Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή ΜΡ3 player... Kαινούργιο ή μεταχειρισμένο;

ALXIOA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδες ενδιαφερομαι να αποκτησω mp3 player...περιπου στα 100 ευρω...βρηκα καποια στο e-bay creative zen plus 4gb με 60ευρω...+ μεταφορικα... ποσο περιπου θα μου βγει??και επισης το ιδιο το πλαισιο το δινει 150 ευρο...κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι το θεμα τι εγγυησης...αν το παρω απο το πλαισιο θα εχω εγγυηση...απο το e-bay ομωσ τι γινεται???παρακαλω πολυ θα ηθελα την βοηθεια του κοινου....

Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα καινουριο...Και μεχι 100 ευρω βρισκεις πολλα καλα οπως Sony,Creative...Τι θα ηθελες να εχει το mp3??

Δημοσ.

Από το ebay έχω ψωνίσει πολλές φορές καινούργια και μεταχειρισμένα αντικείμενα και έχω μείνει όλες πολύ ικανοποιημένος.

Σημαντικά είναι δύο πράγματα: α) το πόσες πωλήσεις έχει κάνει ο εν λόγω πωλητής και β) πόσο θετικό είναι το feedback του. Αυτά τα στοιχεία τα βλέπεις δίπλα στο όνομά του. Αν π.χ. ένας πωλητής έχει 5000 πωλήσεις και έχει θετικό feedback 99,7%, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αυτό που σου λέει ότι πουλάει είναι και αυτό που θα πάρεις.

Οι πιο συμφέρουσες αγορές είναι από την Ασία,κυρίως Σινγκαπούρη και Χονκ Κονγκ. Αγόρασα ρολόι που εδώ κάνει 400 ευρώ με 130! Σε αυτό βοηθάει και η τρελή ισοτιμία με το δολάριο, εκεί κινούνται με δολάρια.

Τώρα για το τί θα πληρώσεις επιπλέον. Τα μεταφορικά σ'τα γράφει δίπλα στην τιμή, αν βάλεις την χώρα μας. Επειδή οι αγορές εκτός ΕΕ έχουν να κάνουν με το τελωνείο, υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να χρειαστεί να πληρώσεις στο τελωνείο από λίγα έως αρκετά χρήματα. Αλλά επειδή οι πωλητές το ξέρουν αυτό, συνήθως δηλώνουν το πακέτο ως δώρο ή ως περιέχον αντικείμενο πολύ μικρής αξίας. Όσες φορές έχω αγοράσει από Άπω Ανατολή, ποτέ δεν πλήρωσα σε τελωνείο τίποτε και τα μεταφορικά ήταν πάντα έως 20 ευρώ.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά το Zen V plus 16GB ή το νέο Zen 16 GB από εκεί θα το πάρω. 307 δολάρια (?213 περίπου) έχει το δεύτερο, όταν στην Ελλάδα 199 ευρώ έχει αυτό των 8GB! Για εμένα αξίζει το ρίσκο...

Δημοσ.
Από το ebay έχω ψωνίσει πολλές φορές καινούργια και μεταχειρισμένα αντικείμενα και έχω μείνει όλες πολύ ικανοποιημένος.

Σημαντικά είναι δύο πράγματα: α) το πόσες πωλήσεις έχει κάνει ο εν λόγω πωλητής και β) πόσο θετικό είναι το feedback του. Αυτά τα στοιχεία τα βλέπεις δίπλα στο όνομά του. Αν π.χ. ένας πωλητής έχει 5000 πωλήσεις και έχει θετικό feedback 99,7%, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αυτό που σου λέει ότι πουλάει είναι και αυτό που θα πάρεις.

Οι πιο συμφέρουσες αγορές είναι από την Ασία,κυρίως Σινγκαπούρη και Χονκ Κονγκ. Αγόρασα ρολόι που εδώ κάνει 400 ευρώ με 130! Σε αυτό βοηθάει και η τρελή ισοτιμία με το δολάριο, εκεί κινούνται με δολάρια.

Τώρα για το τί θα πληρώσεις επιπλέον. Τα μεταφορικά σ'τα γράφει δίπλα στην τιμή, αν βάλεις την χώρα μας. Επειδή οι αγορές εκτός ΕΕ έχουν να κάνουν με το τελωνείο, υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να χρειαστεί να πληρώσεις στο τελωνείο από λίγα έως αρκετά χρήματα. Αλλά επειδή οι πωλητές το ξέρουν αυτό, συνήθως δηλώνουν το πακέτο ως δώρο ή ως περιέχον αντικείμενο πολύ μικρής αξίας. Όσες φορές έχω αγοράσει από Άπω Ανατολή, ποτέ δεν πλήρωσα σε τελωνείο τίποτε και τα μεταφορικά ήταν πάντα έως 20 ευρώ.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά το Zen V plus 16GB ή το νέο Zen 16 GB από εκεί θα το πάρω. 307 δολάρια (?213 περίπου) έχει το δεύτερο, όταν στην Ελλάδα 199 ευρώ έχει αυτό των 8GB! Για εμένα αξίζει το ρίσκο...

ρε παιδια επειδη ειμαι ασχετος.το e-bay εχει μονο μεταχειρισμενα?στον πωλητη θα πω δηλαδη να γραψει απ εξω οτι ειναι μικρης αξιας αντικειμενο?ρε γαμωτο θελω να αγορασω πολλα αλλα δε ξερω καν πως δουλευει το e-bay.τελος παντων

Δημοσ.

Όχι, έχει και καινούργια. Μόνο δυό φορές έχω πάρει (εν γνώσει μου) μεταχειρισμένα, όλες οι άλλες αγορές μου ήταν για καινούργια πράγματα.

Συνήθως ο πωλητής το γράφει στην παρουσίαση του προίόντος του ότι στέλνει το αντικείμενο με δηλωμένη αξία μικρότερη της πραγματικής. Αν δεν το λέει, τον ρωτάς εσύ αν μπορεί να το κάνει.

Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία πιστωτική κάρτα ή μία προπληρωμένη κάρτα (τέτοια έχω εγώ). Κάνεις έναν λογαριασμό στο ebay και άλλον έναν στο paypal. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και χρειάζεται για την ασφάλεια την δική σου και του πωλητή.

To ebay θέλει πολλή προσοχή, αλλά αν είναι προσεκτικός κανείς, βγαίνει κερδισμένος.

Αν ψήνεσαι, κάθησε και διάβασε αυτά:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=197291. Μετά από αυτό, δεν θα έχεις απορίες!

Δημοσ.

με το θεμα τησ εγγυησησ ομωσ τι γινεται??δεν πηρα απαντησει..μαλλον θα το τομησω και εγω...αλλα φοβαμαι μηπωσ κανω λακαμια...

Δημοσ.

Tα πιο πιθανά σενάρια για εμένα είναι δύο:

-Έτσι και το πας στον έλληνα αντιπρόσωπο της creative, αυτός ως κλασικός ελληνάρας εμποράκος θα σου πει ότι αφού δεν αγοράστηκε από την Ελλάδα, δεν ισχύει η εγγύησή του. και το πιο πιθανό είναι να σε ειρωνευτεί ελαφρώς που το αγόρασες από έξω και όχι από την Ελλάδα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για αυτό, αλλά κάτι τέτοια έχω μάθει να περιμένω από τους έλληνες εμπόρους, ιδίως για αγορά εκτός ΕΕ.

-Αν χαλάσει και επικοινωνήσεις όμορφα με τον πωλητή στο εξωτερικό, πιστεύω πως υπάρχει μια περίπτωση να σου ζητήσει να του το στείλεις, να το επισκευάσει και να σ'το στείλει πίσω, με δικά σου ταχυδρομικά έξοδα. Ούτε για αυτό που λέω έχω στοιχεία, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι υποθέσεις, αλλά μου μοιάζουν πιθανά σενάρια.

Δημοσ.

οσον αφορα το θεμα της εγγυησης επειδη ειχα σκοπο να αγορασω το νεο creative zen 8 gb απο τη σιγκαπουρη οπου θα μου πηγαινε 140 ευρω,εστειλα mail στη creative και μου ειπαν πως δε δινουν διεθνη εγγυηση στα προιοντα τους και πως αν χαλασει πρεπει να το στειλω πισω στη σιγκαπουρη.

Δημοσ.
αγορασα αυτο : http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=260164567911&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=016 πριν κανα μηνα, δεν ξέρω αν εννοείς το ίδιο, μου βγήκε γύρω στα 60 euro, ήρθε σε αριστη κατάσταση, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

αν αναφερεσαι σε εμενα δεν εννοω αυτο το zen αλλα εκεινο:http://gr.europe.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=214&product=16999

δε ξερω ρε γαμωτο ισως και να ρισκαρω το θεμα εγγυησης.το ipod 4 gb απο την αλλη το βρισκω με 109 ευρω.ξερει κανεις αν η apple δινει διεθνη εγγυηση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...