Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τα γράμματα των δίσκων

triantis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paides exw ena problima!

exw ena pc me enan disko xwrismeno sta 2 (C kai D) opou ston D exei mono mousiki!

Eipa na kanw format giati exei paraginei...

Kanw boot apo cd twn XP kai otan ftanei i wra na mou deiksei ton skliro kai na mou pei se poion skliro na kanei install ta windows mou deixnei ton C san D kai ton D pou exei mousiki san C...Ennoeitai den thelw na kanw install ta win ston D...

Pws mporw na ta allaksw??

Gia arxi ekana install ston D kai prospathisa na allaksw ta letters apo partition magic alla meta tin allagi den bootarei..

Kamia idea ti na kanw??

Δημοσ.

Χμ ίσως έχεις ως master λάθος δίσκο.

Δοκίμασε ν αλλάξεις τα Jumpers πίσω απ τους δίσκους.Φρόντισε επίσης το άκρο της καλωδιοταινίας να μπαίνει στον slave και η μέση στον Master.

Δημοσ.
Χμ ίσως έχεις ως master λάθος δίσκο.

Δοκίμασε ν αλλάξεις τα Jumpers πίσω απ τους δίσκους.Φρόντισε επίσης το άκρο της καλωδιοταινίας να μπαίνει στον slave και η μέση στον Master.

Μα αφού είναι ο ίδιος δίσκος με 2 Partition, είτε θα είναι Master ή slave, δεν γίνεται και τα δύο.

Επίσης, τα 2 άκρα της καλώδιοταινίας συνδέονται με τη μητρική και την master συσκευή, ενώ το μεσαίο βύσμα με τη slave συσκευή, αν και αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο, σημαντικό είναι να είναι σωστά τοποθετημένα τα jumpers στο σκληρό δίσκο και στην άλλη συσκευή, αν υπάρχει.

Δημοσ.

βασικα δεν επρεπε να το αλλαξεις αυτο καθως δεν επιτρεπεται αλλαγη σε system ή boot volume. Αν καταλαβα καλα ειχες στον D windows και τη μουσικη στο c μετα το φορματ και το περασμα του λειτουργικου.

Ξανακανε αλλαγη και αστα ετσι οπως ηταν δεν εχεις κανενα προβλημα αν θα ειναι στον d τα windows εγω τα χα κατα καιρους ακομα και σαν E τωρα μαλιστα τα εχω σαν D ενω τα C και E ειναι partitions ενος δευτερου δισκου

Δημοσ.
Μα αφού είναι ο ίδιος δίσκος με 2 Partition, είτε θα είναι Master ή slave, δεν γίνεται και τα δύο.

Επίσης, τα 2 άκρα της καλώδιοταινίας συνδέονται με τη μητρική και την master συσκευή, ενώ το μεσαίο βύσμα με τη slave συσκευή, αν και αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο, σημαντικό είναι να είναι σωστά τοποθετημένα τα jumpers στο σκληρό δίσκο και στην άλλη συσκευή, αν υπάρχει.

Καλωδιοταινια και jumpers δεν αλλάζω γιατι ετσι όπως ηταν τα εχω..Δεν τα εχω πειράξει,απλά με το που κάνω boot απο το cd των xp και παω να κανω εγκατάσταση τα windows μου βλέπει τον C σαν D και τον D σαν D!!

βασικα δεν επρεπε να το αλλαξεις αυτο καθως δεν επιτρεπεται αλλαγη σε system ή boot volume. Αν καταλαβα καλα ειχες στον D windows και τη μουσικη στο c μετα το φορματ και το περασμα του λειτουργικου.

Ξανακανε αλλαγη και αστα ετσι οπως ηταν δεν εχεις κανενα προβλημα αν θα ειναι στον d τα windows εγω τα χα κατα καιρους ακομα και σαν E τωρα μαλιστα τα εχω σαν D ενω τα C και E ειναι partitions ενος δευτερου δισκου.

Μα φίλε λέω δεν άλλαξα τίποτα...Απο μόνο του τους βλέπει ανάποδα!!!

Δημοσ.

Μπες στο BIOS και δοκίμασε να αλλάξεις το first boot device από HDD-0 σε HDD-1, αν και δε νομίζω να λύσει το πρόβλημα...

Μήπως κατά την εγκατάσταση των windows xp στο partition c, έκανες το εξής:

- Διέγραψες το partition c,

- Το partition d που απέμεινε πήρε τη θέση του c, και φυσικά και το όνομα c

- και μετά δημιούργησες ένα partition στον ανεκμετάλευτο χώρο και αυτό πήρε το όνομα d, αφού το c δώθηκε στο partition με τη μουσική.

??

Να αλλάξεις τα γράμματα των δίσκων μέσα από τη διαχείρηση συστήματος.

Δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου" --> Διαχείρηση --> Διαχείρηση δίσκων, κι από εκεί με δεξί κλικ αλλάζει τα γράμματα στους δίσκου, θα τα βρεις.

Δημοσ.

με εχεις μπερδεψει, οκ τους εβλεπε αναποδα αλλα μετα γραφεις εκανες install στον d και μετα αλλαξες τα γραμματα...εκανες ή δεν εκανες install στον d?

Δημοσ.

οκ το ελυσα το προβλημα..

Έκανα install στον d και αφου μπηκα στα win προσπάθησα να κάνω αλλαγή γραμμάτων με partitionmagic αλλα οταν κάνει το reboot για να κάνει apply τις αλλαγες το partition magic δεν μπουταρε γιατι τα μπερδεύει με τα γράμματα...

Οπότε ξαναέκανα install στον d και ξαναπερασα partition magic αλλα αυτη την φορα δεν εκανα change letters..Άλλαξα το 2o partition (που το εβλεπε σαν C) απο primary partition σε logical partition.

Οπότε μετα στη εγκατάσταση είδε το 1ο partition σαν C!!!

Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και τις βοήθειές σας!!!

Δημοσ.

Το σωστό είναι να κάνεις τα εξής:

- Να τρέξεις το Partition Magic από το Hirren's BootCD και

α. Να διαγράψεις εντελώς το Partition που είχες περάσει τα XP (σβήνει τα πάντα σ' αυτό το Partition και η εγκατάσταση πάει περίπατο).

β. Να μεταφέρεις στο τέλος του σκληρού το Partition που έχεις τη μουσική.

γ. Να δημιουργήσεις νέο Partition στην αρχή του σκληρού με τα σωστά attributes(boot κλπ.).

- Να εγκαταστήσεις τα XP σ' αυτό το νέο Partition.

Αν τ' αφήσεις όπως έχουν μερικά χαζά προγράμματα που θέλουν να βλέπουν C: στο πρώτο Partition δεν θα δουλέψουν.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μόνο με το partition magic Μπορώ να αλλάξω τα drive letters ?

Θυμάμαι παλία το έκανα με ένα πρόγραμμα ρε γμτ αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ με ποιο!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μόνο με το partition magic Μπορώ να αλλάξω τα drive letters ?

Θυμάμαι παλία το έκανα με ένα πρόγραμμα ρε γμτ αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ με ποιο!

Right click στο My Computer/Manage/Disk Management και με Right click στα αντικείμενα στο κάτω κομμάτι του παραθύρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...