Προς το περιεχόμενο

φοιτητικη ζωη μακρια απ'το σπιτι..μυθος η πραγματικοτητα....

Lilith19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη Κομοητηνη τουλαχιστον γλυκαινεσαι με το σουτζουκ λουκουμ. Μια φορα ειχαμε παρει κανα 2 μεγλαα κομματια και μεχρι να φθασουμε Αθηνα τα ειχα καταβροχθισει ολα...

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
kage είναι και στην περιοχή...

Για πήγαινε δυτική Αγγλία να δεις... :)

Αν δεν έχεις κατάθλιψη,θα αποκτήσεις.

Αν δεν έχεις σκεφτείς να αυτοκτονήσεις,θα το σκεφτείς.

Ιδιαίτερα αν δε μιλάς καλά και την αγγλικήν,ασ'τα να παν...

Λίγο οι δύσκολοι Άγγλοι,λίγο τα ακριβά τσιγάρα,λίγο ο βασανιστικώς καταθλιπτικά γκρίζος καιρός...

Ο μόνος λόγος να μην αρέσει σε κάποιον η Αγγλία είναι να έχει το στυλακι του Ελληναρά, που δε γουστάρει τίποτα, και σκυλλιαζει όταν δεν βρίσκει φραπέ. Σίγουρα δεν έχει τον ήλιο της Ελλάδας, αλλά για αυτό υπάρχει η λύση να έρχεται κανείς στην Ελλάδα μόνο για δυο βδομάδες για διακοπές :)

Δημοσ.

Πέστα ρε Pyro, όχι τίποτα άλλο δλδ, αλλά δεν έχουμε μέτρο, ή θα είμαστε σωβινιστές ή μηδενιστές. Λίγο μέτρο, και ναι δεν έχουν όλοι οι Βρετανοί κατάθλιψη ούτε οι φοιτητές από άλλες χώρες περνάνε άσχημα, χώρια που η απουσία φραπέ μάλλον καλό κάνει :)

Δημοσ.

Ο γενικός κανόνας που έχω σχηματήσει είναι πως αμα πάς να σπουδάσεις σε μια πόλη μικρότερη απο αυτήν που έμενες τότε σίγουρα θα ζοριστείς.Ακομα και στην Θεσσαλονίκη παιδιά που είναι απο Αθήνα βρίσκουν τα πράγματα λίγο μικρά και περιορισμένα.

Απο την αλλη εγώ και αρκετοί φίλοι μου που καταγόμαστε απο μεσαίες πόλεις μπορώ να πώ πως είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απο την ζωη εδώ.

Πάντος είναι αλήθεια πως παντου μπορείς να παρνάς καλά, αρκεί να είσαι τύπος πω να ξέρει πως να το κάνει (εντάξη, αμα πάς Ληξούρι τότε να δείς για ποτε κόβεις τις φλέβες)

P.S. Μακάρι να σπούδαζα Κατερίνη. Ένα και μοναδικό παράρτημα Θεσσαλονίκης έχει για ΤΕΙ (logistics), 400 φοιτητές συνολικά, αλλά μακράν πιο όμορφη πόλη απο τη Λάρισα (ούστ!), οι φοιτητές μια παρέα βοηθάει ο ένας τον άλλο με εργασίες κτλ. και ειδικά το καλοκαίρι ξεσάλωμα κανονικό... και τέλος πολύ πιο φιλικοί (αν και λίγο κολλημένοι) οι κάτοικοι.

Γιατι είμαστε κολλημένοι????:-(

Πάντος όταν έμαθα πως θα έρθουν στην Κατερίνη φοιτητές τους λύπόμουνα στην αρχή.Με αυτά που λές μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου:rolleyes:

Δημοσ.

Βασικά ο καθένας μπορεί να ζήσει την φοιτητική του ζωή όπως θέλει. Εμένα ας πούμε που δεν μου έλλειψε από μικρής ηλικίας, ούτε το ξεσάλωμα, ούτε η ανεξαρτησία, ούτε οι γκομενοδουλειές, είμαι φοιτητής τώρα και ζω σαν κανονικός κάτοικος της πόλης στην οποία φοιτώ. Έχω τη δουλίτσα μου, έχω κάνει τις γνωριμίες μου, ΟΚ το ΤΕΙ λίγο το είχα κλάσει μέχρι πρότεινος αλλά και αυτό έρχεται στο δρόμο του.

Δημοσ.

Σπούδασα 4 χρόνια στην Αγγλία και έφυγα απο το σπίτι μου απο τα 19 μου. Θεωρώ ότι καλύτερο να φεύγει ένα παιδί απο το σπίτι του και να μένει μόνο του.

Θυμάμαι τι άγχος είχα μέχρι να πάω Αγγλία! Με το που πάτησα το πόδι μου Αγγλία εγκλιματίστηκα με την πρώτη μέρα!

Αφοσιώθηκα στις σπουδές μου και τις οποίες τελείωσα μέσα στα 4 χρόνια μαζί με το Μεταπτυχιακό και κοίταξα να περάσω καλά!

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο πτυχίο δεν είχα και τις καλύτερες παρέες εκτός απο ορισμένες εξαιρέσεις αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Δεν έκανα τρελή ζωή και δεν άφηνα να με πέρνει απο κάτω.

Στο Μεταπτυχιακό πέρασα πολύ καλύτερα και έκανα καλύτερες παρέες. Ετυχε και έγιναν έτσι τα πράγματα.

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους χρήστες που αναφέρουν ότι παίζουν ρόλο οι παρέες με τις οποίες συναναστρέφεσαι. Εύχομαι να κάνεις καλές επιλογές σε θέματα φίλων που θα αντέξουν στον χρόνο και να περάσεις καλά! :-)

Δημοσ.
και εγω εδω που ειμαι μια απο τα ιδια με σενα... ευχομαι να τελειωσει αυτη η "φοιτητικη ζωη" , :-( θα προτιμουσα να ημουν οπως στο σχολειο.αλλα κατι πηγε στραβα απο την αρχη (=σχολη για μενα) και τελικα δεν ειναι οπως το ειχα φανταστει και εγκλωβιστηκα.
ποτε δεν ειναι αργα να απεγκλωβιστεις, αλλιως ειναι φαυλος κυκλος.

Και εν μερει συμφωνω οτι μπορεις να περνας καλα σε μια μικρη, καταθλιπτικη πολη αν εχεις τους φιλους σου, κανεις πραγματα που σε ενδιαφερουν κτλ. αλλα οσο προσαρμοζεις την ζωη σου σε μια πολη τοσο δεχεσαι και την νοοτροπια της και η φοιτητικη ζωη δεν ειναι μονο να κανεις 5 - 10 φιλους, να μαθεις 5 πραγματα και να παρεις πτυχιο αλλα να διευρυνεις τους πνευματικους σου οριζοντες και να πλουτισεις πνευματικα.

Υπαρχει κατι που λεγεται κοστος ευκαιριας, αν δεν ησουν εδω που αλλου θα μπορουσες να ησουν, και θα πρεπει παντα να το λαμβανεις υποψιν./

Δημοσ.

@lary7 Λιγάκι τοπικιστές υπέρ της Β.Ελλάδας γενικότερα (Αθηναϊκό κράτος κτλ φάση) :P

Άσε που απο θέμα οδήγησης είστε ασσασίνοι όλοι! όποτε περπατάμε απο το σπίτι του παιδιού που με φιλοξενεί μέχρι να φτάσουμε τους γαμάτους και ατελείωτους πεζόδρομους, κάνω 10 φορές το σταυρό μου να φτάσω καλά :P

Πέρα απο το χαβαλέ όμως, πραγματικά η Κατερίνη μου αρέσει πάρα πολύ, ίσως και λόγω παρέας. Να φανταστείς έρχεται και ενα παιδί απο Θεσσαλονίκη και ένας άλλος κολλητός που σπουδάζει Αθήνα και αράζουμε Κατερίνη αρκετά συχνα.

Άσε που όταν το καλοκαίρι στη Λάρισα αυτοκτωνεί κόσμος απο την αμπαλεψιά και τη ζέστη, την κάνω για 4ήμερα κάθε βδομάδα στη Κατερίνη, μαζί και οι κολλητοί απο σαλόνικα και αθήνα. Στη παραλία γίνεται πανικός απο αστεράκια του ανατολικού μπλόκ!

Μετά απο την εξέταση του κάθε μαθήματος τον Ιούνιο, πολλές παρέες φοιτητών παίρνουν το λεωφορείο γραμμή για το Δήμο Παραλίας. Μojito στο χέρι, γυαλί, μαγιό και άραγμααααα! Έχει και μπόλικες κοπέλες η παρέα και έχει χαβαλέ η φάση!

P.S. Το πάρκο σας είναι απο τα πιο τρελά και γαμάτα που έχω δει!

Δημοσ.
Το καλύτερο μέρος για έξαλλη φοιτητική ζωή είναι η Κομοτηνή.

κομοτηνη κομοτηνη τσαμπα ....

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ. Καταστρεφει κοσμο θα γινετε σαν τα ζομπι εκει. Παρτε σκορδα και ελληνικες σημαιες μαζι. Και το τρειντμαρκ φραπεδιες.

Δημοσ.
Η λυση ειναι παρεες. Βρειτε 1, 2, 3 ατομα δεν θελει και πολλα με τα οποια ταιριαζετε και διασκεδαστε οσο μπορειτε. Πηγαινετε σινεμα, αν δεν εχει σινεμα μαζευτειτε σπιτι και δειτε ταινιουλες η λιωστε με το Πριζον Μπρεικ. Δεν βλεπετε τηλεοραση? Πηγαινετε σε ταβερνακια, εκδρομες σε διπλανα μερη, απλα για καφε μαζευτειτε σε σπιτια για καφε και κουβεντουλα, για επιτραπεζια η χαρτακι. Τιποτα δεν ειναι τραγικο αρκει να μην το επιτρεψουμε εμεις οι ιδιοι. Δεν το δεχομαι νεα παιδια, να ειστε τοσο λυπημενα για κατι που λυνεται. Αλλα για να μην προτρεχουμε πειτε καμια λεπτομερεια μπας και δωσουμε σωστοτερες συμβουλες.

Λείπει η επικοινωνία σήμερα. Νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και εμείς - η δική μας γενιά- είμαστε απλώς τα θύματα μιας μεταβατικής περιόδου

Επικοινωνήστε με τον συνάνθρωπο σας

Δημοσ.
@lary7

Άσε που όταν το καλοκαίρι στη Λάρισα αυτοκτωνεί κόσμος απο την αμπαλεψιά και τη ζέστη, την κάνω για 4ήμερα κάθε βδομάδα στη Κατερίνη, μαζί και οι κολλητοί απο σαλόνικα και αθήνα. Στη παραλία γίνεται πανικός απο αστεράκια του ανατολικού μπλόκ!

Aυτό έχει και το αρνητικό του όμως. Παθαίνεις παράκρουση από τα αστεράκια αυτά και μετά βλέπεις τις Ελληνίδες που η πλειοψηφία το παίζουν ντίβες και σου έρχεται να ξεραθείς στα γέλια.

Οι κολλητοί μου Θεσσαλονίκη δεν έχασαν ούτε ένα "wet T-shirt party". Καί το προηγούμενο καλοκαίρι καί αυτό που μας πέρασε, ήταν κάθε Πέμπτη και Σαββατοκύριακα εκεί.

Οι καφετέριες και τα clubs όλα τα λεφτά. Αλλά η θάλασσα είναι βούρκος.

Δημοσ.
κομοτηνη κομοτηνη τσαμπα ....

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ. Καταστρεφει κοσμο θα γινετε σαν τα ζομπι εκει. Παρτε σκορδα και ελληνικες σημαιες μαζι. Και το τρειντμαρκ φραπεδιες.

πλακα με κανεις ε?

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά διάβασα στα πετακτά τα υπόλοιπα μηνύματα.

Ο μύθος για την φοιτητική ζωή δημιουργείτε από αυτούς που ήταν σε περιοχή με πολλή νυκτερινή ζωή και από αυτούς που γράφουν τα μαθήματα στα παλαιά των υποδυμάτων τους. Η Λαμία υστερεί σε νυκτερινή ζωή και εκτος από την Νοσηλευτική από κοπέλες "νέκρα", αλλά με καλή παρέα όπως ξαναειπώθηκε περνάς πολύ καλά, σημασία έχουν οι στόχοι είτε μακροπρόθεσμοι είτε βραχυπρόθεσμοι από εκεί και πέρα αν δεν βρεις ούτε νυκτερινή ζωή ούτε παρέες ούτε αμόρε να ξεχνίεσαι είσαι λίγο άτυχος ρίξτο στην εργασιοθεραπεία (εννοώ την σχολή) για να ξεμπερδεύεις, εγώ μόνο που έφυγα από το σπίτι και έζησα εγώ και ο εαυτός μου, μου φτάνει.

Δημοσ.
@lary7 Λιγάκι τοπικιστές υπέρ της Β.Ελλάδας γενικότερα (Αθηναϊκό κράτος κτλ φάση) :P

Άσε που απο θέμα οδήγησης είστε ασσασίνοι όλοι! όποτε περπατάμε απο το σπίτι του παιδιού που με φιλοξενεί μέχρι να φτάσουμε τους γαμάτους και ατελείωτους πεζόδρομους, κάνω 10 φορές το σταυρό μου να φτάσω καλά :P

!

Χεχε, δεν φταιμε εμείς, με τετοιους δρόμους τι να περιμενεις..:-D

Στη παραλία γίνεται πανικός απο αστεράκια του ανατολικού μπλόκ!
Aυτό έχει και το αρνητικό του όμως. Παθαίνεις παράκρουση από τα αστεράκια αυτά και μετά βλέπεις τις Ελληνίδες που η πλειοψηφία το παίζουν ντίβες και σου έρχεται να ξεραθείς στα γέλια.

Η αλήθεια είναι πως απο τυχερα άλλο τίποτα.Απλά μην το λετε παραέξω και γεμίσει καγκούρια το μερος :lol: Το καλύτερο είναι οι αντιδράσεις των Ελλήνίδων στην Παραλία, <<δηλαδή σας αρέσουν αυτές οι κοκαλιάρες:lol:>>

Αντε καποια στιγμή ίσως συναντηθούμε τυχαία για κανα φραπε στο Πολις, που ξέρει κανεις....

Δημοσ.
εγώ μόνο που έφυγα από το σπίτι και έζησα εγώ και ο εαυτός μου, μου φτάνει.

Από τις καλύτερες φράσεις που άκουσα στο thread μαζί με αυτά με τις παρέες. Το να ζήσεις μακριά από την πόλη σου πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο. Εκτός ότι θα γνωρίσεις καταστάσεις και πρόσωπα τελείως διαφορετικά το να ζήσεις μόνος για τόσο καιρό πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Δεν είμαι μοναχικός τύπος και ευτυχώς έχω κάνει παρέες εδώ που είμαι, αλλά άλλο να ζεις με τον μπαμπά και την μαμά και τις ανέσεις και άλλο να φας το στριμωξίδι μόνος σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...