DeathBoy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Καλημέρα σε όλους!Επειδή είμαι άσχετος στο overclocking και για να μην κάνω καμιά βλακεία θέλω την Βοήθεια σας,Η μητρική μου είναι μια Asus P5L-MX και γενικά τα χαρακτηριστικά απο το PC μου σας τα παραθέτω στην κάτω είκονα. Για να το κάνω θα χρησιμοποιήσω stock cooling και από ότι είδα ο CPU μου τώρα είναι στους 41-42 Βαθμόυς C Αν μπορούσατε να μου δώσετε με βήματα την δουλειά που θα κάνω θα σας είμουν ευγνώμων ευχαριστώ εκ των προταίρων και πάλι καλημέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Moderators Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Απλα θα πας στο BIOS και θα ανεβασεις λιγο λιγο το FSB. Μετα θα στρεσσαρεις τον επεξεργαστη για να δεις την θερμοκρασια του. Αποτι βλεπω εχεις εναν παρα πολυ αδυναμο διπυρηνο επεξεργαστη D 820. Δεν θα κερδισεις και πολλα υπερχρονιζοντας τον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mirmidonas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 re magkes afiste ta overclocking se epeksergastes toulaxiston!!!! oi eteries kati kseroun pws tous ftiaxnoun...an einai etsi anokste oloi eseis dikes eteries kai exete tous anevasmenous me tn mia!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadman Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 re magkes afiste ta overclocking se epeksergastes toulaxiston!!!! oi eteries kati kseroun pws tous ftiaxnoun...an einai etsi anokste oloi eseis dikes eteries kai exete tous anevasmenous me tn mia!!!! sry κιολας αλλα τωρα μου θυμησες εναν φιλο μου και ενα ξαδερφο του που και οι 2 ξερουνε μονο να ανοιγουνε και να κλεινουνε pcs και λενε τα ακριβως ιδια με σενα. Συμφωνα με τα λεγομενα σου αν οι εταιριες τους βγαζουνε ετσι τοτε να τους κλειδονουνε το fsb και να τους βαζουνε στο οριο για να μην μπορουμε να τους ανεβασουμε. Απο την στιγμη που ανεβαινουνε και μπορουμε με τα μισα λευτα να παρουμε κατι που θα φτασει κατι αλλο στα 2χ λεφτα τοτε γιατι να μην ocaroume? Νο offsense. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 re magkes afiste ta overclocking se epeksergastes toulaxiston!!!! oi eteries kati kseroun pws tous ftiaxnoun...an einai etsi anokste oloi eseis dikes eteries kai exete tous anevasmenous me tn mia!!!! εμενα πάντως δεν με χαλάει που με Oc φτάνω πολύ ακριβότερους cpu από αυτούς που έχω cheers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Moderators Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 re magkes afiste ta overclocking se epeksergastes toulaxiston!!!! oi eteries kati kseroun pws tous ftiaxnoun...an einai etsi anokste oloi eseis dikes eteries kai exete tous anevasmenous me tn mia!!!! Δεν πειραζει, αγοραζε εσυ τα ακριβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Φιλε μου καλο θα ειναι να σε βοηθησει καποιος φιλος σου εμπειρος, φυσικα αρθρα υπαρχουν στο Ινσομνια για τα πρωτα σου βηματα αλλα και εδώ http://www.freegr.gr/freenuke/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=111 που μπορει να σε βοηθησουν. Επισης καλο θα ειναι να προσεχεις με τις τασεις και σιγουρα θα χρειαστεις ενα καλο επωνυμο τροφοδοτικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
com_hs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Φιλε μου πρεπει να ξερεις κατι οτι ολοι οι οβεκλοκαδες εχουν χαλασει κατι καποια στιγμη (ασχετα εαν μετα πορωνονται πιο πολυ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 com_hs και τι έχει να λέει ότι όλοι κάτι έχουνε χαλάσει ? εδώ χαλάμε στα καλά μας χωρίς να clockαρουμε δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες αν προσέξεις και δεν γίνεις υπερβολικός τότε όλα μια χαρά πάνε εγώ προσωπικά από τότε που άρχισα να κάνω Oc δεν είχα κάψει τίποτα εδώ και ένα χρόνο που άρχισα και τα mod έχω στείλει πολύ πράμα γιατί τα πίεζα υπερβολικά πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 re magkes afiste ta overclocking se epeksergastes toulaxiston!!!! oi eteries kati kseroun pws tous ftiaxnoun...an einai etsi anokste oloi eseis dikes eteries kai exete tous anevasmenous me tn mia!!!! Μα... Τώρα βρε φίλε μου τι είναι αυτά που λες? Οι ίδιες οι εταιρίες κάνουν τα ηλεκτρονικά έτσι ώστε να έχουν ανοχές. Φιλε μου πρεπει να ξερεις κατι οτι ολοι οι οβεκλοκαδες εχουν χαλάσει κατι κάποια στιγμη (ασχετα εαν μετα πορωνονται πιο πολυ). Hmmm... Από Overclocking δυστυχώς δεν χαλάει τίποτα ότι και να κάνεις. Το μόνο που μπορείς να χαλάσεις είναι οι RAM αν δώσεις πολύ τάση. Όλα τα άλλα έχουν πολλές προστασίες και αυτό το έχουν κάνει οι εταιρίες για να μην τους τα πηγαίνουμε για RMA. Πολύ δύσκολο λοιπόν ένας Overclocker να χαλάσει κάποιο σύστημα. Αυτοί που χαλάνε τα συστήματα συνήθως είναι οι αρχάριοι όταν για παράδειγμα βγάζουν μία VGA την ώρα που το PC είναι στη τροφοδοσία με το τροφοδοτικό ανοιχτό. Γενικά το OC δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο, απλά θέλει να φας κάποιο χρόνο και να έχεις υπομονή. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Με το κατάλληλο Hardware μπορείς να κάνεις θαυμάσια πράγματα. Το Hardware που είναι πολύ καλό για OC χωρίς προβλήματα, θέλει ψάξιμο αρκετό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeathBoy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!Εγώ έτσι απλά για την εμπειρία κάτι έκανα πήγα στο ΒΙΟS αλλά όπως είπατε όλοι δεν έιναι όλα τα M/B ίδια έτσι πήγα σε μια καρτέλα που έλεγε τι προφίλ θέλει να έχω ο υπολογιστής έβαλα Overclocking Profile με το που το έκανα αυτό βγήκε μια καρτέλα και μου έλεγε πόσο τις εκάτο Overclocking θέλω να βάλλω.Εγώ έβαλα 10% όλα οκ άνοιξα το pc και με κάποια εργαλεία τσέκαρα αυτά που μου είπατε πριν είχα θερμοκρασία 44C και τώρα που το τσέκαρα πιάνει τις ίδιές θερμοκρασίες ' alt='a>'> Πιστεύω για πρώτη φορά καλά είναι . Τώρα που βλέπω σταθερές θερμοκρασίες τι προτείνετε?να το πάω μήπως στο 20% overclocking ι όχι?κάθε γνώμη δεκτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 μπορείς να μας βγάζεις μάη φωτογραφία το Βίος να το δούμε ? την καρτέλα στο Advanced εκεί που έκανες το Oc να σου πω λίγο τιμές να δώσεις να ανεβεί για τα ρευματα απλά μην περάσεις 1,4 για cpu 2.1 για Ram οι 40 βαθμού είναι σε φορτίο η όταν κάθεται το pc ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeathBoy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Να τι έχει στο Manual----------->Advanced AI Overclocking --------->Auto Cpu Frequency----------->200 Dram Frequency--------->Auto PcIExpress Frequency Auto Cpu clock spread spectrum disabled pcie clock spread spectrum disabled Memory voltage Auto FSB Termination Voltage Auto MCH Chipset voltage Auto Αυτά έχει. τα 40-45 βαθμοί είναι για ένα 24ωρο αν βοηθάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 AI Overclocking --------->Manual Cpu Frequency----------->απο 200 και ανέβαζε Dram Frequency--------->να είναι στο περίπου εκεί που τρέχουν οι μνήμες σου PcIExpress Frequency--------->101 Memory voltage---------> τι μνήμες έχεις ? τα άλλα όπως έχουν αν σου κολάει το pc τοτε θα χρειαστεί να ανεβάζεις τάση σε cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeathBoy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Ευχαριστώ για όλα οι μνήμες είναι 2*1GB 667 apo etairia me name MCI-Computers. Για το ανέβασμα στο fsb ανεβάζω και όταν ανοίγει το pc κοιτάω πάντα temps e? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.