Προς το περιεχόμενο

Nvidia Drivers και Ubuntu Gutsy


Edgar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χτες έκανα upgrade σε Ubuntu Gutsy και δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω να δεχθεί τους drivers της nvidia.

 

Συγκεκριμένα όταν είναι disable στο "restricted drivers manager" μπαίνω κανονικά σε ανάλυση 1280x1024. Στο System > administration > screens and graphics λέει πως χρησιμοποιώ nvidia drivers, "nv" για την ακρίβεια.

 

Πάω στο visual effects και τα κάνω enable και μου ζητάει να κάνει enable τον nvidia driver. Του κάνω enable και κάνει κανονικά install.

 

Κάνω restart τον xserver (είτε κάνω το pc restart, το ίδιο πράγμα είναι) και μου βγάζει μήνυμα "Ubuntu is running in low-graphics mode" και θέλει configure για να συνεχίσει. Εδώ χρησιμοποιεί 800x600 ανάλυση, με vesa drivers και για οθόνη έχει μια plug n play που δεν πάει πάνω απο 800x600.

 

Διαλέγω την οθόνη μου και την ανάλυση που θέλω (τουλ. 1024x768) και διαλέγω driver nvidia geforce 6 series (έχω την 6600 GT) και από κάτω επιλέγω μεταξύ Open source driver και proprietary, τον Open source.

Αλλά και γενικά, ότι και αν διαλέξω σε αυτό το παράθυρο, είτε από hardware είτε drivers, με βγάζει σε Χ περιβάλλον με 800x600 ανάλυση.

 

Κάνω login και στο restricted drivers manager είναι enabled το NVIDIA accelerated graphics driver (latest cards) αλλά λέει πως είναι "not in use".

 

Μου βγάζει μήνυμα πως χρειάζεται restart. Του κάνω και βγάζει πάλι το μήνυμα "Ubuntu is running in low-graphics mode" και ότι και αν επιλέξω πάλι σε 800x600 ανάλυση με βγάζει.

 

Πάω πάλι στο restricted drivers manager και είναι unabled το NVIDIA driver. Το κάνω enable, δεν κάνει τίποτα install απλά μου ζητάει restart. Του κάνω disable πάλι και κάνει κανονικά remove τον driver.

 

Κάνω restart το pc και με βγάζει κανονικά σε 1280x1024 ανάλυση χρησιμοποιώντας vesa drivers.

 

 

 

Δοκίμασα να βάλω με το χέρι τους drivers της Nvidia που κατέβασα από το site, μετά όμως όταν έκανα "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" μου έβγαζε μήνυμα, όταν πήγαινα να διαλέξω το color depth της οθόνης (ότι και αν διάλεγα): "xserver-xorg postinst warning: overwriting possibly-customised configuration file" και με πέταγε σε prompt.

 

 

 

Καμία ιδέα κανένας? :rolleyes:

 

Thanks in advance

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν δοκιμάζεις τους παλιότερους driver μέσω synaptic?Yπάρχουν εκτός από τους new και οι nvidia-glx.Mπορείς να δοκιμάσεις και το envy tool για την εγκατάσταση τους.

http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να ξέρεις ότι με το envy σε επόμενο kernel update θα πρέπει να μπείς σε recovery console και να δώσεις

sudo envy -t

για να εγκαταστήσεις ξανά τους driver.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...