BritGreek Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Γεια χαρά σε όλους. Έχουμε ένα Turbo X εδώ και ένα χρόνο. Λόγω ιών, κι επειδή δεν δούλευαν πάντα τα USB ports, επιλέξαμε να κάνουμε format και να ξαναπεράσουμε τα windows. Βάλαμε λοιπόν το CD των win XP που συνόδευε τον υπολογιστή, άρχισε να φορτώνει τα αρχεία, αλλά όταν τελειώνει η διαδικασία αυτή, βγάζει μήνυμα οτι δεν υπάρχουν σκληροί δίσκοι στον υπολογιστή. Μέσα από το BIOS οι σκληροί δεν εντοπίζονται κι έτσι δεν μπορώ να εγκαταστήσω τίποτα. Δοκίμασα να βάλω το CD του motherboard πρώτα αλλά ζητάει floppy. Τα CD που μου έχουν δώσει είναι τα εξής: P5B Series (ASUS) VGA Driver Tornado Drivers Win XP SP2 OEM Μετά από το τρέξιμο του CD των windows δεν βλέπει καν τους σκληρούς. Τι μπορώ να κάνω παιδιά; Σας ευχαριστώ.
shodan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Πρέπει να φτιάξεις μια δισκέτα από το cd της μητρικής για να μπορέσoυν τα windows να δoύνε δίσκους sata (θα πρέπει να πατήσεις F6 κατά τη διάρκεια της ανίχνευσης υλικού που κάνουν τα windows). όπως πολύ σωστά παρατήρησες θέλεις οδηγό δισκέτας.
BritGreek Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δηλαδή αν δεν έχω floppy (που δεν έχω) δεν μπορώ να κάνω format στο pc; Δοκίμασα να κάνω disable το SATA από το BIOS αλλά δεν έγινε τίποτα. Άρα αναγκαστικά πρέπει να τον πάω στο Πλαίσιο για να μου κάνουν εκείνοι format. Υπάρχει περίπτωση αντί για δισκέτα να χρησιμοποιήσω το stick μου και να το δεί ως δισκέτα; 4 Turbo X έχουμε. Είναι το μόνο που μας κάνει αυτό το πρόβλημα.
polaki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Υπάρχει τρόπος άν και είναι μανούβρα να εφαρμόσεις τους drivers των SATA στο CD των Windows που θα κάνεις εγκατάσταση. Το είχα δει πριν λίγες μέρες, http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=111960 αυτό είναι το λινκ. Είναι για λαπτοπ αλλά το ίδιο ισχύει και για σενα! Αφού έχεις άλλα pc, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Γνωμη μου είναι μιας και είναι Κυριακή και έτσι κ αλλιως ειναι κλειστο το Πλαίσιο δοκίμασε να το φτιάξεις εσύ, να γλιτώσεις και τα λεφτά του Πλαισίου. Αν θυμάμαι καλά μια 30? είναι σίγουρα!
Black Demis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Εδώ ο φίλος μας ο BritGreek λέει ότι ούτε από το Bios δεν φαίνονται… Τότε πως γίνεται από δισκέτα να κάνει κάτι???
BritGreek Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας παιδιά. Λοιπόν, προσπάθησα και κατέβασα από Asus τους drivers ακριβώς γι'αυτό το θέμα. Τους ενσωμάτωσα στα Win Xp με το Nlite και θα κάνω τώρα δοκιμή. Θα σας ενημερώσω. EDIT: To πρόβλημα λύθηκε. Με το NLite η δουλειά έγινε άψογα και πάρα πολύ γρήγορα. Όλα τέλεια. Όσο ζει κανείς μαθαίνει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.