Προς το περιεχόμενο

P4 oc

thanasis00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο προσωπικη εμπειρια αν εχεις καλο airflow και δν εχει σκονες θα παει για max στα 3.6 περιπου και για stable 24/7 θα το αφησεις καπου στα 3.4-3.5 αναλογος τις θερμοκρασιες.

Δημοσ.

vasika elega to pol imexri 3.3 peripou den thelw na paei extreme kai na exw probs meta... twra gia airflow, to katharizw sixna to kouti den exei tetoio prob pisteuw...

twra pws na to kanw den kserw...

Δημοσ.

Εξαρτάται και από το υπόλοιπό σου σύστημα το o/c του cpu σου ... Για πες μας και την υπόλοιπη σύνθεση και εδώ είμαστε για περαιτέρω πληροφορίες ;) Ενημερωτικά σου λέω ότι εγώ είμαι 24/7 στα 3.4GHz με stock Vcore με τον "northy" της υπογραφής μου ...

Έπειτα είμαι Spi 1M stable μέχρι τα 3455ΜΗz, και max validation στα 3500MHz με stock Vcore ;)

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=254311

Στα 3D Mark με ότι timings και ότι dividers παίξω πιο πάνω από τα 3335 MHz διαφορά δεν υπάρχει ... Θέλω mobo καινούργιο, ώστε να είμαι 3D Mark stable σε frequencies > 3.5GHz ...

3dmark01181202gc7.th.jpg

Δημοσ.

σου ειπαμε πες μας τι συστημα εχεις(τα υπολοιπα)

OC θα κανεις απο το BIOS.

Λογηκα καπου θα εχει μια καρτελα advanced και καπου θα εχει cpu config η κατι παρομοιο.Τελοςπα θα ψαξεις να βρεις επιλογη για να ανεβασεις το fsb(front side bus)μεχρη να φτάσει στην επιθυμητη ταχυτητα.

Δημοσ.

sry to ksexasa afto...

exw: P4 3.00GHz( auto to kserete :P)

1GB RAM TWINMOS (den thimamai MHz nomizw 433 i 600)

MOBO VIA® P4M800Pro / 8237 (ligo palia vevaia)

Karta grafikwn GF FX 5200 TD 256MB (tha tin allaksw sintoma me 7600gs)

auta...

Δημοσ.

Λοιπόν, ας σε βοηθήσουμε λιγάκι γιατί μας τα μπέρδεψες μου φαίνεται :-) ... Κατά πρώτον είναι bios και όχι nios ... :-D Το boot device priority βρίσκεται σε μία από τις υποκαρτέλες του advanced, ενώ έπρεπε να πας στο Chipset Configuration (παίξε λίγο με το bios ώστε να το βρείς - ή τέσπα κάτι παρόμοιο - αφού από motherboard σε motherboard τα πράγματα αλλάζουν ;)).

Ακολούθησε σε παρακαλώ τα βήματα που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες και μετά τα λέμε (Sorry αλλά τα έκανα με Photoshop αρκετά βιαστικά, οπότε οι ατέλειες είναι υπαρκτές :-D)

Μπες στο chipset configuration (ή τέσπα ψάξε για μια παρόμοια ονομασία αφού όπως σου είπα κάθε mobo έχει διαφορετικό bios)

pic11ks6.th.jpg

pic21024x768th0.th.jpg

pic31024x768dx3.th.jpg

pic41024x768cq9.th.jpg

Πάμε και για τη βασική photo ... :P

pic51024x768nk1.th.jpg

I hope I was of a little help dude ...

George_o/c

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...