Προς το περιεχόμενο

sony vaio εκτός εγγύησης. συνεργειο?

groody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια γεια. εχω χαλασμενο sony vaio εκτος εγγυησης (χαλασμενη καρτα γραφικων). τι μπορω να κανω? το σερβις θέλει 800 ευρω(!)μαζι με τα μεταφορικα. αν το παω σε καποιο ανεξαρτητο συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο θα βρω ακρη? θα γινει πιθανων η επισκευη? θα μου κοστίσει λιγοτερα? αν χρειαστει να την αντiκαταστησω με κατι φτηνοτερο υπαρχουν ανταλλακτικα που ταιριαζουν στο σασι της sony και που να μπορρουν να το αλλα αλλαξουν μη εξουσιοδοτημενα ατομα?

γνωριζετe στην αθηνα ή αλλλου τετοιο σερβις, τυπου γκαραζ αυτοκινητων....

ευχαριστω!

Δημοσ.
παιδια γεια. εχω χαλασμενο sony vaio εκτος εγγυησης (χαλασμενη καρτα γραφικων). τι μπορω να κανω? το σερβις θέλει 800 ευρω(!)μαζι με τα μεταφορικα. αν το παω σε καποιο ανεξαρτητο συνεργειο μη εξουσιοδοτημενο θα βρω ακρη? θα γινει πιθανων η επισκευη? θα μου κοστίσει λιγοτερα? αν χρειαστει να την αντiκαταστησω με κατι φτηνοτερο υπαρχουν ανταλλακτικα που ταιριαζουν στο σασι της sony και που να μπορρουν να το αλλα αλλαξουν μη εξουσιοδοτημενα ατομα?

γνωριζετe στην αθηνα ή αλλλου τετοιο σερβις, τυπου γκαραζ αυτοκινητων....

ευχαριστω!

Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Λογικά χρειάζεται αλλαγή motherboard και μόνο η sony διαθέτει. Τα χρήματα βέβαια που σου ζητάνε είναι πάρα πολλά και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να το επισκευάσεις.

Δημοσ.
Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Λογικά χρειάζεται αλλαγή motherboard και μόνο η sony διαθέτει. Τα χρήματα βέβαια που σου ζητάνε είναι πάρα πολλά και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να το επισκευάσεις.

Έχει δίκιο ο πάνος. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) στα laptop η SVGA είναι πάνω στη M/B , όπως βεβαίως και όλες οι θύρες κτλ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σου αλλάξουν όλο το εσωτερικό του εκτός από μνήμες, cpu, hdd. Εξτρα και συναρμολόγηση. Άρα 800 ευρώπουλα και καλά να λες. Στον κολλητό μου του ζητάγανε 200 ευρώ από Τοσίμπα για το DVDR. Μπορεί όμως να σου κρατάει ωραιότατα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη σου. Αν το χρειάζεσαι θα πρέπει να πάρεις καινούριο. :fear:

(ΥΓ δεν αποκλείεται να βρεις κάποιον να αγοράσει το case με την οθόνη και να κάνει μέσα τα δικά του. Ψάξτο λίγο.)

Δημοσ.

1.5 χρονο

γινεται να βρω καποια λυση με εξωτερικη καρτα γραφικων? usb , pcmcia klp ? γινεται να χρησιμοποιησω ομως την οθονη του λαπτοπ?

διαυκρινηση . το προβλημα που εχει η καρτα γραφικων ειναι οτι δεν δουλευει to 3d acceleration και δε παιζει παιχνιδια και οτι αλλο σχετικο με 3d .προκληθηκε απο κακο καλωδιο συνδεσης με προτζεκτορα

Δημοσ.

συγνωμη,ποιος σου ειπε πως φταιει η καρτα γραφικων και επισης το κοστος;γιατι απο οτι λες δεν φαινεται να το εχεις στειλει γαλλια στο σερβις

εκει το στελνεις σου λενε τι εχει και ποφασιζεις αν θα το φτιαξεις η οχι. τα μεταφορικα που θα πληρωσεις ουτως η αλλως περιλαμβανουν και τον ελεγχο και ειναι γυρω στα 150 ευρω

Δημοσ.

ακριβως ! 150 ευρω πληρωσα για να παει και να γυρισει (με την γνωστη διαδικασια, ερχετε ο κουριερ στην πορτα σου κλπ κλπ) χωρις να γινει τιποτα, γιατι μολις μου ειπαν την διαγνωση και το κοστος ,τους ειπα να μην προχωρησουν σε αντικατασταση.

Δημοσ.

καλα εκανες,δεν αξιζει

προφανως ηθελαν να σου αλλαξουν ολη την μητρικη.

παντως δυσκολα θα βρεις ανταλλαχτικο σονυ εκτος.

επισης οι εξωτερικες λυσεις για γραφικα ειναι αρκετα ακριβες ακομα, δεν ξερω αν αξιζει

επισης δεν εχω δει τπτ σχετικο ελλαδα

εδιτ:

δες εδω μπας και http://computers.listings.ebay.com/Motherboards-for-Laptops_Sony_W0QQfsooZ2QQfsopZ2QQsacatZ80204QQsocmdZListingItemList

http://www.bztechservices.com/sonylaptopparts.htm

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε φιλε επρεπε να κανεις extension την εγγυηση.Αξιζει.Εχω 3 βαιο και κανενα δεν εχει προβλημα.Επισης ειναι τα λαπτοπ με τα λιγοτερα προβληματα αναλογα με τις πωλησεις.Κια σερβις κορυφαιο που ποτε δεν ξεπερασε το 10ημερο τις 2 φορες που χρειαστηκε ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΛΑΚΕΙΑ να τα στειλω βελγιο.

Δημοσ.

Καλα 150 ευρω για να παει και να ερθει μονο για να το κοιταξουν, νομιζω οτι ειναι κοροιδια ιδιως οταν ειναι εντος εγγυησης αντε και εκτος. Νομιζω οτι το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το δωσεις για ανταλλακτικα, μην ξεχνας και την ανακυκλωση να μην μολυνεις το περιβαλλον...

Δημοσ.
Καλα 150 ευρω για να παει και να ερθει μονο για να το κοιταξουν, νομιζω οτι ειναι κοροιδια ιδιως οταν ειναι εντος εγγυησης αντε και εκτος....

Για να είμαστε δίκαιοι όταν το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης δεν πληρώνεις τα 150

Δημοσ.

εεεμμ γι αυτο φωναζουμε να παιρνετε επεκτασεις εγγυησης. 800 ευρω για επισκευη ειναι παρα πολλα, παιρνεις και καινουργιο. Βεβαια η Sony εχει και μια τιμουλα ΦΩΤΙΑ για την επεκταση εγγυησης... σε γενικες γραμμες τιμολογιακα ειναι πολυ κακο πακετο οι Sony. Τιμολογουν ακομα λες και προκειται για ειδη πολυτελειας.

Δημοσ.

Άμα δεν ξυπνήσουμε και φτύσουμε τις εταιρείες που δίνουν μόνο 1 χρόνο εγγύηση, δεν θα γίνουν ποτέ κανόνας τα 2 έτη εγγύηση... Στο χέρι μας είναι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...