Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με την αγορά digitizer

PeterGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα digitizer. Θα ήθελα απόψεις γύρω από μοντέλα, τιμές, μεγέθη (Α6, Α5, Α4 κτλ).

Δημοσ.

Περισσότερο για Photoshop και Illustrator. Δεν ξέρω ποια διάσταση είναι κατάλληλη για να ξεκινήσω. Τι μου προτείνεις;

Δημοσ.

Η καλύτερη διάσταση να ξεκινήσεις είναι η 12 x 18 in (30.5 x 45.7 cm).

Η πινακίδα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Καλό είναι να είναι USB για ταχύτερη απόκριση, αλλά αν την θέλεις να την τοποθετήσεις σαν canvas τότε μάλλον θα χρειαστείς μια Bluetooth.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πολύ καλό pen tip.

Πρέπει να είναι μαλακό, να ρολλάρει πανεύκολα επάνω στην πλάκα και να έχει καλή αίσθηση της πίεσης (1024 επίπεδα πίεσης) αν είναι αγγίγματος, ή να έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια αν είναι τύπου airbrush, και να είναι απαραιτήτως ασύρματο αλλά ελαφρύ (τροφοδοσία ρεύματος με μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου), γιατί όσο να 'ναι το καλώδιο δεν ενδίκνυται για τη χρήση που το θέλεις.

Επίσης τα βασικά κουμπιά του πρέπει να είναι κοντά στο tip και εργονομικά τοποθετημένα.

Αν το θέλεις και για ποντίκι μπορείς να πάρεις και ένα cursor μαζί με το tip, ο οποίος καλό θα είναι να έχει πολλά κουμπιά (συνήθως 16) για να βάλεις εκεί τα αμέσως απαραίτητα sortcuts.

Πάντως εμένα με βολεύει καλύτερα το ποντίκι απ' ότι ο cursor ενός digitizer.

Οι καλύτερες εταιρείες γι αυτό που ζητάς είναι κατά σειρά η Wacom και η Calcomp.

Για αναλυτικές πληροφορίες δες εδώ.

Καλή αγορά! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...