Thomasx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Κάτι που παρατήρησα είναι ότι ο δίσκος είναι χωρισμένος σε δύο partitions (C: 23.3 D: 69.7) και σε μορφή FAT32 Τι εξυπηρετεί αυτή η διαμόρφωση και γιατί ο C: έχει τόσο μικρό μέγεθος; Μήπως είναι καλύτερη η μετατροπή σε NTFS και κάποια αλλαγή στα μεγέθη των partitions;
poscaman Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 χμ...κανονικα ο δισκος επρεπε να ηταν unformatted μιας και το λαπτοπ ερχεται χωρις λειτουργικο!!!
Thomasx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Όταν τον πρωτοάνοιξα άνοιγε σε DOS, του έβαλα τα XP και κατά την εκκίνηση μου βγάζει επιλογή λειτουργικού μεταξύ των 1) ΧΡ και 2) "Άγνωστου λειτουργικού συστήματος" Ποια θεωρείται ως βέλτιστη πρακτική για τη διαμόρφωση του δίσκου;
21century Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 ΕΛπιζω μονο με τους 'οδηγους' του Ινοβειτρο να μην ειχες προβλημα αφου υπαρχουν παραπονα απο οσους το προτιμησαν. Παντως καλυτερα νε γερο φορματ και ενα διαμερισμα με το λειτουργικο σου. Με το partition magic αργοτερα μπορεις να το χωρισεις για να βαζεις τα δεδομενα σου...
polisv Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Όταν τον πρωτοάνοιξα άνοιγε σε DOS, του έβαλα τα XP και κατά την εκκίνηση μου βγάζει επιλογή λειτουργικού μεταξύ των 1) ΧΡ και 2) "Άγνωστου λειτουργικού συστήματος" Ποια θεωρείται ως βέλτιστη πρακτική για τη διαμόρφωση του δίσκου; Εγώ φίλε μου του έκανα format με NTFS το έκανα ένα ενιαίο δίσκο. Πέρασα τα ΧΡ και είναι OK.
kakofonixx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Εγώ φίλε μου του έκανα format με NTFS το έκανα ένα ενιαίο δίσκο.Πέρασα τα ΧΡ και είναι OK. και εγω το ιδιο ακριβως εκανα 1 partition NTFS + win xp
21century Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Το καλό ειναι οτι σημερα ολα τα φορητα της toshiba,hp ερχονται με 2 διαφορετικα διαμερισματα, χωρια το κρυμμενο που χρησιμοποιειται για ανακτηση δεδομενων...
Thomasx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 και εγω το ιδιο ακριβως εκανα1 partition NTFS + win xp Mπορείς να μου πεις τα βήματα για να κάνω και εγώ το ίδιο; Για να κάνω αρχικά format ποια είναι η διαδικασία; (έδωσα μέσω dos την εντολή format c: αλλά δε δούλεψε) και έπειτα πρέπει να κάνω εκκίνηση με το cd των χρ;
kakofonixx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Mπορείς να μου πεις τα βήματα για να κάνω και εγώ το ίδιο; Για να κάνω αρχικά format ποια είναι η διαδικασία; (έδωσα μέσω dos την εντολή format c: αλλά δε δούλεψε) και έπειτα πρέπει να κάνω εκκίνηση με το cd των χρ; 1. ανοιγεις το pc και μπαινεις στο BIOS 2. του δηλωνεις σαν first boot device το dvd drive 3. βαζεις το cd των xp και το αφηνεις να φορτωσει 4. σε φτανει σε μια μπλε οθονη (πολυ πρωτοτυπο για windows ε? ) και σε ρωταει σε ποιο παρτισιον θελεις να γινει η εγκατασταση 5. αυτο που εχεις να κανεις ειναι να διαγραψεις το ενα απο τα δυο (δε θυμαμαι ακριβως πως) και μετα το ενωσεις με το αλλο 6. οποτε μετα θα σου δειχνει ενα παρτισιον των περιπου 100GB 7. το κανεις και μια γρηγορη διαμορφωση σε NTFS και μετα εισαι ετοιμος για εγκατασταση των xp
Thomasx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 1. ανοιγεις το pc και μπαινεις στο BIOS2. του δηλωνεις σαν first boot device το dvd drive 3. βαζεις το cd των xp και το αφηνεις να φορτωσει 4. σε φτανει σε μια μπλε οθονη (πολυ πρωτοτυπο για windows ε? ) και σε ρωταει σε ποιο παρτισιον θελεις να γινει η εγκατασταση 5. αυτο που εχεις να κανεις ειναι να διαγραψεις το ενα απο τα δυο (δε θυμαμαι ακριβως πως) και μετα το ενωσεις με το αλλο 6. οποτε μετα θα σου δειχνει ενα παρτισιον των περιπου 100GB 7. το κανεις και μια γρηγορη διαμορφωση σε NTFS και μετα εισαι ετοιμος για εγκατασταση των xp Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ...Γαλάτη Έκανα boot όπως είπες με το CD (ήταν επιλεγμένο πριν το σκληρό δίσκο) και μετά διέγραψα και τα δύο διαμερίσματα. Τέλος έκανα διαμόρφωση σε NTFS και εγκατάσταση του λειτουργικού. Ήδη ο δίσκος μου έχει ένα διαμέρισμα 93,1GB !
kakofonixx Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ...Γαλάτη Έκανα boot όπως είπες με το CD (ήταν επιλεγμένο πριν το σκληρό δίσκο) και μετά διέγραψα και τα δύο διαμερίσματα. Τέλος έκανα διαμόρφωση σε NTFS και εγκατάσταση του λειτουργικού. Ήδη ο δίσκος μου έχει ένα διαμέρισμα 93,1GB ! Να σαι καλα!
Thomasx Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Θα ήθελα άλλη μια διευκρίνηση αν είναι εύκολο.... Θέλω να αγοράσω μια κάρτα τηλεόρασης, για το φορητό. Γράφει ότι η υποδοχή κάρτας που έχει είναι Express card... Είναι αυτή υποδοχή κατάλληλη για την: "PCMCIA TV Video Audio Capture Card" που έχω βρει, ή υπάρχουν διάφοροι τύποι;
21century Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Συνηθως αναφερεται ως pc card αφου οι φορητοι φορουν πλεον experess card, η υποδοχη ειναι μικροτερη και δωσε μας λινκ για να δουμε την εν λογω καρτα..
Thomasx Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Η εν λόγω κάρτα είναι η εξής: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1122 Τι άλλο πρέπει να προσέξω κατά την αγορά μιας κάρτας τηλεόρασης; Επειδή ο ιnnovator δεν έχει έξοδο για τηλεόραση σαλονιού, πως θα μπορούσα να τον συνδέσω με την TV ώστε να βλέπω ταινίες; (υπάρχει η δυνατότητα αυτή μέσω μιας pcmcia κάρτας
panos2000gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Η εν λόγω κάρτα είναι η εξής:http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1122 Επειδή ο ιnnovator δεν έχει έξοδο για τηλεόραση σαλονιού, πως θα μπορούσα να τον συνδέσω με την TV ώστε να βλέπω ταινίες; (υπάρχει η δυνατότητα αυτή μέσω μιας pcmcia κάρτας Λογικά θα έχει VGA OUT ΄(η έξοδος που συνδέεις εξωτερικό projector ή monitor). Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις μπορούν να συνδέεονται εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.