Προς το περιεχόμενο

Σχολικές παρελάσεις

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επίσης να καταργηθουν τα θρησκευτικα και η επανασταση του 1821 απο το βιβλιο της ιστοριας

να καταργηθει ο στρατος

να αδειασουν οι παραμεθοριες περιοχες η ακομα καλυτερα να τις δωσουμε σε βουλγαρους/τουρκους/αλβανους να μας κανουν καλυτερα κουμαντο και η ελληνικη νεολαια να γεμιζει τις καφετεριες ..τιποτα αλλο??? :mad::mad:

και εμενα μου τη δινει οτι θα πρεπει να παω φανταρος και να χασω ενα χρονο απο τη ζωη μου αλλα πρεπει να παω...οπως ιστορια πρεπει να ξερει ο καθενας μας..θα μας φανε οι "φιλοι" βαλκανιοι λαοι και εμεις θα το μασαμε το χορταρι αντι να το καπνισουμε...

η παρελαση παντα ηταν θεμα εθνικο που λιγο η πολυ μας γεμιζει με αισθημα περιφανειας που ,εστω με αυτο το τροπο,τιμουμε τους προγονους μας που εδωσαν το αιμα τους για να γινει η Ελλαδα αυτο που ειναι σημερα...Ειναι λυπηρο που οι νεοι τη σημερινη ημερα να βλεπουν την παρελαση σαν αγκαρια..σιγα μωρε!1 ωρα δουλεια το πρωι και μετα φυγε σπιτι η για καφε η για τιποτα αλλο...εθνικιστης δεν ειμαι ουτε ψευτοπατριωτης...

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
επίσης να καταργηθουν τα θρησκευτικα και η επανασταση του 1821 απο το βιβλιο της ιστοριας

να καταργηθει ο στρατος

να αδειασουν οι παραμεθοριες περιοχες η ακομα καλυτερα να τις δωσουμε σε βουλγαρους/τουρκους/αλβανους να μας κανουν καλυτερα κουμαντο και η ελληνικη νεολαια να γεμιζει τις καφετεριες ..τιποτα αλλο??? :mad::mad:

και εμενα μου τη δινει οτι θα πρεπει να παω φανταρος και να χασω ενα χρονο απο τη ζωη μου αλλα πρεπει να παω...οπως ιστορια πρεπει να ξερει ο καθενας μας..θα μας φανε οι "φιλοι" βαλκανιοι λαοι και εμεις θα το μασαμε το χορταρι αντι να το καπνισουμε...

η παρελαση παντα ηταν θεμα εθνικο που λιγο η πολυ μας γεμιζει με αισθημα περιφανειας που ,εστω με αυτο το τροπο,τιμουμε τους προγονους μας που εδωσαν το αιμα τους για να γινει η Ελλαδα αυτο που ειναι σημερα...Ειναι λυπηρο που οι νεοι τη σημερινη ημερα να βλεπουν την παρελαση σαν αγκαρια..σιγα μωρε!1 ωρα δουλεια το πρωι και μετα φυγε σπιτι η για καφε η για τιποτα αλλο...εθνικιστης δεν ειμαι ουτε ψευτοπατριωτης...

οχι οχι οχι ...πάμε πάλι :

Να αποσυρθεί η σχολική παρέλαση σαν μέρος της τελετής για τις εθνικές επετείους... :-)

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν αποτελούν εκδήλωση μνήμης και σεβασμού σ αυτούς που έδωσαν τα πάντα για να ζούμε εμείς όπως ζούμε.

Δυστυχώς για να αποτελέσει μια τέτοια γιορτή εκδήλωση μνήμης και σεβασμού μπλα μπλα...πρέπει οι μαθητές να γνωρίζουν τουλάχιστον την Ιστορία της άλωσης της Κων/πόλης και μετά.

Μαθητές που συνηθίζουν να κάνουν διάλειμμα την ώρα του μαθήματος καπνίζοντας τσιγάρο στις τουαλέτες, μαθήτές που ''τραβάνε'' βίντεο με πίπες μπροστά στους συμμαθητές τους και μαθητές που κάνουν καταλήψεις έχοντας ως αιτήματα φθηνότερες τυρόπιτες στο κυλικείο ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να μπορούν να κάνουν ''νόμιμα'' το τσιγαράκι τους (αίθουσα καπνιζόντων δηλαδή) δε θα έπρεπε καν να έχουν άποψη για το αν πρέπει να γίνονται μαθητικές παρελάσεις ή όχι.Η παρουσία τους και μόνο ακόμα και ως θεατές αποτελεί προσβολή εις μνήμη των παπούδων σας που έχυσαν το αίμα τους για να βάζετε σήμερα εσείς μάσκαρες και να το παίζετε ''ψευτο-ιδεολογία''.

Τώρα...για το αν πρέπει να καταργηθούν ή όχι αμφιταλαντεύομαι να σας απαντήσω παρόλο που δε βρίσκω ένα καλλίτερο τρόπο να προτείνω για τον εορτασμό της αντίστασης μας με Ιταλούς - Γερμανούς ή τα χρόνια της σκλαβιάς μας επι Τουρκοκρατίας.

Εγώ πάντως και φαντάρος θα πάω και 12 μήνες θα υπηρετήσω και υπερήφανα με δέος, τιμή και καμάρι θα παρελάσω για πάρτη ακόμα και του παππού μου που παρα το γεγονός ο,τι είναι εν ζωή και ο,τι ήταν μικρός τη περιόδο του '40 κάποιά γεγονότα έχουν μείνει ανεξίτηλα στο μυαλό του ακόμα και σήμερα.

Δημοσ.

κανέναν δεν πειράζουν... απλή ζήλεια όσων δουλεύουν εκείνη την ημέρα, ενώ μαθητές και καθηγητές κάθονται. αυτο είναι που ενοχλεί αρκετούς

Δημοσ.

Εμένα με ενοχλούν γενικά οι παρελάσεις. Οι σχολικές περισσότερο γιατί κάτι η απόσταση από την έννοια του μαθητή από τον ΜΑΧΗΤΗ, κάτι το υποχρεωτικό της υπόθεσης, κάτι όλα αυτά τα πεπαλαιωμένα και αρτηριοσκληρωτικά καθ' εμέ πράγματα που συμβολίζει... Μου φαίνεται σαν ατσούμπαλη προσπάθεια επιβολής εθνικής συνείδησης σε νεαρά μυαλά.

Δημοσ.
Εμένα με ενοχλούν γενικά οι παρελάσεις. Οι σχολικές περισσότερο γιατί κάτι η απόσταση από την έννοια του μαθητή από τον ΜΑΧΗΤΗ, κάτι το υποχρεωτικό της υπόθεσης, κάτι όλα αυτά τα πεπαλαιωμένα και αρτηριοσκληρωτικά καθ' εμέ πράγματα που συμβολίζει... Μου φαίνεται σαν ατσούμπαλη προσπάθεια επιβολής εθνικής συνείδησης σε νεαρά μυαλά.

Σε θεωρητικό πλαίσιο, σωστά αυτά που λες.

Για σκέψου τώρα τις παρελάσεις και το πώς γίνονται. Συμβαίνουν όλα αυτά; Ή μήπως απλά κάνουν το κομμάτι τους οι πιτσιρικάδες; Εγώ μια χαρά θυμάμαι περνάγαμε.

Δημοσ.

Βασικά ρε μάγκες είναι θέμα ιδανικών...πχ εμένα η μάνα μου και ο πατέρας, χωρίς να είναι πατριδόκαυλοι , με μεγάλωσαν με ιστορίες του Κολοκοτρώνη και του Μεσολογγίου , ιστορίες που δεν διδασκόμαστε στα σχολεία....επίσης και πολλοί καθηγητές Ιστορίας μας φέρνανε την εγκυκλοπαίδεια του Έθνους , και μπορώ να πω ότι απέκτησα μια εθνική συνείδηση και παιδεία....

Εκεί πρέπει να δίνουνε μια κάποια βάση οι οικογένειες και οι καθηγητάδες , στα πραγματικά γεγονότα , και όχι στις παρελάσεις....

Όσο για τις παρελάσεις αυτές καθ αυτές , δεν με ενοχλούν ,μ' αρέσουν , είναι ένας ωραίος θεσμός , και προσωπικά το κάναμε και για γέλιο αλλά και με μεράκι....

Συμφωνώ όμως , ότι από γενιά σε γενιά ,αυτά σιγά σιγά εξαλείφονται....δυστυχώς....Σίγουρα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική ,με τίποτε , αλλά θα πρέπει το παλικάρι να ψιλοθέλει να πάει στην παρέλαση από μόνο του , παρόλο που είναι λίγο μπελάς....εκεί είναι το ζήτημα !!!!

Δημοσ.

Το θέμα είναι να ξέρουν γιατί γίνονται παρελάσεις και τι έγινε στις 28/10 πχ...αν ρωτάνε τα παιδιά και οι μισοί απαντάνε το ΟΧΙ στους Τούρκους ή πετάνε κάνα άλλο μαργαριτάρι τότε τι περιμένεις ?

Δημοσ.

Εχουμε εκατο χιλιαδες χιλιαδων θεματα προς επιλυση και ασχολουμαστε με τις παρελασεις.

Ειναι δυνατον μετα να μην ειναι καχυποπτος καποιος οταν αναγεται ως μεγα ζητημα η ..."μαθητικη παρελαση"?

Τι σας πειραζουν οι παρελασεις? Αυτο ειναι το θεμα?Αν δε κανουν κατι κακο τοτε γιατι τιθετε θεμα καταργησης τους?Ας τες οπως ειναι ή αλλαξε τες.

ναι

για χαβαλέ γίνονται

Δυστυχώς δεν αποτελούν εκδήλωση μνήμης και σεβασμού σ αυτούς που έδωσαν τα πάντα για να ζούμε εμείς όπως ζούμε.

Όλα γίνονται για την προβολή

Αν γινονται για χαβαλε και οχι για εκδηλωση μνημης τοτε θα επρεπε να ειτε να γινει πιο ορθα η διαδικασια των παρελασεων ή να υπαρχει ενας εναλλακτικος τροπος εδηλωσης μνημης των επετειων.

Οχι παντως να καταργηθουν οι παρελασεις.

Και αμα θες να πεισεις και κανεα κυριε συνασπισμε πρωτα βρισεις εναλλακτικες διαδικασιες εκδηλωσεων η δε ξερω εγω τι αλλο και ΜΕΤΑ βαζεις θεμα για καταργηση παρελασεων.Οχι πρωταρχικα. Αυτο ξερω εγω.

Αλλα αυτοι το χαλβα τους.

Δημοσ.

Αλήθεια, τι μας πειράζουν οι σχολικές παρελάσεις;

Δεν έχει κάποιο νόημα παιδαγωγικό/εκπαιδευτικό ,απολύτως κανένα , από αυτήν την άποψη. Δηλαδή δεν βλέπω πως ένας σχηματισμός μαθητών πηγαίνοντας πάνω κάτω υπό την καθοδήγηση και στο ρυθμό μιας σφυρίχτρας, να αποτελεί ένα σοβαρό μέσο για να εγερθεί το ιστορικό ενδιαφέρον των μαθητών αναφορικά με την 28η και άλλες επετείους κτλ

Ισα ισα , που ο χαρακτήρας της οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με τα κίνητρα των μαθητών.

Δημοσ.

Κατσε ρε μεγαλε γιατι θα μας τρελλανετε.

Τελικα οι παρελασεις εχουν γινει πανυγηρακι με μινι φουστες,στραγαλια και χαβαλετζηδες ή ξυπναει αρτηριοσκληρωτικα και ναζιστικα ενστικτα?

Τι αρτηριοσκληρωωτικο συμβολιζει μια μαθητικη παρελαση?

Δεν έχει κάποιο νόημα παιδαγωγικό/εκπαιδευτικό ,απολύτως κανένα , από αυτήν την άποψη. Δηλαδή δεν βλέπω πως ένας σχηματισμός μαθητών πηγαίνοντας πάνω κάτω υπό την καθοδήγηση και στο ρυθμό μιας σφυρίχτρας, να αποτελεί ένα σοβαρό μέσο για να εγερθεί το ιστορικό ενδιαφέρον των μαθητών αναφορικά με την 28η και άλλες επετείους κτλ

Ισα ισα , που ο χαρακτήρας της οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με τα κίνητρα των μαθητών.

Οποτε η λυση για σενα ειναι να γινουν πιο σοβαρες και πειθαρχημενες οι σχολικες παρελασεις. Αν οχι γιατι?

Μονο μη μου πεις οτι προδιαθετει τους μαθητες με την εννοια του πολεμου, γιατι δε θα μπορω πανα να χασκογελασω.

Δημοσ.

greg μην πιάνεσαι απο τις λέξεις , τι νοημα έχει η παρέλαση για σένα , τι συμβολίζει ρε παίδι μου και πως σε φέρνει σε επαφή με το αντικείμενο στο οποίο στοχεύει ; Για να καταλάβω και γώ

Οποτε η λυση για σενα ειναι να γινουν πιο σοβαρες και πειθαρχημενες οι σχολικες παρελασεις. Αν οχι γιατι?

Εξηγησα πιο πάνω το γιατί , επίσης συμφωνώ να δωθεί έμφαση σε άλλου είδους εκδηλώσεων για τις επετείους και να καταργηθεί τελείως η παρέλαση.

Δημοσ.
greg μην πιάνεσαι απο τις λέξεις , τι νοημα έχει η παρέλαση για σένα , τι συμβολίζει ρε παίδι μου και πως σε φέρνει σε επαφή με το αντικείμενο στο οποίο στοχεύει ; Για να καταλάβω και γώ

Εξηγησα πιο πάνω το γιατί , επίσης συμφωνώ να δωθεί έμφαση σε άλλου είδους εκδηλώσεων για τις επετείους και να καταργηθεί τελείως η παρέλαση.

Κανενα νοημα δεν εχει πραγματι.Να γινουν σωστοτερα να εχει λοιπον.

Αν καταργηθουν εντελως δε θα θυματε κανεις ουτε τις ημερομηνιες

Να δωθει λοιπον εμφαση σε αλλου ειδους εκδηλωσεων για τις επετειους και να μη καταργηθει η παρελαση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...