Gibs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Φαντάζομαι οι περισότεροι θα έχετε λιώσει στο γέλιο και θα αναρωτιέστε αν κάνω πλάκα. Λοιπόν όχι δεν κάνω πλάκα,όσο και ηλίθιο να φαντάζει,έχω ένα μικρό πρόβλημα! Αυτός είναι ο αλγόριθμος μου για το θέμα του τίτλου. Program Divide;Uses WinCRT; Var i,k,c:real; begin Writeln; Writeln('Divide two real numbers'); Writeln; Writeln('Please type the first number'); Readln (i); Writeln('Please type the second number'); Readln (k); c:=i/k; If (i>0) and (k>0) then; Writeln ('The Result is '); Writeln ©; If (i=0) and (k>=0) then; Writeln ('0'); If (i>=0) and (k=0) then; Writeln ('The second number is equal to zero,therefore,the equation is impossible'); If (i=0) and (k=0) then; Writeln ('Both numbers are equal to zero,therefore,the equation is impossible'); end. Και να αυτό που μου εμφανίζει (attached) Ερωτήσεις 1)Πώς μπορώ να θέσω μέχρι πόσα δεκαδικά ψηφία να εμφανίζει? 2)Τι πατατιά έκανα και μου εμφανίζει τα 2 μηνήματα των τελευταίων 2 IF?Και μετά το 0? Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους απαντήσουν στο ταπεινό μου ερώτημα/πρόβλημα .Που να αρχίσω C++ και Java....εδώ θα κατασκηνώσω!
Dklearhos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 1)μπορείς να χρησιμοποιήσεις μορφοποίηση π.χ. Writeln (result:8:2) σημαίνει στα 8 δεσμευμένα ψηφία τα δύο είναι δεκαδικά. 2)Tα if statements συντάσσονται ως εξής If .... then εντολές; else εντολές; ********Χρησιμοποίησε το google για βοήθεια και φυσικά διάβασε κάποιο βιβλίο....*******
Gibs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Ευχαριστώ πολύ!Διαβάζω όσο μπορώ (και καταλαβαίνω).
sivadWS2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Τα if statements συντάσσονται κανονικά ως εξής If .... then εντολή (χωρίς το ; ) else εντολή; ή If .... then begin εντολές; end(χωρίς το ; ) else begin εντολές; end; Επίσης το πρόγραμμα σου πρέπει να υπολογίζει τη τιμή c:=i/k μόνο όταν κ<>0 και να μην κάνεις τον έλεγχο μόνο για να βγάλεις τα μηνύματα.... Τέλος διαιρέσεις γίνονται και μεταξύ αριθμών <0
[email protected] Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2007 Genika ta tosa if 8a mporousan na paralif8oun dn Brisko to akribo stoxo tous .. alla Tespa Otan 8a ta typoseis stHn write .. 'h Writeln dosta etsi eso .. i .. H metablitH writeln(i:7:2) 7 -> to eBros ton psifion tou arithmou 2-> ta dekadika tou arithmou .... an einai pano apo 2 StrogilopoiHte ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.