Προς το περιεχόμενο

Creative GigaWorks ProGamer G500

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να μου πειτε αποψεις για τα ηχεια της Creative τα GigaWorks ProGamer G500. Αν καποιος εχει τα συγκεκριμενα ηχεια ας γραψει την αποψη του. Θα επερνα τα GigaWorks S750 αλλα δεν μου βγαινουν τα λεφτα και δεν εχω και χωρο να τα βαλω... οπωτε λεω να παω για τα G550. Τα ηχεια τα θελω βασικα για μουσικη περισσοτερο αλλα θα βλεπω και ταινιες και θα παιζω και παινχιδια. Πληροφορικα απο καρτα ηχου εχω την Creative X-Fi XtremeGamer.

Δημοσ.

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά από κριτικές έχω διαβάσει ότι έχουν αρκετό μπάσο και γενικά αρκετή ένταση. Ο ήχος τους όμως δεν είναι τόσο δυνατός όσο των S750, λόγω του ότι είναι 5.1 αντί για 7.1 και τα μεγάφωνα των ηχείων είναι λίγο μικρότερα σε διάμετρο.

Γενικά, τέτοιου είδους ηχεία, ενδείκνεινται περισσότερο για παιχνίδια και ταινίες, λόγω του ότι δεν αποδίδουν πολύ καλά τις χαμηλο-μεσαίες συχνότητες (αφού αυτές είναι πολύ υψηλές για το subwoofer και πολύ χαμηλές για τους δορυφόρους). Γι' αυτό το λόγο, αν κατά 99% ακούς μουσική, θα σου πρότεινα κάτι σε 2.0 (για γραμμικότερο φάσμα συχνοτήτων) ή 2.1 (που θα έχει ποιοτικότερους δορυφόρους και αντίστοιχο subwoofer).

Δημοσ.

Δηλαδη σε τι συχνοτητες ειναι τα τραγουδια ; Τα ορια των creative G500 που ειναι 35Hz to 20kHz δεν ειναι αρκετα ; Σιγουρα τα ορια των S750 που ειναι 25Hz to 40kHz ειναι καλυτερα αλλα νομιζω οτι και τα G500 ειναι καλα για μουσικη. Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Δημοσ.
Δηλαδη σε τι συχνοτητες ειναι τα τραγουδια; Τα ορια των creative G500 που ειναι 35Hz to 20kHz δεν ειναι αρκετα;

Το 35Hz είναι αρκετά χαμηλό για το αυτί μας, ενώ και το 20kHz αρκετά υψηλό.

Το θέμα είναι τι γίνεται στις συχνότητες από 200-400 Hz, οι οποίες είναι πολύ υψηλές για το subwoofer, αφού το εύρος του είναι από 35-150Hz (πρακτικά τα φτάνει τα 200Hz) και πολύ χαμηλές για τους δορυφόρους (οι οποίοι πρακτικά κατεβαίνουν μέχρι τα 350Hz). Γι' αυτό και νιώθεις ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στους δορυφόρους (που παίζουν μεσαία και πρίμα) και το subwoofer (το οποίο παίζει βαθύ μπάσο)... άρα χάνεις το ελαφρύ μπάσο.

Επίσης, το 35Hz και 20kHz είναι απλά η απόκριση συχνότητας που ανακοινώνει η Creative, και δεν δίνει καμία πληροφορία σχετικά με την παραμόρφωση του ήχου σε αυτές τις συχνότητες, η οποία σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη από την παραμόρφωση ήχου που έχει ένα κλασσικόζευγάρι ηχείων με tweeter+midrange ή tweeter+woofer μεγάφωνα, δηλαδή ηχεία 2.0.

Δημοσ.

Τα S750 ομως που εχουν tweeter ειναι καλυτερα ετσι ; Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου μεχρι τωρα.

Δημοσ.

Ναι, και λόγω tweeter έχουν καθαρότερα πρίμα, ειδικά στις υψηλές εντάσεις.

Επίσης λόγω tweeter φτάνουν και τα 40kHz, αλλά αυτό είναι άχρηστο αφού το ανθρώπινο αυτί ακούει μέχρι τα 20kHz περίπου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...