Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Partition και Windows

adgpk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω έναν IDE 80Gb και έχω κάνει partition 10Gb όπου εκεί έχω βάλει τα XP και στα άλλα 70 έχω τα Vista....Το θέμα είναι ότι το pc bootarei στα XP και εγώ θέλω να bootarei στα Vista και νόμιζα ότι δεν θα ήτανε τίποτα,πήγα στο disk management αλλά δεν βρήκα άκρη....Καμιά ιδέα???:rolleyes:

Δημοσ.

Το pc μπαίνει στα xp και θες να το κάνει να μπαίνει μόνο στα vista, ή θες να διαλέγεις σε ποιό από τα 2 !? Φαντάζομαι το δεύτερο.

Οπότε

Πας στην κονσόλα με boot από το dvd των vista, γράφεις στην κονσόλα Bootrec.exe και μετά στην άλλη κονσόλα που θα σου βγεί γράφεις

fixmbr

fixboot

RebuildBcd

και είσαι οκ.

Δημοσ.

Τnx για τις συμβουλες αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα...

Έβαλα το dvd των Vista μπήκα στο παράθυρο εντολών αλλά η μόνη εντολή που εκτελέστηκε είναι η Bootrec.exe τις άλλες δεν τις αναγνώρισε καν...(δοκίμασα αρκετά πράγματα με τις εντολές αυτές αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι...:rolleyes:)

Τελικά μπήκα στα Vista από Startup Repair και τα Vista δεν βλέπουν ότι υπάρχει στο άλλο Partition τα XP (βλέπουν μόνο partition που έχουν Vista)

Tέλος έβαλα και το cd των XP έκανα και από εκεί recovery consol και logon και εκεί μου διάβασε ότι έχω 2 Partition και μου έλεγε που να διαλέξω να μπώ και όταν π.χ επέλεγα να μπω σε έναν από τους 2 μου ζητούσε Αdministrator Password το οποίο δεν κατάλαβα τι είναι (δεν είναι ο κωδικός για το log in στα Windows..Δεν έχω βάλει καν κωδικό!!!:confused:) Any ideas????:cry:

Δημοσ.

Κάνε το εξής απλό. Bootαρε στα Vista, δεξί κλικ στο Ο υπολογιστής μου, ιδιότητες, για προχωρημένους, εκίνηση, ρυθμίσεις. Εκεί έχει να επιλέξεις με πιο λειτουργικό θα ξεκινάς και πόσο χρόνο θα κρατάει η αντίστροφη. Τα 30'' που έχει είναι πολλά. Βάλε σαν πρώτο τα XP που θέλεις και βάλε τον χρόνο στα 7''.

Δημοσ.
Κάνε το εξής απλό. Bootαρε στα Vista, δεξί κλικ στο Ο υπολογιστής μου, ιδιότητες, για προχωρημένους, εκίνηση, ρυθμίσεις. Εκεί έχει να επιλέξεις με πιο λειτουργικό θα ξεκινάς και πόσο χρόνο θα κρατάει η αντίστροφη. Τα 30'' που έχει είναι πολλά. Βάλε σαν πρώτο τα XP που θέλεις και βάλε τον χρόνο στα 7''.

Το πρόβλημα από ότι φαίνεται είναι ότι δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν XP στο άλλο partition οπότε ότι και αν κάνω αναγνωρίζει μόνο τα Vista και bootarei από εκεί...Έκανα και αυτό που είπε ο dark_banishing (σωστά αυτή τη φορά) και πάλι τίποτα....

Δημοσ.

1) Προσπάθησε και με τις οδηγίες της ms από εδώ

• bcdedit /export C:\BCD_Backup

• c:

• cd boot

• attrib bcd -s -h -r

• ren c:\boot\bcd bcd.old

• bootrec /RebuildBcd

2) Δοκίμασε και με το προγραμματάκι easybcd

Παράξενο μου φαίνεται πάντως που δεν σου βρίσκει το άλλο partition από τα vista..

Δημοσ.

Φίλε dark_banishing να σαι καλά!!!:-D Κατέβασα το προγραμματάκι που μου πρότεινες και πολύ απλά έκανα add τα XP που υπάρχουν στο άλλο partition,τα Vista αναγνώρισαν τα XP και επιτέλους το pc bootarei κανονικά!!!:-) Δηλαδή κάθε φορά που πάει να μπεί με ρωτάει που θέλω να μπω στα Vista η στα XP...

Tnx tnx tnx tnx tnx tnx!!!!:-D:-D:-D:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...