Προς το περιεχόμενο

Ασπρες γραμμες στον ουρανο!

Strategos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάθημα: Τεχνολογία

Τάξη: Α (Λυκείου αν δεν κάνω λάθος; )

Τμήμα: 3

GG

Φίλε μου έχεις δίκιο, δεν είχα προσέξει οτι είναι της πρώτης λυκείου.

Ανακαλώ αυτά που είπα (εκτός απο την σπατάλη χάρτου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ομολογω οτι μπηκα στον πειρασμο να διαβασω την πρωτη σελιδα.σταματησα οταν διαβασαα οτι ειναι εργασια για το λυκειο της γειτονιας

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ

Οι κινητήρες των αεροπλάνων προκαλούν υγροποίηση υδρατμών που πέρνουν τη μορφή νεφώσεων (σύννεφων). Αυτό είναι που βλέπουμε.

Οχι ακριβως. Οι κινητηρες εχουν ως υποπροιοντα τα οποια ελευθερωνουν στην ατμοσφαιρα ατμους νερου και οι οποιοι στο καταλληλο υψος(που εχει την καταλληλη θερμοκρασια δηλαδη) φτανουν στο σημειο κορεσμου και δεν γινεται ο αερας να αντεξει παραπανω ατμους και ετσι υγροποιουνται ή και ψυχονται.

Γινονται συννεφα δηλαδη οπως ειπες. Τοσο απλα.

Ολες οι αλλες παπαριες που ακουγονται απο εκπομπες τυπου Χαρδαβελα ειναι απλα παπαριες για αυξηση της θεαματικοτητας. Δεν ειναι επιστημονικες δηλαδη. Πχ ποιος θα τις εβλεπε αν μιλουσαν για το φαινομενο της υγροποιησης λογω των αεροπλανων?

Ελαχιστοι!

Ε βαζουν λοιπον θεωριες παπαρολογιας για ψεκασμους κλπ και τις βλεπουν πολλοι.

Εδω την αλλη φορα μιλουσαν σε πετρες και περιμεναν απαντηση τι να λεμε τωρα.ohwhatidiots.gifohwhatidiots.gif

Και τα άλλα σύννεφα, γιατί κρατάνε τόση ώρα; Και γιατί αν ήταν χημικά θα έπρεπε να κρατάνε παραπάνω από ότι κρατάει ένα σύννεφο από νερό;

+1

Τι να λεμε τωρα....

Ειδικα σε αυτο το θεμα και μηδαμινο μυαλο να εχει καποιος πρακτικα αμα το δεις στο θεμα της ολης οργανωσης για να γινει κατι τετοιο(κατασκευη ολων των αεροπλανων ετσι και ανεφοδιασμος τους) θα δει οτι απλα δεν γινεται.

Εβλεπα τωρα στης πυλες του ανεξηγητου για τις λευκες γραμμες στον ουρανο που ειναι απο αεροπλανα και παντα αναροτιωμουν τι ειναι αυτες και μου λεγανε απο τα καυσαερια στα αεροπλανα. Τωρα στην εκπομπη λενε οτι ειναι βαρεα μεταλλα που μας προτατευουν απο της υπεριωδες ακτινες του ηλιου και το φαινομενο του θερμοκηπιου. Επισης λεγανε οτι μπορει να ειναι αεροπλανα που αλλαζουν το κλιμα στιγμιαια , οι ιοι και πειραματα.

Εγω μεχρι σημερα ηξερα οτι ειναι καυσαερια απο καποια αεροπλανα τα οποια τυχενουν και μενουν ωρες στον ουρανο, τι πραγματικα ομως ειναι ξερει κανεις?

τα συνεφα (και των κασαεριων)δρουν στην μειωση του φενομενου του θερμοκηποιο(παραλληλα το εχουν διξει ερευνες)

όλες οι άλλες υποθεσεις θα κοστιζαν δισεκατομιρια και άσε που οι τεχνικοι συντηρισεις θα τα έβλεπαν....

Ασπρες γραμμές στον ουρανό και τρίχες. Δηλαδή μια ζωή ο άνθρωπος επιμένει να αναζητεί και να προβληματίζεται για τα επουράνια και όσα δε μπορεί να αγγίξει. Λες και έχει σημασία, ψάχνει ανώφελα να βρεί τι μπορεί να είναι οι άσπρες γραμμές στον ουρανο, τη στιγμή που μπορεί να κάνει τη ζωή του καλύτερη βρίσκοντας άλλες άσπρες γραμμές

SuperStock_1444R-255872.jpg επίγειες

Πότε ξανα'χει ψέκασμα ρε παιδιά?

Αντε γιατί τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να προβληματίζεται και δε μου κάνει καλό.

Οτιδήποτε οργανικό και να καεί (π.χ. πετρέλαιο και τα παράγωγά του), δίνει διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Επίσης πρέπει να ξέρει κανείς ότι κάθε 100 μέτρα ύψος η θερμοκρασία πέφτει περίπου κατά 0.8 βαθμούς.

Τα αεροπλάνα πετάνε περίπου σε ύψος 3000-5000 μέτρων (να πω την αλήθεια αυτό μου διαφεύγει κάπως), οπότε είναι αρκετά χαμηλή η θερμοκρασία και οι υδρατμοί (προϊόντα καύσης) συμπυκνώνονται! Συμπυκνωμένοι υδρατμοί, κοινώς νερό είναι αυτές οι ουρές.

Γιαυτό το λόγω και δεν παρατηρούνται σε χαμηλό ύψος. Η θερμοκρασία σε χαμηλό ύψος είναι μεγάλη και δεν ευνοείται η συμπύκνωση!

ΜΗΝ Βλέπεις Χαρδαβέλα!!!!!

Εγώ είχα ακούσει οτι αυτές οι γραμμές που αφήνουν τα αεροπλάνα μας προστατεύουν από την υπερθέμανση του πλανήτη.

Οχι ακριβως..... :o

It is thought that global dimming was probably due to the increased presence of aerosol particles in the atmosphere caused by human action.

Global dimming also creates a cooling effect that may have partially masked the effect of greenhouse gases on global warming.

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Dimming

Ο Jason, υποθετω οτι αναφερεται σ'αυτο (απο το ποστ 12):

BBC Horizon - Global Dimming (2005)

To εχει/ειχε ο θειος και το

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...