VampireKiSS Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2007 Το να αγοράζεις οθόνη με μόνο κριτήριο το χρόνο αντίδρασης πάντως είναι σα να ψάχνεις για ψηφιακή κοιτώντας μόνο πόσα megapixels είναι.Κοινώς είναι μια ένδειξη που μπορεί απλώς να σημαίνει κάτι, αλλά ο άπειρος προσκολλάται εκεί και τη θεωρεί ένδειξη ποιότητας ενώ δε θα έπρεπε.Το μόνο που μπορεί κάποιος κατ' εμέ να πει για το χρόνο απόκρισης είναι ότι για μια συγκεκριμένη οθόνη, όσο πιο χαμηλός είναι τόοσο καλύτερα.Από εκεί και πέρα το χάος.Γιατί ο χρόνος που ανακοινώνεται με ένα αυτοκολλητάκι μπορεί να μην έχει και πολύ σχέση με τον πραγματικό, γιατί ο χρόνος απόκρισης έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα αντίδρασης των κρυστάλλων και όχι με την ποιότητα εικόνας της οθόνης και γιατί άλλα τα x ms -πραγματικού έστω- χρόνου απόκρισης σε μια οθόνη με tn panel, άλλα σε μια με ips panel με τον ίδιο x χρόνο απόκρισης και άλλα σε μια με pva. Γενικά έχει βελτιωθεί η κατάσταση και πιστεύω πως σε γενικές γραμμές οι τωρινές οθόνες δεν έχουν προβλήματα με ghosting, αλλά όχι ότι δε μπορείς να το καταλάβεις αν υπάρχει.Με το μάτι φυσικά και δε μαντεύεις πραγματικό ούτε και τυπικό χρόνο απόκρισης, αλλά αν έχεις μια κάποια εμπειρία καταλαβαίνεις αν τσουλάει ομαλά το πράμα... Αφού δε θες παιχνίδια μη σκας και πολύ, δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον για δαύτα γίνεται όλος ο καυγάς σήμερα. Φίλε μου δεν πρόσεξες 2 πράγματα. Πρώτον ότι δεν ψάχνω για καινούρια οθόνη, άρα δεν αναφέρομαι στις τωρινές, και 2ον το μόνο που ρώτησα σχετικά με τo χρόνο απόκρισης, είναι το αν μεταξύ όλων των άλλων, επιρρεάζει κι αυτός το πόσο ξεκούραστη θα είναι! Και το ρώτησα γιατί το μόνο "μελανό" σημείο σε μια οθόνη που βρήκα και που το απόγευμα τελικά αγόρασα, ήταν αυτό! Τα 16ms... Δεν θέλω παιχνίδια, αλλά πολύωρη εργασία. Και το monitor προορίζεται για το... ξεκουραστήρι του laptop, το δευτερεύον δηλαδή σύστημά μου! Όσο για το αν φαίνεται είδωλο ή όχι σε οποιαδήποτε οθόνη, μήπως τελικά εξαρτάται κατά πολύ και από τις ρυθμίσεις φωτεινότητας και contrast?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.