The_Judas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Οι τελευταίοι δίσκοι της Seagate εχουν προβλήματα με τον θόρυβο, ξεπερνώντας δίσκους των 10.000 στροφών.. ειδικα κατα το seek. Είχα κ εγώ παρόμοιο πρόβλημα (έχω ανοίξει θέμα παλιότερα) και το έλυσα εν μέρει: 1. απενεργοποιώντας το NCQ (Native Command Queing). Οι δίσκοι της Seagate είχαν παλιότερα ρύθμιση acoustic management την οποία αναγκάστηκαν να την απενεργοποιήσουν εξαιτίας "πνευματικών δικαιωμάτων". Διάβασα σχετικά σχόλια όπου αναφέρεται οτι η Seagate έμμεσα χρησιμοποιεί την απενεργοποίηση του NCQ έτσι ώστε να μειώσει την ταχυτητα του seek - άρα και τον πολύ θόρυβο. Δεν ακουγεται λογικό (μιας κ το NCQ στην θεωρία σημαίνει λιγότερες άσκοπες κινήσεις της κεφαλής) αλλά δουλέυει. Τα αποτελέσματα της απενεργοποίησης ΔΕΝ ειναι άμεσα εμφανή στον θόρυβο, αλλα προκύπτουν "εν καιρό". Μετά απο πολύ καιρό που ειχα απενεργοποιημένο το NCQ, το επανενεργοποίησα και ο ήχος πήρε αισθητά "τα πάνω του". Άρα NCQ off=λιγότερος θορυβος χωρίς παράλληλα αισθητή πτώση της ταχύτητας του δίσκου. Πως απενεργοποιείς το NCQ στους Seagate? Μέσω BIOS ή μέσω κάποιου προγράμματος της Seagate?
kostasSTi Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Κι εγώ έχω 2Χ320 barracuda αλλά δεν ακούγεται κανένας... Ο Raptor ακούγεται.
takis renesis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Ναι φιλε μου κανοθν θορυβο.Γιατι νομιζεις τους ονομασαν barracuda
Vice Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 όντως ο Raptor ακούγεται αρκετά μπορώ να πώ. αλλα εαν απενεργοποιήσεις το superfetch στα vista βελτιώνεται η κατάσταση μιας και δεν λειτουργεί συνέχεια ο σκληρός. εχω όμως και τον 500αρη WD ο οποίος είναι εντελως αθόρυβος. δεν υπάρχει λέμε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Ναι φιλε μου κανοθν θορυβο.Γιατι νομιζεις τους ονομασαν barracuda επειδή το Barracuda είναι το γρηγορότερο ψάρι στον πλανήτη or something... πάντως θόρυβο αποκλείεται να κάνει το ψάρι btw u fail
vjshadow Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Κι εγώ έχω 2χ250 (ST3250624AS και ST3250824AS) που ακούγονται αρκετά. Δεν ξέρω αν έχουν πρόβλημα, αλλά τους έχω ψιλοσυνηθίσει. Ελπίζω να μην μου δημιουργήσουν κάτι στο μέλλον...
nikoskon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 2x80GB SATA RAID0 για λειτουργικό και ακούγονται ελάχιστα. Λιγότερο από αντίστοιχους WD και Maxtor πάλι σε 2x80GB SATA RAID0 που είχα στο παρελθόν.
sotos 1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Κι εγώ έχω 2χ250 (ST3250624AS και ST3250824AS) που ακούγονται αρκετά. Δεν ξέρω αν έχουν πρόβλημα, αλλά τους έχω ψιλοσυνηθίσει. Ελπίζω να μην μου δημιουργήσουν κάτι στο μέλλον... ST3250410AS=2x250 κανενας θορυβος και πριν 2χ160 αθορυβοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.