vickytale Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά καλώς σας βρήκα! Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι φορουμ. Δεν ξέρω την λειτουργίαω αλλά μου φαίνεται πως έχει πλάκα χιχι. Έχω μία ερώτηση σχετικά με κάτι που με απασχολεί το τελευταίο διάστημα όποιος μπορεί ας βοηθήσει παρακαλώ! Σκέφτομαι να αγοράσω τροχοσπιτο και να το χρησιμοποιήσω για μόνιμη κατοικία. Ξέρει κανείς τι πρέπει να προσέξει κανείς πριν προχωρήσει σε τέτοια αγορά; Και τι ισχύει σε σχέση με την εφορία κλπ; Δηλαδή ποια είναι τα έξοδα που μπορεί να δημιουργήσει; Ευχαριστώ προκαταβολικά
firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Καλώς όρισες! Σίγουρα δεν πρέπει να είναι αυτοκινούμενο. Δεν θα μπορείς να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας. Αλλά αφού το θέλεις για μόνιμη κατοικία μάλλον θα θέλεις κάτι αρκετά μεγάλο που θα είναι ρυμουλκούμενο. Από την στιγμή που δεν έχει θεμέλια δεν νομίζω να έχεις πολλά με την εφορία. Τώρα το τι γίνεται με παροχή ρεύματος και νερού θα σε γελάσω...
Fidelio Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2007 (...)Σκέφτομαι να αγοράσω τροχοσπιτο και να το χρησιμοποιήσω για μόνιμη κατοικία. Εγώ θα ήθελα να ακούσω εφόσον θες βέβαια να μας πεις πως και έτσι ; Δεν μου φαίνεται περιέργο , μάλλον θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις το δικό σου στόρυ, πως στην κάρφωσε ξες ... που θες να μείνεις , απο που είσαι , που θες να πας και τέτοια ....
Verso Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Αφου το θέλεις για μόνιμη κατοικία δεν υπάρχει πρόβλημα με την εφορία κλπ.Μπορείς να το μεταφέρεις με φορτηγό στο οικόπεδο που έχεις και να το στήσεις.Ενοείται ότι δεν παίρνεις άδεια για νερό και ρεύμα. Τώρα αν θέλεις να το ρυμουλκήσεις με δικό σου αυτοκίνητο χρειάζεται: α)Άδεια ρυμούλκησης για το Ι.Χ (το Ι.Χ θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ρυμούλκηση του απόβαρου του τροχόσπιτου. β)Τέλος πινακίδων για το τροχόσπιτο γ)Τέλη κυκλοφορίας για το τροχόσπιτο Μπορείς όμως αν χρειαστείς να το ρυμουλκήσεις για μία μόνο φορά στον τόπο που θέλεις να πληρώσεις λιγότερα χρήματα αν πάρεις τις πινακίδες ΔΟΚΙΜΗ. Όσο για τα αυτοκινούμενα ισχύει ότι και για τα Ι.Χ.Αν δηλ. είναι μέχρι 2000cc ή το κόστος αγοράς είναι μέχρι 50000 euro δεν αποτελεί τεκμήριο
kage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 υπαρχει ενα παρομοιο ποστ ενος αλλου που μολις εφερε τροχοσπιτο απο εξωτερικο ισως να σ δωσει ινφο...γιατι εγω απαντηση δεν πηρα http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=214230&highlight=%F4%F1%EF%F7%EF%F3%F0%E9%F4%EF
vickytale Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Να είστε καλά! Firewalker είσαι ο πρώτος που μου απαντά κια εύχομαι να μείνεις πάντα ονειροπόλος και να βοηθάς και όσους είναι γύρω να κάνουν το ίδιο! Τώρα όσον αφορά στο στόρυ θα ήθελα προς το παρόν να αφήσω το μυστήριο να πλανηθεί για λίγο στο χώρο fidelio χιχι! Verso έχω μία απορία μπορεί να ακουστεί χαζή αλλά προτιμώ να κάνω χαζές ερωτήσεις παρά να μένω στο σκοτάδι (αν και την έχω αρκετό καιρό τέλοσπάντων) Τι είναι αυτό το τεκμήριο: Τι σημαίνει για έναν φορολογούμενο: Kage έχω θέσει ήδη κι εγώ το ερώτημά μου στον κύριο με το από εξωτερικό τροχόσπιτο αν και λίγο περίεργα μου φάνηκαν τα πράγματα. Παιδιά και πάλι σας ευχαριστώ!
Fidelio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Τώρα όσον αφορά στο στόρυ θα ήθελα προς το παρόν να αφήσω το μυστήριο να πλανηθεί για λίγο στο χώρο fidelio χιχι! Πάντως σε τροχόσπιτο έχω μείνει και εγώ , για μεγάλη περίοδο και μάλιστα χειμώνα - στα καλάβρυτα για κανα δυό σαιζον . Ηταν βέβαια σε οργανωμένο καμπινγκ, δηλαδή είχα ρευμα και υπήρχαν και λουτρα κτλ Απο τις πιο ωραίες περιόδους που έχω να θυμάμαι ...πολλά γέλια γενικώς είχε εκείνη η περίοδος. Καλή φάση είναι go for it..
vickytale Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2007 Δεν θα φύγω από το μέρος που μένω ήδη απλά σκοπευώ να το χρησιμοποιήσω ως μόνιμη κατοικία μου! Αν και πολύ θα το ήθελα να γινόταν να το πάρω και να φύγω για ένα γύρω της Ευρώπης, λέμε τώρα... Ονειρα, όνειρα... σνιφ, σνιφ Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια... Προσγείωση... Με νερό και ρευμα δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμη αλλά θα τη βρω τη λύση! Είναι σίγουρο ότι η περίοδος που περιγράφεις είχε γέλια, χαρά ξεγνοιασιά κι ανεμελιά! Πολύ θα ήθελα να ακούσω το στόρυ. Πως βρέθηκες εκεί κλπ?
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Είναι σίγουρο ότι η περίοδος που περιγράφεις είχε γέλια, χαρά ξεγνοιασιά κι ανεμελιά! Πολύ θα ήθελα να ακούσω το στόρυ. Πως βρέθηκες εκεί κλπ? αχ αχ αχ , πράγματι. . Για δουλειά ήμουνα εκεί , εργαζόμουνα στο χιονοδρομικό κέντρο. Την πολύ καλή εποχή. Καλά όλες οι εποχές είναι εν δυνάμει καλές για τους νέους του αθλήματος - πού λέγεται "τυχοδιωκτισμός/χυμαδιο ". Δεν ήμουνα ο μόνος , όλοι και όλες με τους οποίους δουλευα μαζί ήταν έτσι, για αυτό περάσαμε καλά! Πάντως όλα αυτα , τροχόσπιτα , κάμπινγκ, ταξίδια, λιτή ζωή κτλ είναι μαζί ένα πακέτο , στο ίδιο καζάνι δηλαδή βράζουν. . .και ποτέ δεν ξεκολλάς !
Clementary Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Γεια σας παίδες είμαι ο παλαβός που εφερα το τροχόσπιτο απο την πολωνία. Συγγνώμη μόλις τώρα είδα τα post για ζητηση πληροφοριών επί του θέματας, διότι πλέον μένω μόνιμα στο τροχόσπιτο και δεν έχω δυστυχώς internet. έχουν περάσει 2 εβδομάδεες και οφείλω να ομολογίσω πως τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα οσον αφορά τη μόνιμη διαμονή. Βέβαια ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμα αλλα εγώ το έφερα στην κρήτη που πιστεύω δεν θα κάνει πολύ κρύο. Για ρεύμα τα πράγματα είναι πολυ απλά. 1 μπαταρία ξηρών στοιχείων 100Α (150? περίπου) και μια ανεμογεννήτρια 400W ή ένα ηλιακό συλλέκτη 100-200 W (400?). Σε βάθος χρόνου 3 ετών έχει γίνει η απόσβεση. Όποιος θέλει μπορέι να βάλει και inverter όπου μετατρέπει το 12V σε 220V. Εν τω μεταξύ τα τροχόσπιτα είναι εξοπλισμένα με δίκτυο 220V με αποτέλεσμα αν έχεις καμια πρίζα κοντά την συνδέεις στον πίνακα του τροχόσπιτου και στο μοιράσει παντού. Το άλλο σημαντικό στα τροχόσπιτα είναι το γκάζι. Θέρμανση μαγείρεμα και ψυγείο λειτουργούν με γκάζι. Δεν γνωρίζω ακόμα την κατανάλωση διότι δεν έχει τελειώσει η φιάλη. Αλλά με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα μάλλον μια φιάλη τις 2 εβδομάδες χρειάζεται κανείς (15?) Τώρα για το νερό συμβαίνει το εξής κορυφαίο. Δεν έχει ντεπόζιτο όπως νόμιζα αλλα τρόμπες νερού με ροοστάτη ανάλωγως το διακόπτη της βρύσης,οι οποίες τοποθετούνται σε όποιο μπιτόνι θέλουμε το οποίο γεμίζουμε όπου θέλουμε. Εγώ έφτιαξα ένα σύστημα να γεμίζουν με νερό βροχής. Αυτά με λίγα λόγια βεβαια είναι πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχετε αλλά η διαβίωση είναι εφικτή. όποιος χρειαστει και άλλες πληροφορίες ας μου στείλει στο email μου [email protected] ή ας με πάρει και τηλέφωνο 6998011010. Βρίσκομαι στο ρέθυμνο. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εγώ το μόνο προβλημα που έχω είναι με το τελωνείο και άδεια ρυμούλκησης που θα έχω νέα την αλλη βδομάδα τα οποία θα παραθέσω εδώ διότι και εδώ η γραφειοκρατία δεν αστιεύεται.
Clementary Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 φίλε μου vivkytale συγγνώμη που δεν είδα στο άλλο topic την ερώτησή σου. Πιο συχνά βλέπω τα mail mου οποτε όποιος θέλει μου στέλνει. ξέχασα να σας πώ επίσης πως είμαι και στο skype με το όνομα clementary.
vickytale Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Πάντως όλα αυτα , τροχόσπιτα , κάμπινγκ, ταξίδια, λιτή ζωή κτλ είναι μαζί ένα πακέτο , στο ίδιο καζάνι δηλαδή βράζουν. . .και ποτέ δεν ξεκολλάς ! Ποτέ όντως ποτέ! Κυλάει στο αίμα μια ζωή είναι άποψη και τρόπος ζωής
kage Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 1)ποιες θεωρουνται καλες μαρκες?ειδα με 7-8 χιλ απο 5-9 μετρα αναλογα με χρονολογια κ μαρκα.αξιζει η διαφορα απο το εξωτερικο? 2)τριζουν τα πατωματα μετα απο λιγο καιρο?χαλαει απο τον ηλιο απ εξω συνηθως σε ποσο καιρο? 3)ειναι σταθερα με τις ροδες κ το σταντ ή ειναι καλυτερο να το τοποθετησεις σε πλιθες ή κατι τετοιο? 4)η θερμανση πως ειναι στα τροχοσπιτα?βγαινουν κ με a/c ή απλα ανοιγουν παραθυρα το καλοκαιρι?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Καλώς όρισες! Σίγουρα δεν πρέπει να είναι αυτοκινούμενο. Δεν θα μπορείς να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας. Καταργήθηκε αυτό λόγω ΕΕ. Μπορεί να βγάλει κανονικά άδεια κυκλοφορίας αλλά όταν το έψαξα λιγάκι μάλλον τα 80.000 ευρώ + τα πάγια κάθε χρόνο, ΔΕΝ είναι οικονομία για τις διακοπές. Αν πήγαινα κάθε χρόνο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων πιο φτηνά θα μου ερχόταν. Η ενοικίαση ίσως να συμφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.