Προς το περιεχόμενο

Seagate Barracuda και θόρυβος

soiramk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μου δώσουν πιστωτικό τελικά να πάρω τον ίδιο ή τον WD? Δε θελω να έχω πάλι τέτοιο θόρυβο, γιατί το pc είναι στο δωμάτιο που κοιμάμαι.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

O Seagate 320 που έχω είναι αθόρυβος και σε λειτουργία και στο seek time, οι δύο Maxtor 80 έιναι αθόρυβοι σε λειτουργία αλλά κάνουν θόρυβο στο seek και ο 80αρις WD είναι θορυβόδης σε λειτουργία αλλά αθόρυβος στο seek. :dizzy:

Δημοσ.

έχω και εγώ την αίσθηση οτι στο e-shop ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ξέρουν και παραξέρουν απλά δεν θέλουν να παραδεχτούν οτι μεταπουλάνε "δεύτερες" παρτίδες....

Δημοσ.
με έβαλες σε σκέψεις τώρα...

λες να πάω και εγώ για αντικατάσταση?

νόμιζα πως είναι φυσιολογικό να κάνει αυτόν τον θόρυβο, μιας και παραπονιούνται πολλοί...

όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει πολύ ''υλικό'' μέσα, και για να κάνω backup όλα αυτά θέλω μέρες...

:mad:

Κάνε backup και στείλτον πίσω.

Εγώ πήγα τον δικό μου στο Πλαίσιο μαζί με μια εκτύπωση απο το διαγνωστικό της seagate που έδειχνε πως δεν περνούσε τα τέστ και μου το άλλαξαν σε 5 λεπτά.

Ο νέος είναι ουσιαστικά αθόρυβος....

Δημοσ.

Εδώ είμαι επιτέλους! Λοιπόν στην αρχή μου αντικατέστησαν τον Seagate με τον ίδιο δίσκο, δε μου έδωσαν πιστωτικό ώστε να πάρω τον WD που ήθελα, λεγοντάς μου πως "βαράγανε οι κεφαλές" και για αυτό έκανε θόρυβο. Τους είπα οτι εγω αν κάνει πάλι τον ίδιο θόρυβο δεν τον κρατάω και θα τον επιστρέψω για 2η φορά! Για να μην πολυλογώ, ο δίσκος έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο θόρυβο!!! Κατέληξα στο Μενίδι και ύστερα απο πολλές διαβουλεύσεις και τηλέφωνα με δίαφορους "υπεύθυνους", μου έδωσαν τον WD που ζήτησα. Μόλις τον έβαλα και πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με τους 2 προηγούμενους!! Δεν ακούγεται τπτ.

Υ.Γ.: Και για να συμληρώσω την ιστορία μου με το e-shop... οταν τους είπα οτι ο Seagate που είχα πληρώσει είναι 10ε ακριβότερος απο τον WD που τελικά πήρα και αν έχω κάποιο πιστωτικό, μου είπαν οτι αυτο που έγινε ήταν για δική μου εξυπηρέτηση και δεν υπάρχει πιστωτικό(οχι οτι αυτό είναι το πρόβλημα). Τι να πώ... Έχοντας και άλλα προβλήματα με το e-shop(με έναν σπασμένο σταθεροποιητή) το μονο που ξέρω είναι οτι τρέχω 3 βδομάδες:-(

Δημοσ.

Δυο seagate που εχω sata, εναν 80αρη κι εναν 320αρη γκαριζουν σαν γαιδουρια. Ολο γκρου γκρου και δωσε γκρου γκρου αλλα δεν με ενοχλει.Ειναι σκυλια μαυρα και 5 χρονια εγγυηση ειναι καλα.

Δημοσ.
, οι δύο Maxtor 80 έιναι αθόρυβοι σε λειτουργία αλλά κάνουν θόρυβο στο seek . :dizzy:

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω γαμώτο ποιον ακριβώς έχεις.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εχω κι εγω ενα seagate 250 και με ενοχλει ο θορυβος

τωρα θελω να παρω αλλον ενα αλλα δε θελω WD με τιποτα

τι προτεινετε ?

Δημοσ.

Οι τελευταίοι δίσκοι της Seagate εχουν προβλήματα με τον θόρυβο, ξεπερνώντας δίσκους των 10.000 στροφών.. ειδικα κατα το seek.

Είχα κ εγώ παρόμοιο πρόβλημα (έχω ανοίξει θέμα παλιότερα) και το έλυσα εν μέρει:

1. απενεργοποιώντας το NCQ (Native Command Queing). Οι δίσκοι της Seagate είχαν παλιότερα ρύθμιση acoustic management την οποία αναγκάστηκαν να την απενεργοποιήσουν εξαιτίας "πνευματικών δικαιωμάτων". Διάβασα σχετικά σχόλια όπου αναφέρεται οτι η Seagate έμμεσα χρησιμοποιεί την απενεργοποίηση του NCQ έτσι ώστε να μειώσει την ταχυτητα του seek - άρα και τον πολύ θόρυβο. Δεν ακουγεται λογικό (μιας κ το NCQ στην θεωρία σημαίνει λιγότερες άσκοπες κινήσεις της κεφαλής) αλλά δουλέυει. Τα αποτελέσματα της απενεργοποίησης ΔΕΝ ειναι άμεσα εμφανή στον θόρυβο, αλλα προκύπτουν "εν καιρό". Μετά απο πολύ καιρό που ειχα απενεργοποιημένο το NCQ, το επανενεργοποίησα και ο ήχος πήρε αισθητά "τα πάνω του". Άρα NCQ off=λιγότερος θορυβος χωρίς παράλληλα αισθητή πτώση της ταχύτητας του δίσκου.

2. Χαλάρωσα τις βίδες του σκληρού δίσκου - οι οποίες παρεπιπτώντως είναι με ειδικά λαστιχάκια. Με τον τρόπο αυτό μειώθηκε η φυσική επαφή του δίκου με το σασί και έτσι σταμάτησε να λειτουργεί το κουτί μου σαν ηχείο. Αν δεν έχετε λαστιχάκια στις βίδες, το χαλάρωμα των βιδών δεν ξερω αν θα δουλέψει... σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να σκεφτείτε πατέντες απομόνωσης της φυσικής επαφής του δίκου απο το σασί (ίσως με παρεμβολή λάστιχου ή μονωτικής ταινίας ή χαρτονιού όπου υπάρχει επαφή μέταλλου με μέταλλο).

Οι πλέον αθόρυβοι δίσκοι σήμερα είναι της WD και της Samsung. Εγώ προτιμώ τους WD λόγω καλύτερων επιδόσεων γενικά... Μάλιστα είμαι στην διαδικασία να αγοράσω αυτή την στιγμή και σκέφτομαι κάποιο μοντέλο RAID της WD με 5 χρόνια εγγυηση, σαν κ αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=841692

Δημοσ.
εχω κι εγω ενα seagate 250 και με ενοχλει ο θορυβος

τωρα θελω να παρω αλλον ενα αλλα δε θελω WD με τιποτα

τι προτεινετε ?

Λαχείο είναι φίλε μου ο θόρυβος. Έχω έναν KS της WD και έχει έναν ίδιο ένας φίλος μου. Ο δικός του κάνει αισθητά λιγότερο θόρυβο από το δικό μου. Οπότε...

Δημοσ.

και εμένα ο barracuda ακούγεται σαν τρακτέρ...

δεν με ενοχλεί ιδαίτερα, γιατί δεν έχω λειτουργικό πάνω του, οπότε δεν δουλεύει πολύ.

παρ'όλα αυτά είναι ψυχολογικοί οι λόγοι που με ανησυχούν, σε περίπτωση που κάτι δεν δουλεύει καλά...

όσο περισσότερους βλέπω να αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, τόσο πιο άνετα νιώθω... :-)

Δημοσ.

εγω με το παλιο κουτι που ο ανεμιστηρας εκανε σαν τρακτερ, δεν ακουγα τιποτα απο τον δισκο

στο καινουριο που ειναι σχεδον αθορυβο ακουγεται μονο ο δισκος

οποτε σκεφτομαι τη λυση με τα λαστιχακια

και μαλλον θα παρω ενα 320seagate

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...