Dafnousaki Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Λοιπον εχω ενα laptop με vista, αλλα επειδη σερνεται, θελω να βαλω xp , το προβλημα ειναι οτι οταν κανω boot το cd για την εγκατασταση, σταματαει , λεγωντας μου οτι δεν εντοπισε εγκατεστημενες μοναδες δισκοιυ, το προβλημα πρειπει να οφειλεται στο οτι ο δισκος ειναι sata . Τι πρεπει να κανω.... Ευχαριστω εκ τον προτερων.
Droidlock Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Εχεις βαλει δηλαδη να κανει boot απο το dvd rom;Επισης κοιταξε και το σχετικο topic εδω στο insomnia που εχει τιτλο Tips για τα vista.
Dafnousaki Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Ναι το εχω κανει , αλλα δεν βλεπει τον δισκο , επειδη ειναι sata.. ???
ponstan Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Λοιπον εχω ενα laptop με vista, αλλα επειδη σερνεται, θελω να βαλω xp , το προβλημα ειναι οτι οταν κανω boot το cd για την εγκατασταση, σταματαει , λεγωντας μου οτι δεν εντοπισε εγκατεστημενες μοναδες δισκοιυ, το προβλημα πρειπει να οφειλεται στο οτι ο δισκος ειναι sata . Τι πρεπει να κανω.... Ευχαριστω εκ τον προτερων. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ.Καμμιά λύση παιδιά?
Bspus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 πρεπει να υπαρχει στο BIOS επιλογη να τον γυρισεις σε IDE. Διαφορετικα αν εχεις δισκετα τους περνας ετσι πατωντας f6 οταν σου ζητησει. Μπορεις να φτιαξεις και cd XP με τους drivers ενσωματωμενους. Φυσικα θελει λιγο ψαξιμο (ψαξε για nlite)
pinball_elf Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Προfανώς το Windows XP cd σου δεν έχει τους drivers για SATA σκληρούς δίσκους. Η παρακάτω απάντηση έιναι από ενα άλλο forum με το ίδιο post: Η πρωτη λυση που σου προτεινω ειναι να μπεις στο BIOS και να ψαξεις για μια επιλογη Emulate Pata-Eide ή AHCI Sata mode ή Sata Native mode ή κατι τετοιο τελος παντων! Αλλιως υπαρχει και η πιο δυσκολη λυση: Nα ενσωματωσεις τους sata drivers στο cd των windows. Δες εδω: http://www.nogodforme.com/HPDV6500T.htm
Marcos_Aurilius Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Την απάντηση την έδωσε ο Bspus. Αν το laptop σου δεν έχει floppy drive (πολύ πιθανό), αγοράζεις ένα usb floppy: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1206&product=475556, φορτώνεις τους sata drivers σε μια δισκέτα, και στην αρχή του Setup των XP πατάς F6 όταν σου ζητηθεί και είσαι έτοιμος.
furious99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Μην πετάξεις λεφτά σε floppy δοκίμασε το nlite...
Dafnousaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Τι ειναι το Nlite ?? Τι πρεπει να κανω ??? O laptop ειναι HP 530, Τι πρεπει να βαλω σε CD , δεν εχω καταλαβει ???
furious99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2007 http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml Πρέπει να βρεις τον Sata driver από τον κατασκευαστή του δίσκου και να το ενσωματώσεις στο CD εγκατάστασης των XP όπως σου εξηγεί παραπάνω... Εννοείται πώς για να δοκιμάσεις να βάλεις XP πρέπει να έχεις βρει drivers για XP για το φορητό σου για όλες τις συσκευές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.