FarCry Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 ... τ' αβγά και τα πασχάλια όμως... μου φαίνεται μπέρδεψες το πάσχα με τα xmas....
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Χριστούγεννα... χμμ, ναι, κάτι πήρε τ' αυτί μου...
TemplarGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 εχω τον Q6600 κ θελω να τον κλοκαρω τωρα που δεν ξερω αλλα δεν θελω κατι τρελο περιπου στα 3 με 3.5 ghz κ την ητρικη στα 1600..Για πες η μητρικη απο μονη της ειναι στα 1600? Κανονικά σηκώνει μεγάλες πλάκες αυτό που είπες αλλά θα είμαι σοβαρός... Έχουμε ίδιο επεξεργαστή και μητρική και έχω ασχοληθεί με το overclocking, οπότε είμαι ο καταλληλότερος να σου απαντήσω. Πρώτα απο όλα, τα 3 giga είναι εφικτά σχετικά εύκολα, τα 3.5 όμως δεν είναι το ίδιο άνετα... Όταν μιλάμε για 3.5, μιλάμε για σχεδόν 50% overclocking... Χλωμό το κόβω να πετύχει με αερόψυξη και να είναι σταθερό, και δεν υπάρχει και λόγος να το κάνεις. Υποθέτοντας πως έχεις την αρχική ψύκτρα της intel, τα 3 είναι καλά, και μπορείς να τα πετύχεις. Αρκεί να κάνεις τη ρύθμιση για το FSB, όπως σου είπα σε προηγούμενο ποστ, στα 333 mhz. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου δουλέψει χωρίς να πειράξεις καν τα volt. Αν δε θες να ασχοληθείς με το bios, μπορείς να το κάνεις και μέσα απο το utility της ASUS το AI suite. ΥΓ: Η μητρική δεν είναι απο μόνη της τίποτα. Ρυθμίζει το FSB ανάλογα με την ταυτότητα του επεξεργαστή που έχεις βάλει. Εκτός, κι αν την πειράξεις λιγάκι... Η μητρική σου υποστηρίζει το 1600, δηλαδή, μπορεί να τρέξει τόσο. Το να βάλεις όμως το FSB εκεί πάνω δεν είναι μόνο θέμα της μητρικής, αλλά και του επεξεργαστή. Αν παρόλα αυτά γουστάρεις "με τρέλα" 1600αρι FSB, δοκίμασε να ρίξεις το πολλαπλασιαστή του q6600 και πήγαινε το. Κατα πάσα πιθανότητα θα δουλέψει, με μόνο θύμα το speedstep.
TemplarGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 εχεις δικιο... για ψυξη εχω ninza 2 Τότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να πας το FSB στα 333. 5 δευτερόλεπτα υπόθεση. Θα έχεις fsb 1333(333X4 δηλαδή) και ο επεξεργαστής θα δουλεύει στα 3 χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.