nikoskon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Πατάμε το κουμπί Power να ανοίξει ο υπολογιστής και αρχίζουν να δουλεύουν οι ανεμιστήρες όπως είναι λογικό αλλά μετά από 5 δευτερόλεπτα κλείνει ο υπολογιστής και μόνος του ξανακάνει απόπειρα να ξεκινήσει.Αρχίζουν και δουλεύουν πάλι οι ανεμιστήρες αλλά ξανακλείνει.Και με την τρίτη φορά που ξεκινά,μπαίνει κανονικά στα Windows. Το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα.Δοκιμάσαμε 2 άλλα τροφοδοτικά (AKASA PaxPower 460W,Enermax Liberty 600W) και πάλι μας το έκανε. Λέτε να είναι η μητρική;! Το setup είναι: Core2Duo E6550 2x1GD Kingston DDRII 667Mhz MSI P35 Neo-F Seagate 250GB SATAII 16MB Cache NEC-Optiarc AD-7173S (SATA) Gigabyte 7900GS 256MB 3x8cm Zalman σε silent mode 1x12cm Coolermaster Blue LED που δουλεύει στα 7volts. ASUS MyCinema P7131 PCI SmartLink 56K Voice Modem PCI MS Windows XP SP2 English Τί στο καλό φταίει; To BIOS είτε είναι σε Fail-Safe mode,είτε σε Optimized είτε σε custom, δεν παίζει κανένα ρόλο. Επίσης τοποθετήθηκε το κουτί μόνο του σε πρίζα ρεύματος. Από την στιγμή που δεν είναι τροφοδοτικό,μόνο την μητρική σκέφτομαι να μην διανέμει σωστά τα ρεύματα.Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.H μλκία είναι πως ο υπολογιστής δεν έχει κλείσει εβδομάδα και η μητρική είναι αγορασμένη από e-shop.gr . Τί να κάνω; Μπορώ να τους πάω πίσω την μητρική χωρίς να είμαι σίγουρος για το αν έχει πρόβλημα και να μου την αλλάξουν; Το λέω αυτό γιατί δεν έχω χρόνο να ξεστήνω το pc για πλάκα.
aspirin Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Μια γρήγορη πρόταση είναι να τσεκάρεις αν η ψύχτρα της cpu πατάει σωστά και να βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Από μητρική δε νομίζω να παίζει κάτι.
nikoskon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 H ψύκτρα πατάει μια χαρά και έχει τοποθετηθεί Arctic Silver 5. H θερμοκρασία του Ε6550 δεν έχει ανέβει πάνω από 39°C.
aspirin Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δε ρίχνεις ένα φλασάρισμα στη μητρική μπάς κ στρώσει. Επίσης τσέκαρε αν πατάει σωστά η κάρτα γραφικών.
djpal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Εμένα όταν μου το έκανε αυτό έφταιγε το 4 - πινο βυσματάκι τροφοδοσίας του επεξεργαστή.. βγάλτο τελείως και ξεκίνα το έτσι. Δεν θα ανάψει κανονικά φυσικά αλλά θα καταλάβεις αν φταίει η όχι. Άν το τροφοδοτικό έχει αφαιρούμενα βύσματα βεβαιώσου ότι έχεις βάλει το σωστό βύσμα. Εμένα βγάζει 2 βύσματα 4-πινο και ενα 6 - πινο και μόνο το 6 - αρι ένα δουλεύει σωστά με το άλλο μου κάνει ακριβώς το ίδιο. Γενικά είναι πρόβλημα ρεύματος.. Αποσύνδεσε όλες τις συσκευές (σκληρους cd-rom floppy και κάρτες, όχι την γραφικών) και δοκίμασε ξανά..
nikoskon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 djpal έχω ήδη δοκιμάσει 2 τροφοδοτικά όπως είπα. aspirin η κάρτα πατάει μια χαρά.Το flash θα γίνει εφόσον δεν βγάλω άκρη με το e-shop. Σύμφωνα με το e-shop για να επιστρέψεις κάτι μη ελλατωματικό,πρέπει: 1.Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μη ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες. 2. Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση. και στην περίπτωση μου: 1.Αύριο είναι η 8η μέρα. 2.Δεν έχει παραβιαστεί,έχω όλα παρελκόμενα και την σακούλα και το μαξιλαράκι αλλά εκείνοι την συσκευάσαν στην σακούλα με ταινία συσκευασίας και στην κατάσταση αυτή που φαίνεται στην φώτο. Αύριο θα ξέρω πόσο σέβεται το e-shop ένα πελάτη που πριν 8 ημέρες έσκασε 650? στο κατάστημα...
aspirin Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Θα πρότεινα να το ψάξεις πρωτου επιστρέψεις τη μητρική γιατί θα σε ταλαιπωρήσει πολύ το RMA. Καταρχήν βγάλε τα πάντα από τη μητρική κ άσε τον επεξεργαστή με το μικροφωνάκι για να ακούς τα error beeps. Πρόσθεσε κάθε φορά από ένα εξάρτημα και δές αν σου παρουσιάζεται αυτή η περίεργη συμπεριφορά. Επίσης τσέκαρε τις μνήμες με το memtest και δές προσεκτικά τις ρυθμίσεις στο BIOS. Φόρτωσε τις default παραμέτρους για αρχή. Αν έχεις βάλει τις μνήμες σαν dual channel, γύρισε τις στην πλήρη χωρητικότητα. Ο αλγόριθμος επίλυσης τέτοιων προβλημάτων είναι να βγάλεις όλα τα εξαρτήματα από τη μητρική κ να τα προσθέτεις ένα ένα για να δείς τί παίζει. Κ το μικροφωνάκι όπως είπα. Αλήθειά σου κάνει κανά μπίπ όταν σβήνει η μητρική?
Dark_son20 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Αύριο θα ξέρω πόσο σέβεται το e-shop ένα πελάτη που πριν 8 ημέρες έσκασε 650? στο κατάστημα... sorry alla.... AXAXAXAXXAAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAAXAXXAXXAAXAXAXAXAXAXAAXAXAXAXAXAXAXAX ontopic: vasika prota dokimase bios update kai meta perimene 1 mina na stin alaksoune reset sto bios ipotheto dokimases etsi?
nikoskon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 memtest έχει γίνει. reset BIOS έχει γίνει. Καταρχήν βγάλε τα πάντα από τη μητρική κ άσε τον επεξεργαστή με το μικροφωνάκι για να ακούς τα error beeps. Πρόσθεσε κάθε φορά από ένα εξάρτημα και δές αν σου παρουσιάζεται αυτή η περίεργη συμπεριφορά. aspirin έχουν γίνει όλα τα πιθανά test/συνδυασμοί.Ο υπολογιστής κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Αλήθειά σου κάνει κανά μπίπ όταν σβήνει η μητρική? Όχι,δεν κάνει μπιπ.
aspirin Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 χμμμμ πιθανόν να θέλει αλλαγή η μπαταρία της μητρικής. Ρίχτου κ ένα φλασάρισμα βρε φίλε μου. Τί θα πάθει. Θα την επιστρέψεις που θα την επιστρέψεις, δε χάνεις τίποτα. Πολυμέτρησε την μπαταρία της μητρικής καταρχήν για να δείς αν είναι οκ.
nikoskon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Κάναμε flash στο BIOS και το πρόβλημα παραμένει. Την μπαταρία να πώ την αλήθεια δεν το σκέφτηκα αλλά δε μπορώ να φανταστώ κατά ποιό τρόπο μπορεί να ευθύνεται. Τέσπα. Θα αλλαχτεί και αυτή σύντομα. Τώρα όσον αφορά το e-shop. Επιστροφές δέχονται μόνο εφόσον το προϊόν είναι στην αρχική του κατάσταση και χωρίς να λείπει κάτι.Δηλ στην περίπτωση μου πχ λείπει το πλαστικό καπάκι του socket το οποίο πέταξα μετά την εγκατάσταση. Έτσι λοιπόν και να συσκευάσω πάλι την μητρική θα λείπει αυτό οπότε δεν την δέχονται. Κατά δεύτερον αν πω πως την επιστρέφω ως ελλατωματική,τότε μένω χωρίς μητρική μέχρι να την ελέγξουν να σταλεί και γυρίσει από RMA. Εν ολίγοις ποτέ ξανά αγορές από e-shop προϊόντων ζωτικής σημασίας. Χίλιες φορές Πλαίσιο που παρόλο που είναι ακριβότερο,τουλάχιστον παρέχει το ίδιο ως κατάστημα κάποιες εγγυήσεις. Το λέω αυτό γιατί ήμουν στο τσάκ να τα ψωνίσω τα μαραφέτια από το Πλαίσιο και για 40? περίπου φθηνότερα τα πήρα από e-shop.
aspirin Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Πλαίσιο κ πάλι πλαίσιο.Δεν είναι ακριβότερο. Ίσα ίσα που έχει χαμηλότερες τιμές από το eshop, απλά ισχύουν για παραγγελείες μέσω ίντερνετ. Προσωπικά μόνο μέσω ίντερνετ τα κάνω όλα, γιατί είναι μεγάλη ευκολία να στα φέρνουν σπίτι. Όσο για την μπαταρία, πολυμέτρησε την κ αν η τάση είναι χαμηλότερη σίγουρα θα έχει μερίδιο ευθύνης.
nikoskon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Από την στιγμή που το BIOS δεν χάνει ημερομηνίες και ρυθμίσεις δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Θα την μετρήσω αύριο και παράλληλα θα την αντικαταστήσω για το γαμώτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.