Προς το περιεχόμενο

Προλαβαίνω να αλλάξω την παραγγελία, help!

Jissues

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

"πάνω στην τρέλα" έκανα την παρακάτω παραγγελία στο Πλαίσιο μέσω net για καινούργιο PC:

Κουτί: Thermaltake Armor Junior ?99

PSU: Etasis 750W ?99

CPU: C2D 6750 ?175,00

Mobo: Asus Maximus Formula ?255,00

RAM: Geil 2gb kit Ultra 800 4-4-4-12 ?89,00

HDD: WD 320GB SATAII ?68,50

VGA: Evga 8800GT ?220,00

Monitor: Samsung 206BW 20ʼʼ wide ?240,00

Τελική: ?1246,00

Μετά άρχισαν να στροβιλίζονται μερικές ερωτήσεις στο κεφάλι μου και επειδή η 8800 είναι σε έλλειψη (φυσικά!) έχω λίγο χρόνο να αλλάξω την παραγγελία, θέμα στο οποίο θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας. Επειδή είδα παρόμοια posts αλλά καίγομαι από χρόνο και για αυτό έφτιαξα καινούργιο thread, σας κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις για να μην πελαγώσουμε. Σημειώστε πως η παραγγελία έχει γίνει ήδη (τα φράγκα δεν κατεβαίνουν έχω πιστωτικό για τόσα, οπότε μην προσπαθήσουμε να μειώσουμε την τιμή, ίσως όμως μεταφέρουμε φράγκα από ένα component σε άλλο)

1) Πάνω κάτω στα ίδια φράγκα με το Armor παίζουν το NZXT Hush και το Coolermaster Mystique. Ποιο από τα 3? Πάσχει κάπου σοβαρά το Armor?

2) PSU με αυτή την ονομαστική ισχύ δεν παίζει στα ίδια λεφτά. Έχει κάτι ύποπτο το Etasis?

3) Ίσως φαίνεται λίγο τραβηγμένη η επιλογή της Maximus αλλά γίνεται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Σκέφτομαι όμως τα ?40 που θα γλιτώσω (και θα χώσω αλλού) με μια Gigabyte X38 DQ6. Γνώμες?

4) Μνήμες : το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Ναι, σκοπεύω να κλοκάρω τον 6750, περίπου στα ίδια λεφτά με τις Geil Ultra παίζουν οι Geil BD και οι Transcend AXE (φυσικά και οι Crucial οι φτηνές). Υπάρχει μια ξεκάθαρη γνώμη υπέρ μίας από αυτές? Αν μιλάμε για κλόκια με αέρα στον 6750, για που πρέπει να στοχεύω με τις μνήμες? Ποιες είναι οι καλύτερες χωρίς να ξεφύγουμε στο budget? Αξίζει να γίνει το άλμα στα 120+ ευρώ?

5)Και μια παρατήρηση: Διάλεξα από όλες τις 8800 την Evga λόγω του step up program της μάρκας, που σου δίνει παράθυρο 90 μέρες να στείλεις την καρτούλα πίσω και να δώσεις μόνο τη διαφορά για μία καλύτερη - αυτό σε περίπτωση που βγει σε αυτό το διάστημα των 90 ημερών η G92 8800GTS 512MB.

6) Αν βλέπετε κάτι εξόφθαλμα μέτριο που χρειάζεται μερικά παραπάνω φράγκα, μπορώ να σπρώξω το budget μέχρι 1300.

7)Όλοι οι 6750 είναι G0 stepping ή πρέπει να πάω να τον ψάξω με το μάτι?

Thaaaaaaaaaaaanx

Jissues

Δημοσ.

Φύγε από την giga,εχτές την πήρα και δεν με άφηνε ούτε ένα mhz να υπερχρονίσω.Όλη την ημέρα έψαχνα γιατί και πως.Δοκίμασα όλα τα bios τα πάντα.Τελικά ψάχνοντας στο γερμανικό φόρουμ της giga βρήκα ότι πολλοί χρήστες με τον παλιό 6400 το ίδιο πρόβλημα είχανε.

http://62.109.81.232/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=1&show=4257&start=405#406

http://62.109.81.232/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=12&show=411

Ακόμα έχω 4/4/4/12 μνήμες και άμα τις έδινα έτσι στο bios,δεν με άφηνε να εγκαταστήσω ΧΡ σε native.Μόνο αν τις έβαζα 5/5/5/18

Μεγάλη πατάτα όπως μας συνιθίζει η giga.Πολλοί όμως με 1333 fsb δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Άμα σου κάτσει πατάτα θα γίνεις και εσύ beta tester της giga με τα 8 beta bios,και που λύση δεν έχουν

Την έστειλα χαλαρά πίσω και πήρα Asus Maximus Formula Special Edition,πολύ καλή μέχρι στιγμής και το μενού για υπερχρονισμό πιο κατανοητό για απλούς και μη χρήστες.

Για τροφοδοσία σου προτείνω Thermaltake Toughpower 750 ή και το 700άρη άμα θες κάτι πιο φτηνό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...