busy40 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 τελευταία σκέφτομαι να εγκαταστήσω ένα alternative windowsxp shell: http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_shell_replacement επειδή υποτίθεται: είναι πιο γρήγορα είναι πιο customizable έχουν πιο πολλά features κτλ κτλ σε σχέση με το windows explorer.exe δυστυχώς δεν έχω βρει ένα καλό συγκεντρωτικό review με λεπτομέρειες και benchmarks για να αποφασίσω, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να εγκαταστήσω το καθένα, να το τεστάρω για λίγες ώρες/μέρες και μετά να διαλέξω το καλύτερο έχει κανείς καμιά πρόταση/εμπειρία να καταθέσει?
furious99 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Από αυτά που έχει νομίζω είχα δοκιμάσει το Aston Shell... Δεν τρελλάθηκα κιόλας...
alkisg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Είχα δοκιμάσει κι εγώ κανά δυο, αλλά δεν είναι πιο ελαφριοί. Γιατί: Το default shell βασίζεται στον explorer.exe, που με τη σειρά του βασίζεται στις msv*.dll βιβλιοθήκες κτλ. Όλα αυτά μαζί είναι βαρύτερα από το εναλλακτικό shell. Αλλά: Όταν θα πας file»open σε κάποιο πρόγραμμα, θα φορτωθούν οι ίδιες βιβλιοθήκες, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείς το desktop, τον explorer κτλ. Όταν θα τρέξεις το office, θα φορτώσει κι αυτό τις msv*.dll βιβλιοθήκες. Οι βιβλιοθήκες φορτώνονται μία μόνο φορά, οπότε έστω κι ένα από τα παραπάνω να χρειαστείς, τη μνήμη θα τη φας. Εφόσον λοιπόν αναγκαστικά θα φορτωθούν οι βιβλιοθήκες, το default shell, ο explorer κτλ είναι ελαφρύτερα από οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση, αφού οι εναλλακτικές προτάσεις θα χρειαστεί να φορτώσουν τις δικές τους (μη κοινόχρηστες) βιβλιοθήκες. Μια δοκιμή θα σε πείσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.