islas canarias Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Sorry, αλλά εγώ δεν ρώτησα αν αξίζουν τα λεφτά τους...Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα αξίζουν (όπως και άλλα πράγματα με 130 ?). Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν θα έχω πρόβλημα αν τα βάλω σπασμένα.... Ευχαριστώ... Τα δικα μου σπασμενα ειναι και δουλευουν μια χαρα. απλα ειναι μανικι το download. 130 ευρα σε καμια περιπτωση δεν εδινα για να εχω bookflip και thumbnails. οι 300+ ανανεωσεις που και καλα εχουν τα leopard αλρουμπες ειναι και συμφωνουν σε αυτο τα περισσοτερα websites που ασχολουνται με mac. Απλα ειναι κατι καινουριο και σαν οπαδοι της τεχνολογιας πρεπει να το εχουμε.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 παντως αφου δεν εχει καν να βαζεις serial number πως μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το έχεις αποκτήσει??? Δεν μπορεί με τίποτα.
NiCk_ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Τα δικα μου σπασμενα ειναι και δουλευουν μια χαρα. απλα ειναι μανικι το download. 130 ευρα σε καμια περιπτωση δεν εδινα για να εχω bookflip και thumbnails. οι 300+ ανανεωσεις που και καλα εχουν τα leopard αλρουμπες ειναι και συμφωνουν σε αυτο τα περισσοτερα websites που ασχολουνται με mac. Απλα ειναι κατι καινουριο και σαν οπαδοι της τεχνολογιας πρεπει να το εχουμε. Mpa, oxi ... Sto macrumors.com mpaino sxedon kathimerina kai i sintriptiki pleopsifia ton atomon einai poli euxaristimeni me ta Leopard .. Nomizo oti apo tin arxi, kaneis den perimene mia "revolutionary" update tou tipou Panther -> Tiger .. Perissotero fainotan eksarxis oti ta Leopard tha prospathousan na teleiopoihsoun ta Tiger .. Opos eipa kai sto proto mou post, kapoia pragmata dikaiologoun tin agora tous imo .. Omologo oti einai i proti fora pou agorazo OS, i otidipote allo programma pou exei sxesh me ypologisti ... Me tin peiratia, ousiastika den aksizei tpt na agoraseis, alla prosopika den niotho oti ekana "spatali" agorazontas to original paketo afou mexri stigmis eimai arketa ikanopoihmenos ..
islas canarias Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2007 Mpa, oxi ... Sto macrumors.com mpaino sxedon kathimerina kai i sintriptiki pleopsifia ton atomon einai poli euxaristimeni me ta Leopard .. Nomizo oti apo tin arxi, kaneis den perimene mia "revolutionary" update tou tipou Panther -> Tiger .. Perissotero fainotan eksarxis oti ta Leopard tha prospathousan na teleiopoihsoun ta Tiger .. Opos eipa kai sto proto mou post, kapoia pragmata dikaiologoun tin agora tous imo .. Omologo oti einai i proti fora pou agorazo OS, i otidipote allo programma pou exei sxesh me ypologisti ... Me tin peiratia, ousiastika den aksizei tpt na agoraseis, alla prosopika den niotho oti ekana "spatali" agorazontas to original paketo afou mexri stigmis eimai arketa ikanopoihmenos .. για να μη παρεξηγηθω, απ το tiger ειμαι απολυτα ευχαριστημενος (πλην του finder) απλα κατ εμε δεν ειναι δα και τρομερη αναβαθμιση.
Tougeo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Αποφάσισα τελικά να τα αγοράσω Όχι τόσο γιατί πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους (όπως συμφωνούμε όλοι απ' ότι φαίνεται), όσο για την ασφάλεια που θα νιώθω. Φοβάμαι σε ένα μηχάνημα που πλήρωσα 1400€ να βάλω κάτι σπασμένο. Δεν είμαι αρκετά εξοικιωμένος με τα mac (το έχω μόνο 4 μήνες), ώστε να έχω την ασφάλεια που έχω με το PC μου. Ευχαριστώ για τις γνώμες, Γιώργος
georgeadams Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Μπορεί να ακούγομαι σπαστικός αλλά επειδή το βλέπω πολύ συχνά, θέλω να το επισημάνω: Το γεγονός πως αναφερόμαστε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft στον πλυθηντικό (τΑ windows) δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα λειτουργικά. Είναι λάθος να λέμε "τΑ linux" ή "τΑ Mac OS X" ή "τΑ Tiger" ή "τΑ Leopard". Το σωστό είναι "τΟ linux" ή "τΟ Mac OS X" ή "τΟ Tiger" ή "τΟ Leopard".
artech Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 ...είναι 130 euros που μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα πολύ ωραία πράγματα. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, ταξίδι, ένα ωραίο γεύμα και ένα σωρό άλλα πράγματα (για τον εαυτό σου). Πολύ περισσότερα για άλλους ανθρώπους. Γιατί να το αγοράσεις; Δεν κάνεις τη δουλειά σου όπως είσαι τώρα; Σε έπεισε ότι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς το Quick Look; Ότι το Time Machine είναι phainomenal; Ότι τα Spaces work like magic; Take a break.
Tougeo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, ταξίδι, ένα ωραίο γεύμα και ένα σωρό άλλα πράγματα (για τον εαυτό σου). Πολύ περισσότερα για άλλους ανθρώπους. Γιατί να το αγοράσεις; Δεν κάνεις τη δουλειά σου όπως είσαι τώρα; Σε έπεισε ότι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς το Quick Look; Ότι το Time Machine είναι phainomenal; Ότι τα Spaces work like magic; Take a break. Προφανώς και μπορώ να κάνω καλύτερα πράγματα με τα ίδια λεφτά! Παρόλα αυτά πάρε υπόψην σου ότι ο καθένας έχει ένα διαφορετικό hobby. Το πως θα ξοδέψει λεφτά γι αυτό το hobby και τη ευχαρίστηση θα αντλήσει από αυτό είναι τελείως προσωπικό για τον καθένα. Ούτε εγώ για παράδειγμα καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ξοδεύουν 2 και 3 χιλιάρικα για να πετάνε λουλούδια σε ένα κακόφωνο/η τραγουδιστή/τρια! Επιπλέον, προφανώς και μπορώ να κάνω και χωρίς το time machine, και το quick look, και τα mac (εδώ αρχίζει η υπερβολή) και το pc και, και, και...Ταυτόχρονα όμως θα περάσω πολλές ευχάριστες ώρες ανακαλύπτοντας το νέο λειτουργικό, και εν τέλει ίσως βελτιώσω λίγο και την καθημερινή μου δουλειά. Είναι λοιπόν θέμα σύγκρισης με το τι είναι αυτά "τα καλύτερα που μπορείς να κανεις", και πόσο πιο πολύ θα τα ευχαριστηθείς...Η αρχική μου απορία τέθηκε στη βάση μήπως μπορούσα να τα γλιτώσω αυτά τα λεφτά, και όχι αν θα αποκτήσω (με τον ένα ή τον άλλο τροπο) το Leopard (είδες georgeadams???).
blu-ray Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μου αραίσει η δικαιολογία "θεωρώ πως η καινούρια έκδοση δεν αξίζει τα λεφτά, θα τα βάλω σπασμένα". Αμα δεν θεωρείς οτι αξίζει τα λεφτά της μείνε με την παλία έκδοση.
telegamesvg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Το γεγονός πως αναφερόμαστε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft στον πλυθηντικό (τΑ windows) δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα λειτουργικά. Nομίζω ότι είναι και το μόνο που "νομιμοποιούμαστε" και απο συντακτικής πλευράς να χρησιμοποιούμε το άρθρο "τα". Για τα υπόλοιπα είμαστε πραγματικά αδικαιολόγητοι ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Μου αρέσει η δικαιολογία "θεωρώ πως η καινούρια έκδοση δεν αξίζει τα λεφτά, θα τα βάλω σπασμένα". Αμα δεν θεωρείς οτι αξίζει τα λεφτά της μείνε με την παλία έκδοση. Υπάρχει και η ακόμα καλύτερη λογική: "Βάζω αντιγραμμένο λογισμικό γιατί αξίζει τα λεφτά του αλλά τα euros που κοστίζει, μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα πολύ ωραία πράγματα." Ορθόν. Αντίστοιχο του: Μου αρέσει αυτό το βιβλίο αλλά το κλέβω. Αξίζει τα λεφτά του αλλά τα ευρώ που κοστίζει μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα, πολύ ωραία πράγματα (τα οποία δεν μπορώ να κλέψω).
telegamesvg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2007 Ορθόν. Αντίστοιχο του: Μου αρέσει αυτό το βιβλίο αλλά το κλέβω. Αξίζει τα λεφτά του αλλά τα ευρώ που κοστίζει μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα, πολύ ωραία πράγματα (τα οποία δεν μπορώ να κλέψω). Απλά κλεβει ο καθενας οτι νομίζει ποιό εύκολο σύμφωνα με τις δυνατότητες του ....Αυτο συμβαινει σε ολες τις πτυχες της καθημερινοτητας μας... Το αν ειναι ηθικο και τι ειναι ηθικο αυτο ειναι μια αλλη ιστορία .... Αλλωστε το "νόμιμο" δεν εχει καμία σχεση με την ηθική ... p.s μάλλον έχουμε βγεί off topic , αλλα αξιζει τον κόπο να κανουμε μια τετοια συζητηση ....
h04xc0d3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2007 Για ποιο λόγο τα αξίζει τα λεφτά του ακριβώς; Για τα collections και το reflective dock; Ή μήπως γιατί η apple πήρε το (ελεύθερο) dtrace από το Solaris και το (επίσης ελεύθερο) systrace από το OpenBSD και τα λανσάρει ως τα φοβερά νέα "administrative" και "security" features; Ή μήπως γιατί πέταξε έξω τους παλιούς G4 (<867 MHz); 130 ευρώ είναι πολλά, ειδικά όταν έχεις πληρώσει στην ίδια εταιρία το hardware σε πολλαπλάσια τιμή από αυτήν που θα το πλήρωνες μεμονομένα. Προσωπικά θα μείνω με το 10.4 + Linux στο macbook μου, και όταν έρθει η ώρα που δε θα παίζει τίποτα σε 10.4, θα το σουτάρω και θα κρατήσω μόνο το Linux ;-) φίλε μου αν θές να βασίζεσαι σε μια εταιρία, πάντα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει marketing!!! Δηλαδή τι θα έπρεπε να πεί κάποιος για τα windows που έχουν σκατ... ασφάλεια , δέν είναι κάν unix based και κοστίζουν 500 + ευρώ!?
Tougeo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Υπάρχει και η ακόμα καλύτερη λογική: "Βάζω αντιγραμμένο λογισμικό γιατί αξίζει τα λεφτά του αλλά τα euros που κοστίζει, μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα πολύ ωραία πράγματα." Ορθόν. Αντίστοιχο του: Μου αρέσει αυτό το βιβλίο αλλά το κλέβω. Αξίζει τα λεφτά του αλλά τα ευρώ που κοστίζει μπορούν να ξοδευτούν και για άλλα, πολύ ωραία πράγματα (τα οποία δεν μπορώ να κλέψω). Δεν έχεις άδικο ότι δεν είναι σωστή λογική αν το δεις από πλευράς νομιμότητας. Όμως αν το δεις από πρακτική πλευρά είναι αδύνατο ένας χρήστης να έχει όλο το λογισμικό που χρησιμοποιεί αγορασμένο. Και ναι ... υπάρχει το Open Source ... που είναι ως επι το πλείστον δωρεάν, όμως δεν μπορείς να λειτουργήσεις μόνο με Open Source! Θα μου πεις έτσι λειτουργείς στην καθημερινότητά σου? Ότι δεν μπορείς να αγοράσεις για να "λειτουργήσεις" το κλέβεις? Προφανώς όχι! Τότε τι είναι αυτό που κάνει το "ηλεκτρονικό έγκλημα" πιο "δημοφιλές"? Είναι η ασφάλεια του ότι δεν θα σε πιάσουν. Και ναι δεν έχω καθόλου τύψεις που το λέω. Γιατί ξέρω ότι η μαμά Apple, Microsoft (βάλε ότι θες εσύ), δεν θα πεινάσει αν εγώ κατεβάσω το λογισμικό της... Ίσα ίσα που με το να το χρησιμοποιούμε κερδίζουν (και το ξέρουμε όλοι αυτό). Επομένως, ναι προτιμώ εφ' όσον είναι ασφαλές κάτι, να το κατεβάσω παράνομα, από το να το αγοράσω, γιατί ναι, έχω πολύ πιο ωραία πράγματα να αγοράσω με τα ίδια λεφτά.... Φιλικά, Γιώργος
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2007 Δεν έχεις άδικο ότι δεν είναι σωστή λογική αν το δεις από πλευράς νομιμότητας. Όμως αν το δεις από πρακτική πλευρά είναι αδύνατο ένας χρήστης να έχει όλο το λογισμικό που χρησιμοποιεί αγορασμένο. Και ναι ... υπάρχει το Open Source ... που είναι ως επι το πλείστον δωρεάν, όμως δεν μπορείς να λειτουργήσεις μόνο με Open Source! Έχει ξαναγίνει η συζήτηση, αρκετές φορές. Μπορώ να σου απαντήσω επιγραμματικά στo παραπάνω ζήτημα που θίγεις: - Κακά τα ψέματα, για όσες δουλειές ασχολείται ο μέσος χρήστης υπάρχουν freeware ή έστω donation-ware προγράμματα - ειδικά για MacOS. Το βλέπω από τον δικό μου Mac, όπου το 80% των προγραμμάτων είναι freeware. Οπότε το επιχείρημα "δεν μπορείς να λειτουργήσεις μόνο με Open Source" είναι έωλο και παραπειστικό: δεν σου είπε κανείς να χρησιμοποιείς μόνο open source, υπάρχουν και closed source δωρεάν προγράμματα. - Εάν τώρα χρησιμοποιείς αντιγραμμένα εμπορικά προγράμματα για την εργασία σου (και όχι για τον χαβαλέ σου), τότε, λυπάμαι που θα το πω, δεν είσαι απλά κατακριτέος αλλά και υποκριτής. Γιατί εσύ βγάζεις εισόδημα κλέβοντας τον κόπο και την εργασία άλλων (των προγραμματιστών εν προκειμένω), στους οποίους στερείς το δικό τους εισόδημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.