aghahowa Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 καταρχην ισως να ποσταρω σε λαθος τομεα για αυτο συγχωρεστε με προσπαθω να μαθω την αλγεβρα boole και τις πραξεις της αλλα δεν καταλαβαινω και πολλα,,, εχω το εξης Α' *Β+Α*Β'+Α' * Β'= (ΓΡΑΦΩ) Α' *Β+(Α+Α')*Β' =Α'*Β+1*Β'= Α'*Β+Β' εχω τελειωσει? μπορω να κανω τιποτα αλλο? βασικα και αυτα που εκανα σωστα ειναι?? ( ΤΟ ' ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ) επισης εχω και αυτην αλλα δεν εχω ιδεα τι γινεται Α' * Β *C +Α* Β' *C +A*B = καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη
Vatos_locos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 θες να το μάθεις η να το λύσεις ? θες να το κανεις μετά σε κύκλωμα η όχι αν ξέρεις τον χάρτη καρνό θα το λύσεις πολύ πιο εύκολα αλλα αν τα ζητάς έτοιμα δεν θα τα μάθεις ποτέ
alkisg Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Στα γρήγορα πρέπει να βγαίνουν 1) Α΄ + Β΄ 2) AB + AC + BC το πώς... βρες το μόνος σου!
zenso Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 επισης εχω και αυτην αλλα δεν εχω ιδεα τι γινεται Α' * Β *C +Α* Β' *C +A*B = Αν γνωρίζεις τα αξιώματα και θεωρήματα της αλ.Boole -που δεν είναι πολλά- λύνεται εύκολα. 1] A'BC + AB'C + AB [.Βγαζεις το B κοινο παραγοντα για το 1ο και 3ο μελος,αρα --> 2] B (A + A'C) + AB'C [.Απο θεωρημα,οταν εχεις X + X' Y ,αυτό ισούται με X + Y .Αρα το περιεχομενο της παρενθεσης γινεται απο A + A'C --> A + C .Και μας μενει --> 3] B (A + C) + AB'C --> AB + BC + AB'C [.Βγαζεις κοινο παραγοντα το A για το 1ο και 3ο μελος,και εχεις --> 4] A (B + B'C) + BC [.Η παρενθεση απλοποιειται οπως και παραπανω οποτε εχεις --> 5] A (B + C) + BC --> AB + AC + BC Φυσικά με Karnaugh είναι όλα πιο απλά
Vatos_locos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 εγώ πάντως από ότι φαίνεται τα ξέχασα τα έσβησα τα δικά μου γιατί ήταν λάθος μην το μπερδέψω πιο πολύ
zenso Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Φοβάμαι πως και γω δε θ'αργήσω να τα ξεχάσω Αλλά αφού τα χω φρέσκα,είπα να βοηθήσω. Καταραμένα ψηφιακά
Vatos_locos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 άστα να πάνε ούτε εγώ τα χώνεψα αλλα έπρεπε να τα μάθω για να τελειώσω
zenso Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Don't we all? Μαθαινεις --> περνας --> ξεχνας . The circle of studies. Εκτος απ'αυτα που πραγματικα σ' ενδιαφερουν. Στην περιπτωση μου,Οχι η αλγεβρα boole
aghahowa Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 ευχαριστω πολυ παιδια... δεν ρωτησα επειδη βαριομουν να τα λυσω αλλα επειδη δεν ειχα ιδεα τι να κανω... θα προσπαθησω να κανω τα υπολοιπα μονος μου.... αληθεια ξερει κανεις πως μπαινει η πανω παυλα στο word?
zenso Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Πατάς CTRL + F9, και εμφανιζονται 2 αγκυλες { } Μέσα στις αγκύλες γράφεις: EQ \x \to(A) [στην παρενθεση βαζεις το γραμμα που θες να υπεργραμμισεις] Αρα τωρα εχεις αυτο: {EQ \x \to(A)} .Πατας SHIFT + F9, et voila!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.