπάρχει τοπικισμός στις μικρές κοινωνίες, έτσι είναι και εδώ, απλώς επειδή έχει πολλούς φοιτητές εδώ κάπως έχεις βελτιωθεί η κατάσταση. Πολύ σωστή η παρατήρησή σου 21century να γνωρίσω νέους ανθρώπους,πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό. το να κανεις φορματ να παιρνας προγραμματα δεν ειναι το ισιο με το να στηνεις δικτυα...Σίγουρα KAGE δεν είναι το ίδιο, μην νομίζεις όμως ότι εδώ πέρα έχει εταιρείες για να στήνεις τίποτα μεγάλα δίκτυα,μιλάμε για εργαστήρια πληροφορικής, λογιστικά γραφεία και καμιά δημόσια υπηρεσία,αλλά ακόμη και να είχε θα έπαιρνα δουλειές μέχρι ενός σημείου δυσκολίας, εξάλου δεν μπορώ να τα κάνω όλα,πχ πιστεύω ότι τα εκτυπωτικά μηχανήματα είναι μια ξεχωριστή ειδίκευση, ακόμη και σε μικρά καταστήματα πιστεύω ότι θέλεις ένα άτομο μόνο για τα εκτυπωτικά.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Ειναι πολυ καλη η σκεψη σου μιας και ξερεις 5-10 πραγματα. Εξω ξεκινησα το 96 την ενασχοληση μου με τους υπολογιστες (σχολειο ακομα) αλλα σε επιπεδο απλου χρηστη.Το 98 αγορασα τον πρωτο μου υπολογιστη και ξεκινησα να δουλευω παλι σαν απλος χρηστης .Παραλληλα πηγαινα σε ενα ΙΕΚ μηχανολογιας.Καποια στιγμη το 99 ανοιξα το PC να δω τι εχει μεσα ,εβγαλα τα πραγματα αφου τα ειχα σημειωσει πρωτα , καλωδια ,καρτες , μητρικες κλπ κλπ και τα ξαναεβαλα.Το μηχανημα δουλεψε παλι κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Αρχισα μετα την ενασχοληση με software,format , εγκατασταση windows και καποια στιγμη κολλησα με το αντικειμενο.Δουλευα τοτε σε ενα δικηγορικο γραφειο (εξωτερικες εργασιες ) και παραλληλα εφτιαχνα τους υπολογιστες εκει περα (2 pc) και εφτιαξα ενα τοπικο δικτυο για να μπορει ο ενας να τυπωνει στον εκτυπωτη του αλλου , να μοιραζονται αρχεια και internet .Παραλληλα ειχα ξεκινησει ενα ΙΕΚ ακομα (ειχα τελειωσει το πρωτο) σαν τεχνικος Η/Υ , ασχετα αν εκει δεν μας δειξαν αρκετα πραγματα πανω στα pc.Τελειωσα το φανταριλικι το 2004 και ξεκινησα μιας και ειχα καποιες γνωσεις σαν τεχνικος να δουλευω σε μια εταιρεια χονδρικης σαν τεχνικος.Εκει ναι μεν δεν ασχολιομουνα με στησιμο υπολογιστων αλλα κυριως με περιφερειακα υπολογιστων , δικτυακα κλπ κλπ , αλλα εφτιαχνα τα pc της εταιρειας αμα χαλαγε κανενα και γενικα ημουν μεσα στον χωρο.Καποια στιγμη μιας και ηξερα απο δικτυα ,ξεκινησα το CCNA , τελειωσα , εμαθα αρκετα πραγματα και εκει και τωρα δουλευω σε μια αλλη εταιρεια σαν τεχνικος οπου εκει στηνω κυριως pc , Κανω service , παω σε πελατες για διαφορες δουλειες κλπ κλπ. Παραλληλα κανω πρακτικη πανω σε windows 2003 server μιας και εχω στησει ενα δικτυακι σπιτι με 5 pc ,mail server , file server κλπ κλπ και γενικα διαβαζω και κανω πρακτικη σε αρκετα θεματα πιο πολυ για να ειμαι καλυμμενος και για να μπορω να βγαζω εξτρα λεφτα.Αυτο το καιρο κατασκευαζω ενα site για ενα φιλο που εχει αντιπροσωπεια αυτοκινητων για να βγαλω καποια εξτρα λεφτα και σε λιγο καιρο θα ξεκινησω σεμιναριο για web development για να μπορω να κανω κατι παραπανω.. Για να σου καταληξω ολα μεσα στην δουλεια μαθαινονται.Ασχολιεσαι , στηνεις ενα δικτυακι σπιτι για να κανεις πρακτικη , ξεβιδωνεις ενα Pc ...γενικα μπορεις να ασχοληθεις με τα παντα και να δουλεψεις παντου χωρις να εχεις τελειωσει πανεπιστημια , master , bachelor κλπ κλπ.Αν εχεις διαθεση και χρονο ( το βασικοτερο) μπορεις να κανεις τα παντα. Καλη επιτυχια σου ευχομαι
liopyr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 και εγώ υποτίθεται ότι τελείωσα τεχν. Η/Υ και δικτύων... κακά τα ψέμματα, από δίκτυα δεν ξέρω τι μου γίνεται... και ότι ξέρω το έμαθα στα διαλείμματα με συζητήσεις, και όχι στην αίθουσα.. μία συμβουλή μόνο: αν μπορέσεις και πάρεις πιστοποίηση της CCNA, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα... (σημαίνει πως το έχεις πάρει ζεστά το θέμα δλδ).. ps. αν κρίνω από το nickname σου, σου αρέσουν οι θεωρίες. keep on!
chomsky Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 "Παραλληλα κανω πρακτικη πανω σε windows 2003 server μιας και εχω στησει ενα δικτυακι σπιτι με 5 pc ,mail server , file server κλπ κλπ και γενικα διαβαζω και κανω πρακτικη σε αρκετα θεματα πιο πολυ για να ειμαι καλυμμενος" Μανώλη....αυτό το σημείο είναι που με ενδιαφέρει πολύ,το να είμαστε καλυμένοι, πιστεύω πως με ένα μικρό δίκτυο και αρκετή δουλίτσα μπορώ να φθάσω σε ένα καλό επίπεδο, επίσης βλέπω πως το παλεύεις το θέμα, πολυ καλά κάνεις συνέχισε έτσι,όσο για τα πανεπιστήμια έχω να σου πω πως περισσότερο κακό σου κάνουν τελικά,εγώ μέχρι τα 18 είχα δική μου δουλειά μαζί με τον πατέρα μου βέβαια αλλά ουσιαστικά είχα την πείρα να συνεχίσω μόνος μου,πηγαίνοντας λοιπόν να σπουδάσω στο τμήμα Αυτοματισμού βρήκα μια νοοτροπία η οποία δεν είχε καμία σχέση με την αγορά, κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, και για μόρφωση σιγά τα αυγά....οι περισσότεροι εκεί μέσα δεν έχουν τα προσόντα να είναι εκεί....βέβαια υπάρχουν και μερικά αστέρια εκεί μέσα αλλά είναι λίγα ρε γαμώτο.... Πάντως απο τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα διαπίστωσα πως στα ΙΕΚ δεν μαθαίνεις και πολλά πράγματα, κρίμα ρε γαμώτο πολύ κρίμα γιατί τα ΙΕΚ θα έπρεπε να δίνουν αυτό το κάτι στα νέα παιδιά για να μπουν στην αγορά με εφόδια....με πιάνει ανατριχίλα και μόνο που σκέφτομαι ότι θα διδάξω και εγώ σε ΙΕΚ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.