Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο σε πολυκατοικία...Βοήθεια....

Executor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω μια πολυκατοικία με 30 διαμερίσματα και έχω κάνει δίκτυο για να έχουν όλοι internet.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι αν κάποιοι ανοίξουν torrent το ιντερνετ καταρρέει...Με αποτέλεσμα κάποιοι να θυμώνουν.Πως θα μπορέσω να το λύσω αυτο το πρόβλημα? Και ρωτάω το εξής...υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το εγκαθιστας σε έναν server και να μπορεί να ελέγχει όλα τα pc το download τους?Δοκίμασα το NetLimmiter αλλά πρέπει να το κάνεις εγκατάσταση σε κάθε pc και το κατάλαβαν και το έκλειναν. Υπάρχει κάποια λύση πάνω σε αυτό?

Α να αναφέρω ότι έχω 2 γραμμές internet απο 1Μb...

και κάτι άλλο...μπορώ να χωρίσω τις γραμμές έτσι ώστε απο την μία να έχουν download και απο τιν άλλη να έχουν μόνο torrent....

Περιμένω ιδέες παίδες...και ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!:rolleyes:

Δημοσ.

diskola ta pramata file me ta torrents....katarxas exoun kai oi 30 internet?

1) to 1mb de ftanei oute gia 2 pc me torrents anoixta...

2) kai 20 mb na valeis me 2 pc me torrents sto full...pali to idio...

3) uparxoun luseis opws sta internet kafe me servers pou diaxeirisontai to Qos kai alla polla alla einai megalo bleksimo...kai pali me ta torrents de ginete douleia....

to mono pou ginete einai na valete ana 2-3 diamerismata grammi....kai pali na sinenountai gia tis meres k wres torrent....kai ola mazi se ena diktio na moirazoun ta katevasmata....

Δημοσ.

Καλά, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τους χρήστες και να επιβάλεις κάποια πολιτική. Αν είχατε ένα pc σαν server στον οποίο θα μπαίναν όλοι και θα κατεβάζαν από εκεί τα torrents? Έτσι θα είχατε ένα μόνο pc να κατεβάζει, αλλά και θα γλιτώνατε πολλαπλά κατεβάσματα.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και θα λύσει το πρόβλημα! Απλώς μου ήρθε στο μυαλό!:rolleyes:

Δημοσ.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο PC το οποίο να εκτελεί χρέη router και να εφαρμόζει QoS.

Οι μηχανισμοί Packet Filtering και Traffic Control του Linux, του FreeBSD και του OpenBSD δίνουν απεριόριστη ελευθερία παραμετροποίησης για να επιβάλεις ακριβώς την πολιτική που θέλεις, για τα windows δε ξέρω.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις κάποιον embedded router που να υποστηρίζει QoS, όμως θα σου έλθει πιο ακριβά και σίγουρα δε θα έχει τόσες δυνατότητες.

Πάντως αναμφίβολα το QoS από έναν κεντρικό router είναι η πιο ορθή λύση.

3) uparxoun luseis opws sta internet kafe me servers pou diaxeirisontai to Qos kai alla polla alla einai megalo bleksimo...kai pali me ta torrents de ginete douleia....

Το ότι θέλει κάποιο χρόνο και διάβασμα, σίγουρα θέλει, αλλά μπορεί να γίνει δουλειά. Το Netfilter του Linux μπορεί να κάνει match πολλά Layer 7 πρωτόκολλα (π.χ. http, torrent, gnutella, κλπ) και μπορείς επίσης να βάλεις σε μια πριμοδοτημένη ουρά (που να έχεις ορίσει να έχει στη διάθεσή της ένα ελάχιστο εγγυημένο bandwidth) αυτά που σε ενδιαφέρουν με βάση τα headers του network/transport layer (π.χ. συνδέσεις προς τις ports 80, 25, 110 κ.ο.κ.). Αν κάποιοι χρήστες δοκιμάζουν εξυπνάδες, μπορείς να παρέχεις πρόσβαση με εγγυημένο bandwidth μόνο μέσω application layer proxies (π.χ. squid) και όλες οι άλλες εφαρμογές να παίρνουν ό,τι περισσεύει.

Δημοσ.

Απλά τα πράγματα, χρειάζεσαι ένα pc με linux, το οποίο θα εκτελεί χρέη router και όλοι οι ένοικοι θα συνδέονται με αυτό για να έχουν internet.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είναι 24/7 ανοιχτό, οπότε θα πρέπει να προβλέψεις για το ανάλογο redundancy

Δημοσ.

paides ontos kai ego poy to kaloskeftika dyskola ta pragmata...nai kai oi 30 exoun internet einai polikatoikia me 30 diamerismata se ola foithtes...exo 2 grammes poy einai 15 diamerismata gia ka8e syndesi...

Kamia kainourgia idea ?

Δημοσ.

1 sindesi 4 atoma to polu....ade pes 5...giati na na stiseis linux server xlomo se kovw :D...apo 5 euro to mina na dinoun 30 diamerismata...vgikan...torrent den theloun? de ginete alliws....to bandwith kostizei...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...