Προς το περιεχόμενο

Για αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν στο dos

Tsino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά να ένα test που θα κουφαθήτε εντελώς. Ένας τύπος, έρχεται μια ημέρα σπίτι μου, φίλος, και βάζει μια δισκέτα στον υπολογιστή μου. Τη διαβάζω και μου λέει "Τι παρατηρείς;" Kαι εδώ είναι το κουλό. Υπήρχαν 3 directories με ακριβώς το ίδιο όνομα. Ήταν εντελώς πανομοιότυπα.Μου λέει οτι είναι ένα κολπάκι του DOS. Εγώ προσωπικά κουφάθηκα γιατί ώς γνωστόν δεν μπορείς να έχεις πάνω απο ένα directory με το ίδιο όνομα πχ στο root a:\ . Όποιος το βρεί θα τον παραδεχτώ και θα με βοηθήσει να την πώ στον φίλο μου. Προσοχή τα dir ήτανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

To mono stoixeio pou den mas apokalypses einai an prospa8hse na mpei se afta ta directories me cd... An mas peis kai afto tote mallon 8a katalavoume perissotera...<P>Filika<BR>Dionisos

Δημοσ.

Αν μιλάς για καθαρό DOS αυτό τότε είναι εύκολο.<BR>Πολύ πιό παλιά κάναμε το εξής.<BR>Τότε που δεν υπήρχε ούτε Norton Commander κλπ κάναμε rename τα Directories ή τα αρχεία και στο τέλος βάζαμε τον χαρακτήρα με το Alt-255.<P>Έπιανε και δούλευε για διαφορετικούς λόγους είτε για πλάκα για ασφάλεια.<BR>Και αυτό γιατί.. όταν ο άλλος με DIR έβλεπε τα αρχεία/καταλόγους δεν μπορούσε να δει τον χαρακτήρα 255 και έτσι όταν πήγαινε να κάνει π.χ. CD SAKIS και το SAKIS είχε δύο χαρακτήρες 255 τότε δεν μπορούσε να μπει.<BR>Όλα αυτά για όσους δεν ήξεραν το κόλπο.<BR>Μία άλλη περίπτωση "ασφαλείας" ήταν να φτιάξεις ένα Batch file που το έκανες .com με κάποιο άλλο προγραμματάκι στο οποίο αν ο άλλος έδινε format c: το έβγαζε ένα μύνημα λάθους.<BR>Anyway πολλά υπήρχαν τότε...<P> smile.gif Sakis smile.gif<P><P>------------------<BR>Επειδή δεν έχω την δυνατότητα να διαβάζω όλα τα post λόγω έλλειψης χρόνου, για οτιδήποτε e-mail me.<P>[email protected]

Δημοσ.

an ta directories eisan pano apo 8 grammata einai poli eukolo giati eftiaxe ta directories se dos.<BR>px sed dos otan kaneis dir fenontai:<BR>PROGRA~1<BR>PROGRA~2<BR>PROGRA~3<P>eno se windows einai:<BR>PROGRAMMERS<BR>PROGRAMMERS<BR>PROGRAMMERS<P>mporei na fenontai idia sta windows alla den einai... to eixa kanei mia fora se katharo dos me dio katalogous. tora den nomizo na ginete alla mporeite na dokimasete me diskedit kai na allaxete ta onomata ton dirs meso fat smile.gif

Δημοσ.

Μια άλλη τεχνική είναι να έβαλε ελληνικά γράμματα στην θέση αγγλικών π.χ. όπως το "ο"¨που δεν φαίνεται αν είναι ελληνικό ή αγγλικό. Αυτό το κάναμε παλιά για να μην μπορεί κάποιος να κοπιάρει κάποιο αρχείο με παλιά προγράμματα όπως π.χ. το παλιό norton commander.

Δημοσ.

Καταρχήν τα dir μπαινανε κανονικά. Μπορούσες να τα διαχειριστείς κανονικά. Το κόλπο με την αλλαγή ελληνικών και αγγλικών χαρακτήρων ναι μεν φαίνεται ωραία στο dos ωστόσο σε περιβάλλον windows φαίνεται η διαφορά. το κουφό είναι οτι αυτουνού τόσο σε dos όσο και σε windows τα dir ήτανε κανονικότατα. Παιδία έχω φάει τρελλό κόλημα. Αυτό με το Alt-255 δεν το κατάλαβα πώς ακριβώς γινεςται?

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις βρεί τη λύση ακόμα, κάνε το εξείς:<BR>Έστω ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε τρία Directory με όνομα S.<BR>1. MD S (το πρώτο)<BR>2. MD S και με πατημένο το Alt πληκτρολογούμε 255 (Το δεύτερο)<BR>3. MD S επαναλαμβάνουμε τον προηγούμενο συνδιασμό δύο φορές (Το τρίτο)<P>Κάνοντας Dir θα μας εμφανίσει τρία Directory με το ίδιο όνομα. Βέβαια το θέμα είναι οπτικό, γιατί ουσιαστικά στο δεύτερο και στο τρίτο υπάρχει ο χαρακτήρας 255 που αντιστοιχεί στο κενό (το κενό είναι διαφορετικό από το Space).<P>Ο συγκεκριμένος τρόπος αναφέρθηκε πιο πάνω σε αυτό το Post.<P>BR

Δημοσ.

pados... to directory me to alt255 kolimeno dipla tou fenetai ston explorer apo to idio pou den exei kollimeno to alt255 epeidi i bara pou to kanei highlight einai megaliteri apo to mikos tis lexis... (gia na perilamvanei diladi ton extra haraktira pou emeis den vlepoume)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ πολύ. Μάλλον με το Alt+255 πρέπει να το έκανε. Θα του το δείξω και θα σας ενημερώσω αν έκανε κάτι διαφορετικό. Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...