Προς το περιεχόμενο

format fat32 to ext3


afentiko7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ένα fat32 εξωτερικό σκληρό και θέλω να τον κάνω ext3 για να το βλέπει το gutsy χωρίς ντράβαλα με ntfs.Στα win έχω το fsdriver οπότε είμαι καλυμμένος από κει.Ξέρετε κανά πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά?Υποψιαζομαι το gparted αλλά πως θα δει το δίσκο που είναι fat32?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ntfs-3g μου φαίνεται πολύ καλύτερο από άποψη σταθερότητας από την αντίστοιχη που προσφέρει ο ext3 driver για τα Windows. Οπότε, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να μετατρέψεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο σε NTFS και να τον χρησιμοποιείς σε Linux μέσω ntfs-3g...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ.

 

Κάντο NTFS ώστε να είναι εγγράψιμος και από Win. Άλλωστε το Gutsy προσφέρει built-in πλήρη συμβατότητα με δίσκους με NTFS. Προχθές, μπήκα σε ένα σύστημα Win που δεν εκκινούσε ούτε από safe mode, και πριν το φορμάτ έβαλα έναν εξωτερικό σκληρό σε NTFS και κράτησα backup από Live CD Gutsy Gibbon!

 

Αργά ή γρήγορα, όλες οι διανομές θα έχουν ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα. Οπότε, μέχρι να αποκτήσουν δυνατότητα εγγραφής σε reiserFS τα Win, πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να έχουμε τα εξωτερικά file systems σε NTFS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...