Προς το περιεχόμενο

μή εγγραφή dvd-video σε dvd 8.5 GB

kostas_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω το nero 7 και προσπαθώ να αντιγράψω ταινίες dvd-video, που έχω περάσει στο σκληρό με το decrypter, σε δισκάκι 8.5 GB αλλά η προεπιλογή είναι μάξιμουμ 4.5 GB.

Μήπως το dvd-shrink που έχω μπλοκάρει την διαδικασία??

Δημοσ.

Αν το dvd-writer που έχεις στο pc σου υποστηρίζει και dual layer τότε όταν ανοίγεις το nero, κάτω δεξιά δίπλα από την μπάρα που μετράει τα δεδομένα που θα βάλεις στο dvd έχει και ένα πλαίσιο στο οποίο μπορείς να επιλέξεις το μέγιστο μέγεθος. Αν δεν υποστηρίζει τότε πήγαινε στη σελίδα του κατασκευαστή και δες τα release notes των firmware updates για το μοντέλο της συσκευής σου. Αν εκεί γράφει ότι με firmware update το μοντέλο σου μπορεί να αναβαθμιστεί έτσι ώστε να γράφει και dual layer, τότε κάνε το firmware update. Αν όχι τότε δεν μπορείς να τις γράψεις τις ταινίες σε dual layer...

Δημοσ.

Έχω το Sony DVD RW AW-G170A σαν αντιγραφικό. Είδα ότι υποστηρίζει εγγραφή σε dual layer, μου βγάζει την μπάρα κάτω όπως μου είπες, αλλά μετά, το nero όταν πάω να κάνω εγγραφή μου βγάζει το εξής μήνυμα: η ανακατανομή των αρχείων dvd-video απέτυχε και μου εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο ένα άλλο μήνυμα που με προειδοποιεί ότι: η ανακατονομή των αρχείων dvd-video απέτυχε και ότι ο δίσκος μπορεί να μήν παίζει.

Δεν έχω δοκιμάσει να κάνω εγγραφή έτσι και αλλιώς.

Τι λές να κάνω? Να δοκιμάσω να κάνω μία εγγραφή για να δώ τι γίνεται ή μήπως φταίει το Shrink?

Δημοσ.

Τα αρχεία κατευθείαν από το DVD Decrypter προσπαθείς να τα γράψεις; Δηλαδή αυτό που έγραψες από το decrypter μέσα στο δίσκο πας να το γράψεις κατευθείαν; Αν ναι πρέπει να ξέρεις ότι δεν γίνεται να το κάνεις αυτό αν και δεν ξέρω γιατί. Βάλε τα αρχεία στο shrink και απλά μην βγάζεις τίποτα (υπότιτλους, γλώσσες κλπ) και ρύθμισε το shrink να κάνει εξαγωγή σε 8,5 GB μέγεθος. Διαφορετικά βάλε το DVDFab το οποίο είναι και πιο καλό κατα τη γνώμη μου. Το shrink, να ξέρεις, δεν πρόκειται να φταίει σε οποιόδηποτε πρόβλημα έχεις με εγγραφή

Δημοσ.

Sorry που άργησα να απαντήσω. Τελικά παρόλες τις προειδοποιήσεις του Nero προχώρησα στην εγγραφή και ώ, τί θαύμα (!!!) η εγγραφή πραγματοποιείται κανονικά!!

Μάλιστα για να είμαι και σίγουρος δοκίμασα να αντιγράψω το dual layer με το decrypter και γίνεται κανονικά όπως κάθε άλλο dvd εμπορίου. Δοκίμασα και το shrink για να δώ αν μπορεί να το διαβάσει και να το σμικρύνει και γίνεται και αυτό!!

Μήπως επειδή είναι ακόμη που δεν χρησιμοποιειούμε συχνά τα dual layer που το nero μας υποδεικνύει σαν καλύτερη μέθοδο τα απλά dvd ?

Τέλος πάντων εν συντομία όλα καλά πήγαν.

Είναι γιατί θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση full hd και θέλω να είναι η ποιότητα όσο πιό καλή γίνεται. Οι τιμές των dual layer έχουν πέσει σημαντικά και μου φαίνεται ότι εν αναμονή των blue ray είναι ίσως η καλύτερη λύση για dvd που έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Με έχει πιάσει πολυλογία ε ?

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Δημοσ.

Εγώ πάλι νομίζω οτι με τις τηλεοράσεις HD η "ποιότητα DVD" θα ακούγεται σαν ανέκδοτο πλέον.

Μόλις θα δούμε τις πρώτες μας ταινίες, ακόμη και σε αρχεία .mkv (rip) 720p δεν θα υπάρχει γυρισμός :) .

Γι αυτό μην αγχώνεσε και πολύ να κρατήσεις αρχείο με DVD ταινίες.

Την ίδια ταινία που θα γράψεις σήμερα σε δισκάκι dual layer θα μπορείς να την βρεις αύριο σε .mkv στα 4,5gb και σε πολύ καλύτερη ποιότητα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ούτε και εγώ έχω ακούσει κάτι παρόμοιο.

Νόμιζα ότι η μέθοδος αυτή της εγγραφής σε διπλής στρώσεως δισκάκια είναι ακριβώς όπως τα δισκάκια του εμπορίου.

Άν υπάρχει και άλλος τρόπος που να είναι ακόμα καλύτερος θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Παιδιά σορυ αν δεν έγινα κατανοητός.

Αυτό που ήθελα να πω δεν έχει σχέση με τον τρόπο εγγραφής.

Αγνοήστε το ποστ μου για κανα δυο χρόνια :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...