Agleouras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Μου ηρθε σημερα ο νεος η/υ και εχω μια ερωτηση, οι μνημες που παραγγειλα ηταν 800ρες με 4-4-4 αλλα στο cpu-z στη καρτελα memory μου λεει frequency 400 και clocks 5-5-5 και στην διπλα καρτελα spd λεει στο max bandwidth pc2-6400 (400Mhz) και στο part number cl 4-4-4 DDR2 800... Υπαρχει καποιος που μπορει να με ενημερωσει ?
Spartacos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 αρχικα πες μας ποιες μνημες εχεις επειδη υπαρχουν μνημες με πληθωρα συνδιασμων απο timings και voltage την πρωτη φορα που θα τις βαλεις μπουταρουν (αν θυμαμαι καλα) σε 5-5-5-15 και 1,8V στην ουσια μπες στο bios και βαλε τις τιμες που γραφει πανω στις μνημες σου
21century Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Καλα ειναι δεν χρειαζεται να κανεις κατι διαφορετικο, συνηθως εκτος απο τα timings υπάρχουν και οι τιμες latency που δειχνουν την προωθηση δεδομενων...
Agleouras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2007 ναι αλλα ετσι δεν ειναι σαν να εχω 4ρες μνημες που να δουλευουν στα 5 ??
sapphire Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2007 Θα πρέπει να μπεις στο BIOS και να βάλεις manual αντί για Auto ή by SPD και να ορίσεις εκεί τα timings 4-4-4. Επίσης, να δώσεις την τάση που αναφέρει ο κατασκευαστής, αλλιώς το pc θα είναι ασταθές. Ο λόγος που στο SPD αναφέρει ότι οι μνήμες είναι 5-5-5 είναι πως όταν θα bootάρει για πρώτη φορά το pc με τις μνήμες αυτές επάνω, η μητρική θα δώσει το default ρεύμα που έχει ρυθμιστεί από τον κατασκευαστή της, δηλαδή 1,8volts, και προφανώς δεν μπορείς στα 1,8 volts να έχεις τόσο χαμηλά timings (4-4-4), επειδή είτε δε θα ανοίγει το pc ή θα κολλάει συνέχεια. Γι' αυτό, πρώτα ανεβάζεις την τάση (όσο λέει ο κατασκευαστής, το πιο πιθανό είναι στα 2,0 volts) και μετά αλλάζεις και τα timings, επίσης στη ρύθμιση που λέει ο κατασκευαστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.