Προς το περιεχόμενο

Avid express pro Vs Final Cut Pro 6

nas39

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kanw epitelous tin megali allagi!!! Windows -> Mac!!! Douleuw Omws sta Windows to Avid Express Pro.... Kai exo mia poly simantiki erwtisi... To sigkekrimeno software yparxei kai se mac,to gnorizw! Poio omws einai kalytero kai pio apodotiko? O Avid or To Final Cut Pro 6? Poio apo ta dyo exei perissoteres ikanotites - tools - plug ins - effects and many more gadgets? Any suggestion would be very helpful.... Any article, any comparison... Thanks a lot guys, To ektimw!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ego eimai spoudastis skinothesias, exo xrisimopoisei kai Avid kai Final Cut Pro kai sou leo me sigouria oti to Final Cut Pro einai POLY kalytero apo Avid; emfanistaka (GUI), leitourgika kai pio efkolo. Ston epaggelmatiko xoro stin Ellada kyriarxei to Avid giati den ypyrxe mexri prosfata kali Apple support, alla siga siga erxetai. Pantos all the professionals; Hollywood (Yuck) etc. Final Cut Studio 2 is used.

Ego eimai Final Cut Studio 2.0 user, opios thelei help, H akoma to get your hands on Final Cut Studio 2.0 (53GB) kante mou PM na sas po.

Σίγουρα το final cut pro είναι πολύ καλό αλλά δε νομίζω ότι ισχύει ότι όλο το Hollywood το χρησιμοποιεί!! Κάποιοι ναι, πολλοί χρησιμοποιούν avid όμως.

Αν θες να το δεις από κοντά, νομίζω ότι στα applestore (Στουρνάρη ή Ακαδημίας) μπορείς να το δεις και να παίξεις λίγο.

Το κυριότερό του προσόν είναι κατά τη γνώμη μου το καλό integration ανάμεσα στα επιμέρους προγράμματα που απαρτίζουν το studio!

• 2 μήνες μετά...

Μία ερωτησούλα όσο αφορά το Final Cut Pro 6...αν το έχεις μόνο του μέχρι ποιες είναι οι δυνατότητες σου? Γιατί στην apple βλέπω ότι παρουσιάζουν το Final Cut Studio 2 σαν πακέτο, δηλαδή ότι χωρίς και τα υπόλοιπα προγράμματα δεν γίνεται να κάνεις video editing με sound editing επίσης.

κοίτα, όταν εγκαθίσταται το βασικό πακέτο, βάζει κ μερικά άλλα Utilities (πχ Compressor) για τα βασικα. με άλλα λογια κανεις μια χαρα VIDEO editing, αλλα αμα δεν επιλεξεις κ τα αλλα δισκακια δεν θα μπορεις να κανεις π.χ. SOUND Editing..

• 1 χρόνο αργότερα...

Aν και ειναι λιγο παλιο το θεμα....

Θα ηθελα καποια βοηθεια απο οποιον εχει βαλει τον AVIS στο pc του...

Προσπαθω να βαλω τον ΑVID xrpess sτο pc toy σπιτιου μου!

Εχω προσπαθησει να κανω import ορισμενα Avi αρχεια αλλα δεν τα βλεπει...μου βγαζει ασπρη εικονα...Μετα απο πολυ ψαξιμο και μερικα converters Κατι καταφερα να κανω αλλα πρεπει συνεχεια να αλλαζω μορφες τα αρχεια και ειναι χρονοβορο και πολυ μεγαλα μεγεθη αρχειων...

Το θεμα επισης ειναι οτι δεν τα καταφερνω με το Import απο DV καμερα ή απο DVD video!

Εχω συνδεσει και τα 2 με dv σε firewire καλωδιο,το pc βρισκει οτι κατι εχει συνδεθει (στο dvd player μαλιστα εγκατεστησε και drivers και εγραψε οτι λειτουργει κανονικα η συσκευη)

αλλα μετα απο εκει και περα δεν γινεται τιποτα.....

Ειναι καποια ρυθμιση του προγραμματος ή κατι δεν κανω σωστα?!?!

Επισης δεν μου βρισκει την καρτα ηχου....

Να πω εδω οτι εχω windows Vista και καρτα γραφικων ΑΤΙ (το λεω αυτο γιατι ξερω οτι πολλες ΑΤΙ εχουν προβληματα με AVID ) αλλα ως τωρα δεν εχω παρατηρησει σε αυτα καποιο προβλημα!

Ξερει κανεις καμια λυση για τα παραπανω?

Ευχαριστω!

για το θεμα του import σου λειπουν codecs.

κατεβασε ενα καλο πακετο codecs και κανε το install.

επισης υπαρχουν και διαφορα πακετα avid codecs...θα βρεις ευκολα στο google.

για το θεμα του ηχου αλλαξε τα settings σε 2 ηχεια απο την καρτα ηχου που εχεις.

για το θεμα του capture οταν μπαινεις στο capture tool κανε autoconfigure το video σου.

εχε υποψη σου οτι οταν κανεις capture απο firewire εχει σημασια τι ανοιγεις πρωτα.

δηλαδη πρωτα συνδεεις την καμερα σου στο pc και μετα ανοιγεις το προγραμμα avid.

μπορει να ισχυει και το αναποδο...δε θυμαμαι καλα.....δοκιμασε και ετσι και αλλιως....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...