seishirosakura Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Γεια σας παιδιά! Πρόσφατα αγόρασα και εγώ έναν εξωτερικό σκληρό της σειρας MyBook με αντίτιμο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 148 και κατι ευρώ. Ως φέρελπις νέος ήλπιζα και γω να αποκτήσω λίγο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Αμ δε!.. Πολλοι χρήστες αντιμετώπιζαν προβλήματα με την συγκεκριμένη σειρά αλλά κανένα από τα προβλήματα των άλλων χρηστών -δυστυχώς- δεν με καλύπτουν παρά το (θέλω να πιστεύω εκτενές) troubleshooting μου. Σημείωση: Η εικόνα περιγράφει αρκετά καλά το πρόβλημα. http://img340.imageshack.us/my.php?image=insomnialq2.jpg Κατά την αντιγραφή αρχείων προς τον MyBook πολλές φορές (βασικά πάντα σε μεγάλα folders της τάξης των δεκάδων GB) προκύπτει σφάλμα των Windows, συνοδευόμενο από την προειδοποίηση περί "καθυστερημένης εγγραφής". Κάπου εδώ να παραθέσω πως μόλις τον αγόρασα, τον διαμόρφωσα. Μετά το παραδοσιακό reboot όμως έβγαινε το μήνυμα "Ο Δίσκος δεν είναι φορμαρισμένος". Επανέλαβα το χρονοβόρο (500GB ειν' αυτά - μιλάμε για κανονική και όχι γρήγορη διαμόρφωση") format και μπήκα στον δίσκο να βεβαιωθώ οτι λειτουργεί. Λειτουργόυσε. Μετά το reboot όμως βγήκε το ίδιο μήνυμα των Windows. Επαθα λίγο πλάκα αλλα ξαναέκανα format και έβαλα ένα txt αρχείο στον δίσκο για να δω αν θα υπάρχει μετά το reboot. Υπήρχε. Τώρα μπορώ να μπαίνω στον δίσκο κανονικά αλλά ίσως αυτό βοηθήσει κάποιον... Επιπλέον δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την ασφαλή κατάργηση όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα οπότε απενεργοποίησα το caching για να μην τον χαλάσω κιόλας... http://img90.imageshack.us/img90/2625/insomniaoy7.jpg Καμιά πρόταση; Προς το παρόν προσπαθώ ακόμα με χίλιους τρόπους να τον κάνω να λειτουργήσει. Πασα βοήθεια δεκτη . Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Για επικοινωνία είμαι διαθέσιμος και στο ΜSN με διεύθυνση [email protected]
seishirosakura Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Bump! Σόρρυ ρε παίδες αλλά το ζήτημα μου έχει σπάσει τα νεύρα...
Bspus Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Ποσο παλιο ειναι το PC σου και ποσο ποιοτικη η motherboard σου? Στο παλιο μου PC (Athlon 3000+ Barton) που εχει μια QDI του 2002 αμφιβολου ποιοτητας ειχα συνεχως προβληματα με τους εξωτερικους δισκους, οχι μονο τους δικους μου αλλα και αλλων. Παρολο που οι εξωτερικοι δισκοι παιρναν ρευμα απο την πριζα, τα συμπτωματα ηταν σαν να χανει την επαφη το συστημα με τη συσκευη. Απο τοτε που αλλαξα motherboard τα προβληματα εξαφανιστηκαν. Παντως και απο τοτε, καποιοι δισκοι ειχαν περισσοτερο προβλημα απο αλλους. Χωρις να λεω οτι σε σενα φταιει ο δισκος η οχι, δοκιμασε τον σε αλλο συστημα και κανε αντιγραφες για καμποση ωρα να δεις πως τα παει. Αν μπορεις να δοκιμασεις στο δικο σου συστημα αλλους δισκους καλο θα ειναι. Ασχετο, αλλα στο πλαισιο κυκλοφορει ενας Lacie 500 GB 99 ευρω. Πηρα εναν και ειναι μια χαρα. Τα 148 μου φαινονται υπερβολικα.
disqualified Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα seagate agent 250αρη, αυτο το προβλημα εχει διαφορους λογους που εμφανιζεται ειναι 7 νομιζω, ενας απο αυτους ειναι π.χ. αν εχεις μεγαλο μηκος καλωδιου USB, αλλα υπαρχει και η περιπτωση να ειναι προβλημα δισκου. Εγω ειχα προσπαθησει με διαφορους τροπους να το λυσω που ειχα βρει στο net. Αλλαξα καλωδιο, απενεργοποιησα το cache, πειραξα τη registry, τπτ απο αυτα δε λειτουργησε, στο τελος τον πηγα στο πλαισιο τον κρατησαν να τον δουν την επομενη μου δωσανε πιστωτικο γιατι δεν υπηρχε ο ιδιος να τον αλλαξουν. Στο λεω επειδη το εψαξα πολυ επειδη ειχα περασει ατελειωτα GB και προσπαθουσα να βρω λυση το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τον γυρισεις. Αν κανεις search delayed write failure θα βρεις το post μου, αν το κανεις και στο google θα βρεις παλι καποια πραγματα να δοκιμασεις αν θες, ακομα και στο support της microsoft. Εμενα μου το εκανε ακομα και αν δεν μετεφερα ή δεν αναπαραγαγα τπτ μετα απο λιγη ωρα, τσεκαρε το
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Ποσο παλιο ειναι το PC σου και ποσο ποιοτικη η motherboard σου? Στο παλιο μου PC (Athlon 3000+ Barton) που εχει μια QDI του 2002 αμφιβολου ποιοτητας ειχα συνεχως προβληματα με τους εξωτερικους δισκους, οχι μονο τους δικους μου αλλα και αλλων. Παρολο που οι εξωτερικοι δισκοι παιρναν ρευμα απο την πριζα, τα συμπτωματα ηταν σαν να χανει την επαφη το συστημα με τη συσκευη. Απο τοτε που αλλαξα motherboard τα προβληματα εξαφανιστηκαν. Παντως και απο τοτε, καποιοι δισκοι ειχαν περισσοτερο προβλημα απο αλλους. Χωρις να λεω οτι σε σενα φταιει ο δισκος η οχι, δοκιμασε τον σε αλλο συστημα και κανε αντιγραφες για καμποση ωρα να δεις πως τα παει. Αν μπορεις να δοκιμασεις στο δικο σου συστημα αλλους δισκους καλο θα ειναι. Ασχετο, αλλα στο πλαισιο κυκλοφορει ενας Lacie 500 GB 99 ευρω. Πηρα εναν και ειναι μια χαρα. Τα 148 μου φαινονται υπερβολικα. Απο χτες εχω τον συγκεκριμενο Lacie, πολυ καλος. Α και τον εχω σε μια QDI του 2002 (με Intel P4 1,7), και ειναι πολυ καλος. 2 USB εχει ολες κι ολες η μητρικη στη μια ο Lacie στην αλλη αλλος εξωτερικος 160GB. Και οι 2 δουλευουν fullspeed (USB 2.0), και αριστα.
seishirosakura Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά. Σόρρυ που καθυστέρησα αλλά ο ΟΤΕ ένιωθε μάλλον πως σήμερα δεν θα χρειαζόμουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μου την εκοψε ... Ας τα πάρουμε από την αρχή: Ποσο παλιο ειναι το PC σου και ποσο ποιοτικη η motherboard σου? Στο παλιο μου PC (Athlon 3000+ Barton) που εχει μια QDI του 2002 αμφιβολου ποιοτητας ειχα συνεχως προβληματα με τους εξωτερικους δισκους, οχι μονο τους δικους μου αλλα και αλλων. Παρολο που οι εξωτερικοι δισκοι παιρναν ρευμα απο την πριζα, τα συμπτωματα ηταν σαν να χανει την επαφη το συστημα με τη συσκευη. Απο τοτε που αλλαξα motherboard τα προβληματα εξαφανιστηκαν. Παντως και απο τοτε, καποιοι δισκοι ειχαν περισσοτερο προβλημα απο αλλους. Χωρις να λεω οτι σε σενα φταιει ο δισκος η οχι, δοκιμασε τον σε αλλο συστημα και κανε αντιγραφες για καμποση ωρα να δεις πως τα παει. Αν μπορεις να δοκιμασεις στο δικο σου συστημα αλλους δισκους καλο θα ειναι. Ασχετο, αλλα στο πλαισιο κυκλοφορει ενας Lacie 500 GB 99 ευρω. Πηρα εναν και ειναι μια χαρα. Τα 148 μου φαινονται υπερβολικα. Το PC είναι αρκετά παλιό - για την ακρίβεια του 2000- με μια mobo της MSI (6547 Ultra) οπότε δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα... Άλλωστε η αλλαγή μητρικής ειναι μια υπερβολικά χρονοβόρα διαδικασία που θα ήθελα να αποφύγω αν δεν εχει 100% επιτυχία. Δοκίμασα και σε άλλο σύστημα με τα ίδια αποτελέσματα -αν και πολύ πιο σπάνια. φιλε μου ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα seagate agent 250αρη, αυτο το προβλημα εχει διαφορους λογους που εμφανιζεται ειναι 7 νομιζω, ενας απο αυτους ειναι π.χ. αν εχεις μεγαλο μηκος καλωδιου USB, αλλα υπαρχει και η περιπτωση να ειναι προβλημα δισκου. Εγω ειχα προσπαθησει με διαφορους τροπους να το λυσω που ειχα βρει στο net. Αλλαξα καλωδιο, απενεργοποιησα το cache, πειραξα τη registry, τπτ απο αυτα δε λειτουργησε, στο τελος τον πηγα στο πλαισιο τον κρατησαν να τον δουν την επομενη μου δωσανε πιστωτικο γιατι δεν υπηρχε ο ιδιος να τον αλλαξουν. Στο λεω επειδη το εψαξα πολυ επειδη ειχα περασει ατελειωτα GB και προσπαθουσα να βρω λυση το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τον γυρισεις. Αν κανεις search delayed write failure θα βρεις το post μου, αν το κανεις και στο google θα βρεις παλι καποια πραγματα να δοκιμασεις αν θες, ακομα και στο support της microsoft. Εμενα μου το εκανε ακομα και αν δεν μετεφερα ή δεν αναπαραγαγα τπτ μετα απο λιγη ωρα, τσεκαρε το Έκανα και εγώ ότι έκανες. Επίσης προσπάθησα να κάνω τον δίσκο απλό τόμο αλλά δεν τα κατάφερα. Επίσης και σε μένα -σε άσχετες στιγμές- βγάζει το ίδιο μήνυμα. Επίσης μετά απο reboot πολλές φορές τα folder του ήταν άδεια. Απο χτες εχω τον συγκεκριμενο Lacie, πολυ καλος. Α και τον εχω σε μια QDI του 2002 (με Intel P4 1,7), και ειναι πολυ καλος. 2 USB εχει ολες κι ολες η μητρικη στη μια ο Lacie στην αλλη αλλος εξωτερικος 160GB. Και οι 2 δουλευουν fullspeed (USB 2.0), και αριστα. Πιστεύετε ότι ενα BIOS update θα έλυνε τα προβλήματα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Ναι σε αρκετες περιπτωσεις.
Tzimmys Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι πρόβλημα του σκληρού. Πήγενέ τον πίσω, εξήγξσέ τους και κάντε μια δοκιμή εκεί.Αν κάνει τα ίδια, απαίτησε την αντικατάστασή του.
disqualified Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 κι εγω ειμαι υπερ του να τον γυρισεις πισω, αν υπαρχει καποιο bios update αν θες δοκιμασε το αν βρεις καποιο και εισαι σιγουρος γι αυτα που κανεις καθως η μητρικη σου ειναι πολυ παλια
arxigos21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι πρόβλημα του σκληρού. Πήγενέ τον πίσω, εξήγξσέ τους και κάντε μια δοκιμή εκεί.Αν κάνει τα ίδια, απαίτησε την αντικατάστασή του. Tha simfonisw
rallistas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Επιστροφη χωρις δευτερη σκεψη.Εγω αντιμετωπιζα αυτο το προβλημα με 120αρη WD+external case κι εφταιγε το case και πηρα αλλο κι απο τοτε κανενα προβλημα.
Paulous kriti Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Ego molis ton pira kai ton blepei kanonika alla...anti gia 500Gb blepei 460Gb ti mporo na kano;
seishirosakura Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2007 Όντως κανονικός είναι. Πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο νομίζω που βασίζεται στο ότι 1GB = 1024Mb και όχι μόνο 1000. Αύριο θα επικοινωνήσω με το eshop και θα προσπαθήσω να κανονίσω την κατάσταση. Εχει κανείς άλλος με τέτοιου είδους εμπειρίες με το eshop?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.