Προς το περιεχόμενο

Παράλληλη PCI

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Το πρόβλημα: Εγκατέστησα στο γραφείο ενός φίλου σε έναν υπολογιστή μία παράλληλη PCI, γιατί η on-board έχει πρόβλημα. Συνδέσαμε στην κάρτα έναν HP Deskjet 815C. Όλα πηγαίνουν καλά με τις εκτυπώσεις. Το πρόβλημα είναι πως, όταν ανοίξει ο υπολογιστής, και στη συνέχεια, την πρώτη φορά που θα ανοίξει ο εκτυπωτής, ο τελευταίος τραβάει ένα χαρτί (μία Α4 σελίδα). Το ίδιο συμβαίνει και αν ανοίξουμε πρώτα τον εκτυπωτή και μετά ανοίξουμε το PC. Τότε, με το που θα ανοίξει ο υπολογιστής, πάλι ο εκτυπωτής τραβάει ένα χαρτί.

Κοίταξα αρχικά τις ρυθμίσεις απ' το BIOS, μήπως βρω κάτι σχετικά με την PCI που εγκατέστησα την παράλληλη, αλλά και γενικότερα μήπως βρω κάτι που θα λύσει το πρόβλημα. Τίποτα.

Κοίταξα μήπως βρω κάτι στις ρυθμίσεις της κάρτας μέσα απ' τα Windows. Και πάλι τίποτα.

Κάποια βοήθεια;

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Δεν θέλουμε να εγκαταστήσουμε τον εκτυπωτή στην USB που έχει...

Δημοσ.

Είναι μέρος των διαγνωστικών που κάνει ο εκτυπωτής όταν ανοίγει, και δε νομίζω να μπορείς να το αλλάξεις. Σ' έναν Deskjet 3820 που έχει ένας γνωστός μου, εδώ και 4 χρόνια περίπου, κάθε φορά που ανάβει τον εκτυπωτή, ανεξάρτητα από το αν έχει ανάψει τον υπολογιστή, ο εκτυπωτής τραβάει μια σελίδα και την βγάζει λευκή.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως είναι ίδια περίπτωση με τον 3820 του γνωστού σου. Γιατί στη δική μου περίπτωση, όταν τον είχα συνδεδεμένο στην onboard LPT1: δεν το έκανε αυτό.

Δημοσ.

Το τράβηγμα σελίδας οφείλεται στο σήμα reset που δίνει η νέα παράλληλη θύρα που τοποθέτησες στον εκτυπωτή.

Αυτό το σήμα το έδιναν όλες οι παλιές παράλληλες θύρες και μάλλον το chip της δική σου ανήκει σχεδιαστικά σ' αυτή τη γενιά.

Το σήμα αυτό δεν χάνεται από τη θύρα έως ότου αυτή έρθει σε επικοινωνία με το πρώτο περιφερειακό που θα συνδεθεί πάνω της και γι' αυτό δεν αλλάζει κάτι όταν αλλάζεις τη σειρά εκίνησης των συσκευών.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησής του από την κάρτα μέσω jumbers ή software.

Ψάξε αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και απενεργοποίησε το σήμα reset κατά την εκκίνηση της κάρτας με την παράλληλη θύρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...