Ereshkigal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Εχώ ένα cd από ένα περιοδικό με δωρεάν προγράμματα για να εγκαταστήσω στο Pc μου, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποιο θεωρείται πως είναι το καλύτερο. a)Έχω προγράμματα για Security και Encryption, δηλαδή αφορούν την ανάκτηση κωδικών που έχουν ξεχαστεί καθώς και την απόκρυψη των δεδομένων από αδιάκριτες ματιές. 1)1st Security Agent 2)Advanced Zip Password 3)BCWipe 4)Cryptainer LE 5)Dekart Private Disk 6)Eraser 7)Evidence Eliminator 8)Finecrypt 9)Folder Lock 10)iOpus Starr Pc and Internet Monitor 11)Paragon Encrypted Disk 12)Passware Password Recovery Kit 13)Passware Debot 14)RAR Password Cracker 15)Roboform 16)Simple File Shredder 17)Spybuddy 18)Spytech Spyagent 19)Steganos Security Suite 20)Ultimate Zip Cracker Τέλος έχω διάφορα προγράμματα (Privacy), που καλύπτουν τα ίχνη μου από τις διάφορες επισκέψεις στα διάφορα site, τα οποία είναι: 1)Absolyte Shield Interent Eraser Pro 2)Anti Tracks 3)AV Voice Changer 4)CCleaner 5)CyberScub Privacy Suite Pro 6)Free Internet Eraser 7)ISystem Wiper 8)Message Smuggler 9)Privacy Guardian 10)R-Wipe and Clean 11)Steganos Internet 2006 12)System and Internet Washer 13)Tracks Eraser Pro 14)Window Washer 15)Winsettings
flik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Για το πρώτο σκέλος δεν έχω να πω πολλά. Απλά όταν έψαχνα πριν από κανα χρόνο για πρόγραμμα κλειδώματος φακέλων, το έψαξα λίγο και κατέβασα το Folder Lock. Με λίγο όμως ψάξιμο, και θυμάμαι ότι ήταν πιο καλό απο τα υπόλοιπα προγράμματα που είχα κατεβάσει και δεν θυμάμαι τώρα. Για το δεύτερο σκέλος έχω να πω ότι προτιμώ το CCleaner και μετά το Windows Washer. Θεωρούνται απο πολλούς τα καλύτερα. Έχω ακούσει καλά λόγια και για το Tracks Eraser Pro, αλλά για τέτοιες δουλειές δεν χρειάζεσαι πολλά προγράμματα. PS: Δεν ξέρω αν το έκανες επειδή δεν ήξερες ή επειδή το g είναι δίπλα στο f, αλλά είναι Steganos Security Suite και όχι Stefanos.
Ereshkigal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Σε ευχαριστώ πολύ flik. ΥΓ: Καλά έκανες που μου επισημάνες το λάθος, θα το διορθώσω, ήταν από κεκτημένη ταχύτητα. Αν δεις στο δεύτερο σκέλος το αναφέρω σωστά.
alerasta Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 a) True Crypt (δεν το έχεις στη λίστα). Φτιάχνεις volumes τα οποία κάνεις mount σαν δίσκο μετά. Είναι δωρεάν (και open source), κάνει κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας τους δυνατότερους -σήμερα- αλγόριθμους συμπεριλαμβανομένων και των AES128 και AES256. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και keyfiles, μπορείς να κρυπτογραφήσεις δεδομένα χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα περάσματα. Εχει μία λειτουργία volume μέσα σε volume. Αυτό σημαίνει πως φτιάχνεις ένα volume με δύο κωδικούς. Με τον ένα ξεκλειδώνουν τα πραγματικά περιεχόμενα και με τον άλλο κάποια άλλα επιλογής σου. Αν αναγκαστείς να παραδώσεις σε κάποιον τον κωδικό, του δίνεις αυτόν που ανοίγει το μουφο-volume και δε μπορεί να βρεί από πουθενά πως υπάρχει και δεύτερο εσωτερικά με άλλα περιεχόμενα. Επιπλέον τρέχει και σε linux οπότε ακόμα και να αλλάξεις λειτουργικό κάποια στιγμή, τα volumes θα λειτουργούν (σκέψου να έχεις 100 κρυπτογραφημένα DVD ή έναν 500άρη δίσκο με κρυπτογραφημένα δεδομένα...). Το steganos κάνει πάνω κάτω τα ίδια, πιό δύσχρηστα και αν τα παίξει ο driver που βάζει στο pc σου μόνο με format θα ξαναδείς τα δεδομένα σου. β) Πρόγραμμα privacy δε χρειάζεσαι... Ο firefox και ο opera με ένα κουμπί σβήνουν τα πάντα. Αν μιλάμε για extreme καταστάσεις (όπου κάποιος δηλαδή θα βάλει τα δυνατά του για να δει τι έκανες) μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο live cd για surfing. Αν είναι και linux μπορείς να κάνεις mount κατ' ευθείαν το volume του true crypt στο δίσκο σου και να αποθηκεύεις κατ ευθείαν εκεί ότι χρειάζεσαι για να το έχεις και στα windows...
Ereshkigal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες το folder lock, είναι trial version οπότε κατέβασα το true krypt, για να είμαι σίγουρη, μιας και το αναφέρει και η alerasta. Από privacy θα χρησιμοποιήσω το C C Cleaner (αφού έχω Internet browser).
alerasta Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 μιας και το αναφέρει και η alerasta Ο alerasta
vlachaquito Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 ego pali xrhsimopoio to hidefolder now. Aplo grhgoro elafry kai kanei mia xara thn douleia tou. Asxeto, an xreiastei na krypso arxeia h na valo password se fakelo forhtou sklhrou, ti proteinete??
alexzzz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Εγώ χρησιμοποιώ το Universal Shield πάντως εδώ και 2-3 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
xkon2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα για κρυπτογράφηση αρχείων είναι το AxCrypt. Επίσης τα δωρεάν της Steganos :Steganos Password Manager , Steganos Safe One και Steganos LockNote
Dimitris1948 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα για κρυπτογράφηση αρχείων είναι το AxCrypt.Επίσης τα δωρεάν της Steganos :Steganos Password Manager , Steganos Safe One και Steganos LockNote το τελευταίο post έγινε πριν 2 χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.