astrofos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Αυτή την εβδομάδα είπα να ανανεώσω την linux εγκατάστασή μου. Στο laptop (HP Pavilion dv6541ev) έβαλα το καινούριο Ubuntu 7.10 ενώ στο desktop (Athlon 64 3000 / 512MB RAM) αποφάσισα να γίνω πιο τολμηρός, 2 partition με Windows XP & Fedora 7 τα ξεπάστρεψα και πέρασα το Fedora 8 Test 3. Οι εντυπώσεις μου από το Ubuntu γενικά είναι καλές. Αντιμετώπισα προβλήματα με τον ήχο και το ασύρματο δίκτυο. Κατα το boot επίσης και πριν από το logo βγάζει ένα περίεργο error (του τύπου: failed to allocate something @ some_address) που δεν δείχνει να επιδρά στην σταθερότητα του συστήματος, είναι όμως ενοχλητικό. Δύο φορές μετά την εκίνηση το Gnome με ειδοποίησε οτι δεν κατάφερε να φορτώσει κάποιο αρχείο ρυθμίσεων με αποτέλεσμα το theme να βγεί "γυμνό", ενώ ο Firefox περιέργως συχνά πυκνά οταν τον ανοίγω με ρωτάει αν θέλω να επαναφέρω το τελευταίο session (κάτι που κανονικά γίνεται μετά από crash-άρισμα του browser). Από όλα τα παραπάνω τα σημαντικότερα ήταν τα προβλήματα με το hardware - μάλιστα από οτι φαίνεται η έκδοση 7.10 έχει αρκετά προβλήματα με πολλά HP laptops. Τώρα το Fedora, με εξέπληξε ευχάριστα! Μιας και είχα την 7 και την 6 παλαιότερα η νέα έκδοση με κέρδισε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Καταρχάς το boot είναι *πολύ* πιο γρήγορο, δεν ξέρω τι έχει αλλάξει αλλά η διαφορά είναι μεγάλη! Υστερα το look and feel θα έλεγα οτι είναι το καλύτερο default που έχω δεί από οποιαδήποτε άλλη διανομή. Είναι γνωστό οτι το θέμα είναι υποκειμενικό και πολλοί θα το υποτοιμήσουν. Το στήσιμο όμως είναι πολύ προσεγμένο στις λεπτομέριες και νιώθεις οτι έχουν επιμεληθεί ειδικοί επ'αυτού. Για να το πώ και διαφορετικά, είναι η πρώτη φορά που δεν ένιωσα την παραμικρή ανάγκη να πειράξω κάποια ρύθμιση για να το φέρω στο γούστο μου. Κατα τα άλλα το hardware δουλεύει άψογα. Εντόπισα 1-2 μικροπροβλήματα στον installer (με προειδοποίησε βέβαια οτι αυτή η έκδοση δεν είναι τελειωμένη και οτι έκανα την εγκατάσταση με δική μου ευθύνη). Για παράδειγμα οταν επέλεξα να μου κάνει αυτόματα το partitioning, απέτυχε ενώ το παράθυρο κράταγε γραφικά παράσιτα από προηγούμενες οθόνες. Τελικά το Ubuntu μου αφήνει μια ικανοποιητική αίσθηση, χωρίς να μου εμπνέει όμως εμπιστοσύνη να το κρατήσω σαν μοναδικό λειτουργικό στον υπολογιστή. Το Fedora από την άλλη έχει ένα διαφορέτικό αέρα, πιο μοντέρνο , πιο δεμένο, χωρίς υπερβολές, με προσοχή στις λεπτομέριες, κέρδισε τις εντυπώσεις μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 συχνά πυκνά οταν τον ανοίγω με ρωτάει αν θέλω να επαναφέρω το τελευταίο session (κάτι που κανονικά γίνεται μετά από crash-άρισμα του browser Αυτό είναι φυσιολογικό. Κάθε φορά που κάνεις shut down με τον browser ανοιχτό, σε ρωτάει μετά αν θέλεις να επαναφέρεις το session. όποιος ελεύθερα συλογγάται... τρώει ban... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astrofos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Μάλλον έχεις δίκιο, πρέπει να ξέχναγα το Mozilla ελαχιστοποιημένο και να έκανα reboot.. Update: Στο Fedora εντόπισα ενοχλητικά προβλήματα στο Add / Remove software εργαλείο. Φαίνεται οτι θέλει δουλειά ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Μάλλον έχεις δίκιο, πρέπει να ξέχναγα το Mozilla ελαχιστοποιημένο και να έκανα reboot.. Update: Στο Fedora εντόπισα ενοχλητικά προβλήματα στο Add / Remove software εργαλείο. Φαίνεται οτι θέλει δουλειά ακόμα. Εννοεις προβληματα σχετικα με την 8 που δεν υπηρχαν στην 7 ή γενικως? Πιθανως να απενεργοποιησαν καποια αχρηστα services (εχει πολλα) στην 8 και να ειναι πιο γρηγορο. Παντως τελευταια εχει βελτιωθει πολυ γενικως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.