Προς το περιεχόμενο

NVidia 9800 Series.Φήμες λένε...

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις βγεί η καρτούλα θα μπεί στην asus maximus formula που αγόρασα πρόσφατα και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να κάνω sli (και να ήθελα δεν μπορώ βέββαια) ουτε 3 sli κτλπ απλά θέλω μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών και πιστεύω οτι η 9800gx2 θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για αρκετό καιρό.Ίδωμεν μεχρι τις 18 που θα βγεί η καρτούλα

• Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω παντως πιστευω πως όλες αυτές οι φήμες είναι βλακείες :P

δεν γίνετε μια ολοκαίνουργια High-End 9800gx2 να ανταγωνίζεται μια HD3870X2 ενω η 9600gt ανταγωνίζεται την Single core HD3870...

και όσο νάνε τα specs θα πρέπει να είναι πολύ πιο μεγάλα...δν γίνετε η 8800gtx να έχει πάνω απο 256bit και η 9800gtx να έχει μονο 256...εδω 256 έχει μονο η X800pro μου εγω πιστέυω πως θα είναι ένα τέρας επιδόσεων. όσο για τα sli και ιστορίες ειναι απλά για τους φραγκάτους...δν λέει να επενδυσεις 1000 ευρο σε 2 high end Καρτες + 1000 τροφοδοτικο (λεμε τωρα) τη στιγμη που σε 1 χρονο θα βγει η καινούργια γενιά και πάει λέγοντας...tri-sli...crossfireX...να τα αγοράζουν οι καμένοι :devil:

Δημοσ.
H GX2 ειναι 2 καρτες σε μια ~ φαντασου 2 καρτες GT σε μια. Η GTX ειναι 1 καρτα με δυνατοτητες λιγο πιο πανω απο τις τωρινες GTS 512ΜΒ και κατα τα λεγομενα 768ΜΒ μνηνη (συν την δυνατοτητα του 3-SLI). Δεν μπορεις να συγκρινεις την 9800GX2 με την 9800GTX γιατι πολυ απλα η πρωτη ειναι πιο δυνατη. Περα απο αυτο αν εχεις intel chipset ή μητρικη με ενα PCIex slot 9800GX2 σου δινει την δυνατοτητα να εχεις 2 καρτες χρησιμοποιωντας μονο την μια PCIex θυρα. Αν εχεις το χρημα μπορεις να εχεις και μια καλη NVidia SLI μητρικη και να βαλεις ακομα μια 9800GX2 χρησιμοποιωντας 2 PCIex θυρες και κατ'ουσιαν 4 καρτες. Απο την αλλη και εφοσον παλι εχεις αφθονο χρημα, με τις GTX μπορεις να στησεις ενα 3-SLI συστημα χρησιμοποιωντας 3 καρτες σε καθε ενα απο τα PCIex slots της μητρικης. Ολα αυτα βεβαια χωρις να λαβουμε υπ'οψιν τις οποιες δυσκολιες θα αντιμετωπισεις με ασυμβατοτητες, ασταθειες και υποστηριξη drivers, παιχνιδιων κλπ ενος τετοιου συστηματος. Περα απο αυτα ξανατονιζω πως η 9800GX2 > 9800GTX.

Υγ. Αν οι πληροφοριες του Fudzilla στεκουν η GX2 φαινεται να ειναι περιορισμενη απο θεμα overclocking κατι που δεν ειναι και πολυ καλο.

Αρχικα να σου πω οτι δεν ειναι δυνατον να εχει 768mb η 9800gtx γιατι πολυ απλα σε 256bit διαυλο δεν δυναται να εχεις τοση ποσοτητα μνημης. Μονο 512/1024mb.. Οποτε ο FUDzilla μαλλον τον παιζει για αλλη μια φορα και ολα τα αλλα που λεει ειναι ιστοριες για αγριους ως συνηθως..Θα εχει περιορισμενο O/Cability αλλα οχι και καθολου.. Δεν υπαρχουν πουθενα αυτα που γραφει..

Και να πω οτι το πιο ουσιαστικο οφελος της 9800GTX και ο λογος που την περιμενουν πολλοι σε σχεση με την 9800GX2 ειναι οτι ειναι single gpu και οχι μια καρτα που ναι μεν πιανει ενα pci express slot αλλα βασιζεται στην SLI φιλοσοφια και μονο. Καποιοι δεν θελουν να μπλεκουν με SLI και κατα την γνωμη μου καλα κανουν.. Αν ηταν ετσι θα ειχα βαλει εδω και παρα πολυ καιρο μια δευτερη 8800GTX και ολες αυτες οι τωρινες λυσεις θα μου φαινονταν αστειες.Οπως και ειναι κατα την προσωπικη μου αποψη. Πασαλειματα στο high/ultra high end απο την nvidia

@NickFirestorm..

Δυστυχως γινεται και παραγινεται φιλε μου.. Ο πυρηνας G9χ ειναι σχεδιασμενος σε 256bit αρχιτεκτονικη αποκλειστικα απο οτι φαινεται. Και ουτε η 9800GTX γλυτωνει απο αυτη την τυχη. Το πως το καταφερε αυτο η Nvidia ειναι αλλου παπα ευαγγελιο αλλα αυτη ειναι η αληθεια..Ειναι παντως οπως εχω πει πολλες φορες ενδιαφερον να δουμε bandwidth limited καταστασεις και συμπεριφορα της 8800GTX σε σχεση με την 9800GTX

Δημοσ.

Γι'αυτο και δεν το υποστηριξα και απλα ειπα κατα τα λεγομενα γιατι απλα εχω αμφιβολιες. Οσο για το οτι η GX2 βασιζεται στην φιλοσοφια του SLI δεν νομιζω να μην το γνωριζει καποιος εδω μεσα, οπως αντιστοιχα η 3870Χ2 στο crossfire. Επισης τονισα οτι υπαρχουν θεματα γενικα με το SLI και ποσο μαλλον με τα quad/triple SLI οποτε νομιζω οτι καλυψα αυτο που τονιζεις και εσυ και χωρις παρεξηγηση δεν καταλαβαινω γιατι μονιμως κανεις quote αυτα που γραφω. Λογικο ειναι οτι δεν εχουμε ολοι προσβαση σε ακυκλοφορητο hardware και βασιζομαστε σε πληροφοριες που κυκλοφορουν σε διαφορους κυκλους οποτε οτι γραφεται εδω ειναι με επιφυλαξη. Επισης ειναι γνωστο οτι το fudzilla δεν ειναι απο τις εγκυροτερες πηγες γι'αυτο και δεν παιρνω τις μετρητοις αυτα που γραφουν γι'αυτο και αλλωστε εγω προσωπικα δεν εδωσα καποιο link απο εκει. Τελος ασχετως με το αν ειναι locked η καρτα κατα πως λενε στο fudzilla ειναι λογικο να μην overclockαρει η GX2 και πολυ οπως καθε προηγουμενη "sandwich" καρτα.

Δημοσ.
...και χωρις παρεξηγηση δεν καταλαβαινω γιατι μονιμως κανεις quote αυτα που γραφω....

Καμια σχεση και καμια παρεξηγηση.. Εντελως τυχαιο ειναι δεν το κανω σκοπιμως.. :-)

Δεν νομιζω αλλωστε οτι εχεις δωσει λαβες για να εχω κατι μαζι σου..

Απλα ηθελα να τονισω τις @@ του FUDzilla εξηγωντας οτι δεν ειναι δυνατον να γραφουν αρθρα τοσο ασχετοι που δεν ξερουν απλα πραγματα.. :P

Ααα και πιστεψε με.. Υπαρχει πολυς κοσμος που αυτα που θεωρουμε αυτονοητα δεν τα ξερει και θελει την βοηθεια μας για "σωστοτερη" πληροφορηση.. ;)

Δημοσ.
Μα βεβαιως δεν ειναι πανακεια ο μεγαλυτερος διαυλος, ουδεις ειπε αυτο. Ειναι ομως ενα MUST για τις σημερινες GDDR3/GDDR4, και κατ'επεκτασιν για την 9800gtx.. Οταν η 8800GTX sports 384bit bus me 86.4GB/S και η Ultra ακομη περισσοτερο, δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως σκεφτοντουσαν οταν θελησαν να βαλουν 256bit "enchanced" bus στην 9800GTX..Limitations λογω του νεου core ξερω, αλλα ειμαι πολυ περιεργος να δω bandwidth limited καταστασεις και συγκριση 8800GTX/9800GTX..

Αν υποθετικά βάζανε 1.5GHz GDDR4 θα είχε μια τέτοια υποθετική κάρτα 96GB/s και αρκετό εύρος για να διαφοροποιηθεί έστω και λίγο περισσότερο από μια 8800GTX.

Δεν έχουν ωστόσο σκοπό να χρησιμοποιήσουν GDDR4 από όσο γνωρίζω γιατί ο ανταγωνιστής τους διαμόρφωσε τα specs όπως τους βόλευε και τα έχουν ψιλοπάρει.

***edit: και ναι για τελευταία φορά το G92 είναι αποκλειστικά 4*64, δεν υπάρχει δεν γίνεται μα δεν αρκεί μα δεν κάνει δεν ράνει. Τόσα έχει το chip αυτό και τέρμα. Και πολύ αμφιβάλλω αν θα έχει κάτι διαφορετικό το G92b (~Μάιος 08').

Δημοσ.
;2050627']Εγω παντως πιστευω πως όλες αυτές οι φήμες είναι βλακείες :P

δεν γίνετε μια ολοκαίνουργια High-End 9800gx2 να ανταγωνίζεται μια HD3870X2 ενω η 9600gt ανταγωνίζεται την Single core HD3870...

και όσο νάνε τα specs θα πρέπει να είναι πολύ πιο μεγάλα...δν γίνετε η 8800gtx να έχει πάνω απο 256bit και η 9800gtx να έχει μονο 256...εδω 256 έχει μονο η X800pro μου εγω πιστέυω πως θα είναι ένα τέρας επιδόσεων. όσο για τα sli και ιστορίες ειναι απλά για τους φραγκάτους...δν λέει να επενδυσεις 1000 ευρο σε 2 high end Καρτες + 1000 τροφοδοτικο (λεμε τωρα) τη στιγμη που σε 1 χρονο θα βγει η καινούργια γενιά και πάει λέγοντας...tri-sli...crossfireX...να τα αγοράζουν οι καμένοι :devil:

9800GTX = 256bit

9800Gx2 = 2*256bit (256/frame)

3870X2 = 2*256bit (256/frame)

RV770 (Q3 08') = 256bit + GDDR5

R780 = 2*256bit (256/frame)

GT200 (Q3 08') = πως τον λεν πως το λεν το ποταμό....

Για άλλη μια φορά στον δίαυλο/εύρος μνήμης κολλήσατε εσείς. Το ότι αυτές οι διπλές κάρτες έχουν μόνο 512ΜΒ μνήμη ανά chip/GPU ανά καρέ δεν κόφτει κανένα;

Πρώτα τελειώνει σε αυτές τις περιπτώσεις η μνήμη σε πολύ υψηλές αναλύσεις + ΑΑ παρά το εύρος μνήμης.

Και τώρα με συγχωρείτε πάω να ξυρίσω την γλώσσα μου.... :D

Δημοσ.
Ααα και πιστεψε με.. Υπαρχει πολυς κοσμος που αυτα που θεωρουμε αυτονοητα δεν τα ξερει και θελει την βοηθεια μας για "σωστοτερη" πληροφορηση.. ;)

Ok κατανοητό :) ... οσο για το quoted, σίγουρα αυτο που λες ισχύει, απλά θεώρησα οτι ύστερα απο τόσο καιρό που υπάρχουν "διπλές" καρτες στην αγορά πολλοί θα γνώριζαν οτι βασίζονται στο SLI (NVidia) και στο crossfire (ΑΤΙ).

Δημοσ.
Τελικά απο τι φένεται μάπα το καρπούζι η 9800GTX, απομένει να δούμε τι ψάρια θα πιάνει η RV770

'Ετσι φένεται φίλτατε sephiroth :P

συμφωνα με τη λογική η RV770 θα είναι super :shock: αν το καλύτερο π έχει να δείξει η nVidia είναι η 9800gtx...xD

Δημοσ.
σύμφωνα με ποια λογική? των fake rumors? :P

Δεν θα αποκλείσω την πιθανότητα η RV770 όντως να έχει 6 clusters/96ALUs/24TMUs με χρονισμό =/>900MHz. Kαι αν ισχύουν και οι φήμες για die size στα ~250mm^2@55nm, ενδεχομένως να σημαίνει τα εξής:

1. Σεβαστή απόσταση από κάθε G80/92 ως τώρα, αλλά με καθόλου ευκαταφρόνητη κατανάλωση ενέργειας (πολλά transistors στριμωγμένα σε μικρό die size).

2. Το branching granularity θα χειροτερέψει εκτός αν υπήρξε επιπρόσθετη λογική (+ more transistors) για να ισορροπήσει πάλι, λόγω των πολλών ALUs.

3. Μάθαμε πρόσφατα ότι ο ανταγωνισμός σχεδίαζει μια δεύτερη έκδοση του G92 που πιθανόν να ονομάζεται G92b στα 55μ. Εδώ δεν είναι διόλου απίθανο να μιλάμε για τους υψηλούς χρονισμούς που ακούγονται εδώ και αρκετό καιρό και μια τέτοια λύση άνετα θα μπορεί να αντιμετωπίσει την ανταγωνιστική λύση.

Δημοσ.
Δεν θα αποκλείσω την πιθανότητα η RV770 όντως να έχει 6 clusters/96ALUs/24TMUs με χρονισμό =/>900MHz. Kαι αν ισχύουν και οι φήμες για die size στα ~250mm^2@55nm, ενδεχομένως να σημαίνει τα εξής:

1. Σεβαστή απόσταση από κάθε G80/92 ως τώρα, αλλά με καθόλου ευκαταφρόνητη κατανάλωση ενέργειας (πολλά transistors στριμωγμένα σε μικρό die size).

Δεν ισχυει αυτο. Ομως περισσοτερα transistor με αυξημενους χρονισμους στην ιδια process και λειτουργια στην ιδια ταση(ποσο μαλλον αν ειναι υψηλοτερη) οντως σημαινει σημαντικα αυξημενη καταναλωση ρευματος. Ομως αν λογο βελτιωσεις του design(p.x. βελτιστοποιηση αναλογιας nmos/pmos) λειτουργει σε χαμηλοτερη ταση ειναι δυσκολο να υπολογιστει τι ακριβως θα συμβαινει χωρς παραπανω λεπτομερειες.

Δημοσ.
Δεν ισχυει αυτο. Ομως περισσοτερα transistor με αυξημενους χρονισμους στην ιδια process και λειτουργια στην ιδια ταση(ποσο μαλλον αν ειναι υψηλοτερη) οντως σημαινει σημαντικα αυξημενη καταναλωση ρευματος. Ομως αν λογο βελτιωσεις του design(p.x. βελτιστοποιηση αναλογιας nmos/pmos) λειτουργει σε χαμηλοτερη ταση ειναι δυσκολο να υπολογιστει τι ακριβως θα συμβαινει χωρς παραπανω λεπτομερειες.

192mm2 / 666M = ~3.47M / mm^2

Αν μιλάμε για ~250mm^2 τότε αν δεν αλλάξει τίποτα απολύτως:

250*3.47 = 868Μ transistors ή +202Μ transistors σε σχέση με το RV670. Ακόμα κι αν χωράνε 32 επιπλέον ALUs και 8 επιπλέον TMUs στα υποθετικά 202Μ η πυκνότητα transistors ανά mm^2 είναι ήδη οριακή στο RV670 εξ ου και το αρκετά υψηλό voltage και κατανάλωση ενέργειας σε αυτό στο τρισδιάστατο. Και δεν συνυπολόγισα καν τι θα μπορεί να έχουν κάνει τόσο με το hardware resolve όσο και με τον αριθμό Z/clock που είναι αρκετά χαμηλός στις R6x0/RV6x0.

Βάλε τώρα και τον υψηλότερο χρονισμό σε όλα τα παραπάνω και δεν βλέπω ελπίδες να μην αυξηθεί η κατανάλωση ενέργειας.

Η μόνη σημαντική λεπτομέρεια για την οποία δεν είμαι σίγουρος είναι ποιό 55μ πρωτόκολλο παρασκευής είχαν διαλέξει στο TSMC. Αν το Rv670 δεν έχει το ένα από τα δύο που διατίθεται και για high performance chips, τότε αλλάζει η ιστορία.

Δημοσ.
Υγ. Αν οι πληροφοριες του Fudzilla στεκουν η GX2 φαινεται να ειναι περιορισμενη απο θεμα overclocking κατι που δεν ειναι και πολυ καλο.

Αυτό είναι κάτι αυτονόητο, με δύο κάρτες-ψησταριές στριμωγμένες σε τόσο λίγο χώρο οι θερμοκρασίες γίνονται σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας.

Κάτι άσχετο, @NiCK[FirEsToRm]: Από τον Αρκά πήρες αυτό που έχεις στην υπογραφή;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...