Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο νέος νόμος κατά της πειρατείας επιβάλλει πρόστιμο ?1.000 για κάθε παράνομο αντίτυπο προγράμματος που εντοπίζεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2007 -- Η καμπάνια της Business Software Alliance με τίτλο «Η BSA Ενημερώνει» προειδοποιεί τις επιχειρήσεις για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του παράνομου λογισμικού και ενημερώνει για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

 

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που ισχύει από τον Αύγουστο του 2007, κάθε παραβάτης θα υποχρεούται να καταβάλλει χίλια ευρώ (?1.000) για κάθε παράνομο αντίγραφο που εντοπίζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του διοικητικού προστίμου είναι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπ. Οικονομικών (πρώην ΣΔΟΕ), οι Αστυνομικές και οι Τελωνειακές Αρχές. Επίσης, ο παραβάτης υποχρεούται να αγοράσει τις νόμιμες άδειες χρήσης και να καταβάλει τις απαραίτητες αποζημιώσεις στους δικαιούχους τους αποδίδοντας έτσι τα πνευματικά δικαιώματα.

 

Εκτός των νομικών κυρώσεων, η χρήση του παράνομου λογισμικού σε μια επιχείρηση επιφέρει και λειτουργικά προβλήματα όπως μειωμένη αποδοτικότητα, εκθέτει την εταιρεία σε κινδύνους που αφορούν στην ασφάλεια του δικτύου καθώς και σε πιθανή προσβολή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιούν προγράμματα χωρίς τις νόμιμες άδειες δεν δικαιούνται τεχνική υποστήριξη και δωρεάν αναβαθμίσεις από τις εταιρίες.

 

Από το 2006 η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση για την πάταξη του φαινομένου της πειρατείας πραγματοποιώντας ελέγχους σε μεγάλη κλίμακα επιχειρήσεων. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αυτών διαπιστώθηκαν και στην ετήσια μελέτη που πραγματοποιεί η εταιρεία ερευνών IDC για λογαριασμό της BSA. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα μείωσε το ποσοστό πειρατείας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα έτος, φθάνοντας στο 61%.

 

Η κα Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου νομικός σύμβουλος της BSA για την Ελλάδα, εκτιμά ότι «η επιβολή του διοικητικού προστίμου θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη μείωση της πειρατείας συμμορφώνοντας αρκετούς χρήστες παράνομου λογισμικού» και συμπληρώνει «ότι η Ελλάδα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Πρόσφατες μελέτες της BSA δείχνουν ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αγνοεί τις νομικές κυρώσεις αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργεί το παράνομο λογισμικό και γιʼ αυτό το λόγο η BSA ενημερώνει και εκπαιδεύει τους χρήστες υπολογιστών. Η εταιρία τονίζει πως η εφαρμογή τακτικών ελέγχων μέσω της διαχείρισης πόρων λογισμικού αποτελεί έναν πολύ απλό αλλά παραγωγικό τρόπο προκειμένου να διαπιστώσει μια επιχείρηση τη νομιμότητα των προγραμμάτων της ενώ υπενθυμίζει πως προσφέρει δωρεάν εργαλεία διαχείρισης πόρων λογισμικού μέσω της ιστοσελίδας της www.bsa.org/hellas.

 

Source.png Πηγή: securitylabs.gr

Δημοσ.

Για αυτό λοιπόν, τουλάχιστον για επιχειρήσεις με μη εξειδικευμένα προγράμματα, ας γυρίσουμε στο Open Source :-)

Δημοσ.

Θεωρώ ότι πλέον πολλά open source - freeware - donateware προγράμματα κάνουν πολύ αξιόπιστα τη δουλειά τους και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν αντί των shareware κτλ κτλ, σε πολλές και ποικίλλες κατηγορίες.

Δημοσ.

"η χρήση του παράνομου λογισμικού σε μια επιχείρηση επιφέρει και λειτουργικά προβλήματα όπως μειωμένη αποδοτικότητα, εκθέτει την εταιρεία σε κινδύνους που αφορούν στην ασφάλεια του δικτύου καθώς και σε πιθανή προσβολή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό."

apla koryfaio!!!!

Δημοσ.

Εγώ πάντως για καλο και για κακο χρησιμοποιω στο κατάστημα μόνο open source....Δεν εχω καμια ορεξη να γινει καμια λαλακια και να μου σκασουν κανα 100.000? προστιμο πχ αμα ειχα 100 mp3....

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα,το μετρο αναφερεται αποκλειστικα στον τομεα των επιχειρησεων,και οχι τον απλο ιδιωτη που αφου οι διαφορεs διαφημισειs τον εχουν πεισει οτι πρεπει να ασχοληθει σαν χομπυ με τουs υπολογιστεs,μετα τον ψηνουν οτι εαν βαλει γρηγορο ιντερνετ,θα μπορει να κατεβαζει γρηγορα οτι θελει,και ουτω καθεξηs συνεχιζεται το ψηστηρι και μια ωραια πρωια του λενε"κοιτα απο δω και μπροs τερμα οτι ηξερεs,σκασε τοσα για να συνεχισειs".

ειμαι κατα τηs πειρατιαs,αλλα και τηs συμμορφωσηs των παροχων οποιασδηποτε μορφηs λογισμικου,ωs προs τον τιμολογιακο τομεα.

δεν μπορει να οελειs να βαλειs μια νομιμη εφαρμογη ,ενα προγραμμα στο pc σου και να κοστιζει 1000-1500 ευρω.

οταν πεσουν οι τιμεs,θα παψει και η πειρατια για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα αξιζειτον κοπο να παρανομησει καποιοs.

οσον αφορα τιs επιχειρησειs ,συμφωνω με το μετρο,γιατι μεσω διαφορων λογισμικων ,βγαζουν χρηματα,οποτε πρεπει να πληρωνουν το μεσο που τουs αποφερει χρηματα.

Δημοσ.

οταν πεσουν οι τιμεs,θα παψει και η πειρατια για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα αξιζειτον κοπο να παρανομησει καποιοs.

.

 

όταν γίνει αυτό που λες (σίγουρα όχι σύντομα!), τα open source/free-donate-ware θα έχουν φτάσει σε υπερ-ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να αντικαταστήσουν τα επι-πληρωμή προγράμματα, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς-γκρινιάρηδες-θέλω να έχω ό,τι πιο τελευταίο-βάζω μόνο σπασμένα! ;)

Δημοσ.

http://w3.bsa.org/hellas//upload/NewGreecePiracyTable%202007.pdf

 

 

lol για Δείτε αφού γίναμε και Δυτική ευρώπη τη άλλο θέλουμε...αϊντε αϊντε κούνια που τους κούναγε!:)

 

Πολύ γέλασα με αυτο:

Εκτός των νομικών κυρώσεων, η χρήση του παράνομου λογισμικού σε μια επιχείρηση επιφέρει και λειτουργικά προβλήματα όπως μειωμένη αποδοτικότητα, εκθέτει την εταιρεία σε κινδύνους που αφορούν στην ασφάλεια του δικτύου καθώς και σε πιθανή προσβολή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

 

Σ.Σ. Και όποιος δεν έχει αυθεντικά windows τότε ένας ΡΟΖ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ θα προσγιωθεί πάνω στο αυτοκινητό του ή στη μιχανή του ή στο ποδηλατάκι του :Ρ

 

Σ.Σ.1: Κ αυτή η ειρωνική έκθεση όπως παρέθεσα παραπάνω με αυτά τα ειρωνικά νούμερα...στο όνομα των πολυεθνικών!! Λες να μας πίασει το φιλότιμο, που σαν λαός το έχουμε στο αίμα μας και να σταματήσουμε να πειρατεύουμε ;;;; (ξέρω πόσο έχει μια παραγώγη ενός software αλλά αυτές οι τιμές που έχουν δεν είναι. Και αυτό το ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ οι τιμές είναι μακρή και θολό όνειρο που χλομό το κόβω να γίνεται πραγματικότητα, σαν προεκλογική υπόσχεση μου μοιάζει περισσότερο.

Δημοσ.

Παλαιότερα ήξερα ότι το πρόστιμο ήταν 10 φορές η αξία του λογισμικού, τώρα αυτό με το "ότι πάρεις ένα χιλιάρικο" δεν ξέρω αν όντως ισχύει... Ίδιο πράμα το ConvertXtoDVD (σπασμένο) και ίδιο πράμα... της παναγιάς τα μάτια?

Δημοσ.

Μαλλον προσπαθουν να συγκεντρωθουν εσοδα αλλα και να αποδειξουν οτι οι επιχειρησεις θα πρεπει να τηρουν τη νομιμοτητα, ευτυχως υπαρχουν πολλα δωρεαν προγραμματα να κανεις ανετα δουλεια σου...

Δημοσ.
Καλά φαντάσου να χρεωθείς 1000 ευρώ για κανά objectdock Και 1000 ευρώ για το Adobe Design Premium...

 

Όπως αναφέρει η είδηση, 1000 ευρώ είναι το πρόστιμο και μετά είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις την άδεια χρήσης...

Δημοσ.
Δηλαδή για να καταλάβω αν έχω σπασπένο ένα πρόγραμμα του 1εκ ευρώ και με πιάσουν θα πληρώσω 1000 ?! :whistle:

 

υπαρχει προγραμμα 1εκ ευρώ? ουτε η UT3 engine δε κοστιζει τοσο :P

Δημοσ.

DON"T READ THIS! If you have read this you will illegaly download windows vista, your mom will die and your pc will be infected with viruses. If you repost this 31525 times you'll be able to put the blame on vista as it is and not the fact that you have a cracked copy.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...