Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει το PC μου..Τροφοδοτικό???

alketas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω ένα πρόβλημα με το pc μου. Μια μέρα που χάζευα στο pc μου, ξαφνικά κλείνει από μόνος του..Πάω να τον ανοίξω και τίποτα..Σκέφτηκα οτι θα κάηκε το τροφοδοτικό, το άλλαξα αλλά και πάλι δεν γίνεται τίποτα..Δεν ανοίξει καν το pc, νέκρα..είναι δυνατόν και τα δύο τροφοδοτικά να μην παίζουν καν?

Τι άλλο μπορεί να είναι ξέρει κανείς?

Λέτε και τα δύο τροφοδοτικά να είναι καμμένα?Το ένα μόλις το αγόρασα..έλεγξα τα πάντα(καλώδια κλπ) αλλά και πάλι τίποτα.΄

Μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι?

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

1 mina prin mou eixe simbi akribos to idio pragma.Eki p xazeba sto pc m esbise kai den anige

to piga se enan idiko kai m ipe pos eliose i mitriki mou

etsi anagastika na allaxo mitriki

Δημοσ.
Εμένα κάποτε που δεν άνοιγε είχε τελειώσει η μπαταρία της motherboard.

το pc μια χαρά ανάβει και χωρίς μπαταρία...

φίλε όταν λες δεν ανάβει, δεν παίρνει τίποτα μπροστά?

ούτε τα fans δεν δουλεύουν???

σε αυτήν την περίπτωση, αφού δεν είναι τροφοδοτικό, είναι μητρική...:-(

(και κάτι χαζό...σιγουρέψου πάλι πως έχεις συνδέσει τα πάντα, τσέκαρε και τα πιο άκυρα, π.χ διακόπτη τροφοδοτικού, δοκίμασε το με άλλο πολύμπριζο-μπρίζα, καμμια φορά τα πιο ηλίθια πράγματα είναι η λύση, και συμβαίνει σε όλους μας)...

Δημοσ.
το pc μια χαρά ανάβει και χωρίς μπαταρία...

Έχω την motherboard Gigabyte GA-8IPE1000(L) v2 και όταν τελειώνει η μπαταρία πατώντας το power ο υπολογιστής δεν ξεκινάει.

Τι θέλεις να στο αποδείξω...

Δημοσ.

Αν δεν ανάβει τίποτα σίγουρα είναι το board. Μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς το 4-πινο καλώδιο να το ανάψεις να δείς αν ξεκινάει έστω και για λιγο (γιατί κανονικά δεν πρόκειται). Για να σιγουρευτείς για το τροφοδοτικό μπορείς να πάρεις ένα πολύμετρο και να μετρήσεις την τάση του standby (αν θυμάμαι καλά είναι γκρί η μπλέ καλωδιο και μαυρο η γείωση άσε που μπορεί πάνω στο αυτοκόλλητο να λέει ποιο χρώμα βγάζει τί). Αλλά μάλλον θα συμφωνήσω με τα παιδιά.. Πάς για board

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια. Εχω και εγω ενα παρομοιο προβλημα.Οταν παταω το on για να ανοιξει το pc, μερικες φορες ακουγεται να λειτουργει το τροφοδοτικο για λιγο(περιπου 2 sec) και μετα σταματαει!Προσπαθω αλλες 3-4 φορες μεχρι να λειτουργησει κανονικα και... τελικα ανοιγει το pc.Tι μπορει να φταει?Μηπως το τροφοδοτικο?Μπορει να ειναι η σκονη?Φοβαμαι πως με τα πολλα θα καει και τπτ!

Υ.Γ. το καλοκαιρι ειχα παρατηρησει οτι με τις υψηλες θερμοκρασιες το tower εβγαζε εναν πιο δυνατο απο το κανονικο θορυβο...

tnx in advance!

Δημοσ.

Εχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον χρήστη baliki. Ανοίγω το πολύμπριζο, ανοίγω το pc ,εκείνο ανάβει σβήνει και μετά από μερικά sec. ανοίγει μόνο του, βγάζοντας μήνυμα στην οθόνη "CMOS checksum error; defaults loaded.". Του άλλαξα μπρίζα, τροφοδοτικό αλλά πάλι τα ίδια.

Δημοσ.

Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε το τροφοδοτικό σας, εκκινώντας το χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο mobo.

atx.gif

dscf00063zp.jpg

dscf00150sr.jpg

Δημοσ.

καλα παιζει και να δουλεβουν τα φαν του τροφοδοτικου και του pc και παλι ομως να εχει προβλημα το τροφοδοτικο, αλλα συνηθως σε τετειες φασεις ειναι μητρικη αλλα αλλο τροφοδοτικο δοκιμαζεις ποιο ευκολα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...